Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 11. 2014,
15.58

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija Darijan Matić NK Celje Tilen Klemenčič

Sreda, 12. 11. 2014, 15.58

5 let, 8 mesecev

Olimpija prepričala izkušenega, Celje pa nadarjenega

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenski prvoligaški klubi med reprezentančnim premorom ne mirujejo, še manj pa njihova vodstva. Olimpija je podaljšala pogodbo z Darijanom Matićem, Celje pa s Tilnom Klemenčičem.

Kluba, ki zasedata mesti tik pod vrhom, sta dosegla pomembna dogovora z nekdanjim reprezentantom in obetavnim najstnikom. Olimpija je sporočila, da je z Darijanom Matićem, ki je zmaje okrepil poleti in se hitro zasidral v udarni enajsterici, podaljšala pogodbo še za eno leto. Zdaj velja do 31. maja 2016.

"Olimpija kot klub v celoti je na pravi poti. Vzpostavljeni so profesionalni odnosi na vseh ravneh delovanja, kar je prvi predpogoj za uspešno nadaljevanje začrtane poti," je povedal nekdanji reprezentant, ki z 31 leti predstavlja enega najbolj izkušenih igralcev v zmajevem gnezdu. Vesel je, da lahko pomaga mladi in nadarjeni ekipi, ne skriva pa prepričanja, da bi lahko z nekaj več športne sreče resneje dihali za ovratnik tudi vodilnim Domžalam.

Klemenčič: Napredujemo iz treninga v trening

Olimpija je podaljšala sodelovanje z izkušenim zveznim igralcem, Celjani, ki so na lestvici še uspešnejši od ljubljanskega kluba, saj gledajo v hrbet le vodilnim Domžalčanom, pa so podpisali dolgoročno pogodbo z najstnikom Tilnom Klemenčičem. Komaj 19-letni branilec, ki je poleti v Celje prišel iz kranjskega Triglava, je v najmočnejši slovenski ligi zbral že 71 nastopov.

Kmalu po prihodu v knežje mesto je postal standardni član celjske obrambe, ki ni doživela poraza kar na 19 zaporednih srečanjih, si v prvenstvu priigrala odlično drugo mesto, v pokalu pa zagotovila preboj med štiri najboljše.

"Prihod v Celje je bil prava odločitev za mojo kariero. Že takoj po podpisu pogodbe sem uvidel, da je to odlična sredina za uveljavljanje mladih nogometašev, z meseci mojega bivanja v Celju pa se je to prepričanje le še dodatno okrepilo. Pod vodstvom trenerja Simona Rožmana se dela odlično, kar se kaže tudi v naših dozdajšnjih rezultatih. Celoten trenerski štab pozornost vselej namenja tudi najmanjšim podrobnostim, s čimer lažje odpravljamo naše napake in tako napredujemo iz treninga v trening," se mladi branilec, ki je pogodbo s celjskim klubom podaljšal še za štiri leta, tako da se mu po novem izteče šele daljnega leta 2019, veseli novih izzivov pod vodstvom najmlajšega stratega v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Ne spreglejte