Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
27. 2. 2015,
8.54

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Žinko Prva liga Telekom Slovenije Milenko Ačimović NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 27. 2. 2015, 8.54

7 let, 12 mesecev

Olimpija za konec pripeljala Ljubljančana, ki je uresničil otroško željo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Športni direktor Olimpije Milenko Ačimović se je razveselil prihoda nekdanjega slovenskega reprezentanta Luke Žinka, ki bo povečal konkurenco v zvezni vrsti. Pogodbo je sklenil do konca sezone.

Zmaji bodo v spomladanski del sezone vstopiti s številnimi novinci. Z ekipo, ki jo vodi Darko Karapetrović, se že dalj časa uigravajo Makedonec Aleksandar Lazevski, Nigerijec Ezekiel Henty, Hrvata Stjepan Babić in Kruno Ivančić ter slovenski vratar Darko Brljak, pred kratkim pa se je taboru Olimpije pridružilo še eno znano ime, ki v slovenskem nogometnem okolju uživa veliko spoštovanje.

Pogodbo do konca sezone je z zeleno-belimi sklenil nekdanji reprezentant Luka Žinko. Imel je proste papirje, saj ni bil član nobenega kluba, tako da se je Olimpiji lahko pridružil po koncu zimskega prestopnega roka. V 1. SNL je nazadnje igral pred tremi leti, ko je nosil dres velenjskega Rudarja ter bil eden izmed nosilcev v zvezni vrsti.

Vedno si je želel obleči dres Olimpije

Selitev v Stožice doživlja kot velik izziv, že od mladih nog pa je sanjal o tem, da bi nekoč oblekel dres največjega kluba iz njegovega rojstnega mesta.

"Kot pravemu Ljubljančanu je v meni vselej tlela želja po igranju za Olimpijo, ki je kljub težavam v preteklosti še vedno veliko ime slovenskega nogometa. Verjamem, da bom s svojimi izkušnjami in marljivostjo na igrišču pripomogel k novim uspehom moštva," sporoča 31-letni Ljubljančan ravno tisto, kar od njega pričakuje športni direktor Milenko Ačimović.

Pred leti sta skupaj igrala za reprezentanco, Luka je zbral tri nastope, zdaj bosta sodelovala v drugačnih vlogah. Žinko bo skušal izkušnje prenesti na številne mlajše soigralce.

"Nadarjeni soigralci so velik kapital za prihodnost kluba. Verjamem, da se bomo uvrstili v Evropo, to je osnovni cilj," sporoča nogometaš, ki je z Domžalami osvojil dva naslova prvaka, dokazoval pa se je tudi v tujini ter igral v Franciji (Istres), Turčiji (Kocaelspor), Rusiji (Amkar Perm), na Cipru (APOP Kinyras Peyias in Alki Larnaka), v Azerbajdžanu (Gabala) in na Kitajskem (Hangzhou Greentown). Lani je za Hangzhou zbral 26 nastopov.

Ne spreglejte