Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
1. 9. 2010,
13.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 1. 9. 2010, 13.24

8 let

Olimpija bogatejša za Kosiča, Čeha in Šokoto

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Olimpije bodo v četrtek opravili prvi trening pod vodstvom novega trenerja, Dušana Kosiča. Njegov pomočnik bo Aleš Čeh, enoletno pogodbo z zmaji pa je sklenil tudi Tomo Šokota.

''Zeleno-bela'' ladja, ki je po šestih krogih državnega prvenstva neslavno potonila in se zasidrala na sramotnem zadnjem mestu, ima novega kapetana. Pravzaprav kar dvojec, ki mu zagotovo ni vseeno za usodo ljubljanskega kluba. Kot nekdanji legendi Olimpije poznata odlično razmere v slovenskem nogometu, njun cilj pa je jasen. Klub povzdigniti iz krize širših razsežnosti. ''Olimpija si ne zasluži tega mesta. Igralci ne dajejo to, kar so sposobni,'' je prepričan Dušan Kosič, s 422 nastopi prvoligaški rekorder med slovenskimi igralci. Pred enim letom se je že dogovarjal o sodelovanju z Olimpijo, a takrat ni prišlo do skupnega dogovora. Tokrat je bilo drugače, saj je klubsko vodstvo sprejelo ključni pogoj. ''Izrecno sem želel, da z ljudmi, ki zagotavljajo finance, ostanemo v sodelovanju, vse ključne odločitve o prvi ekipi pa ostanejo v domeni mene in mojega pomočnika (Aleša Čeha, op. p.). Čim se bodo pojavila karkšna koli vmešavanja s strani menedžerjev, se bom umaknil. Noben mi ne bo diktiral, s kom se bom pogovarjal,'' je odločen 39-letni strokovnjak, ki je pred prihodom v Ljubljano vodil novomeški klub Krka.

Kosič: Edino merilo bo le igrišče

Z igralci bo v prihodnjih dneh opravil vrsto pogovorov. Zaenkrat ni nihče odpisan, tudi kapetan Sebastjan Cimerotič, ki je bil s strani vodstva nedavno poslan na ločene priprave, saj naj ne bi bil še primerno pripravljen za prvoligaške izzive. ''Vsi začenjajo iz iste pozicije. Edino merilo bo le igrišče,'' poudarja. Prestopni rok se je sicer končal, vendarle pa je še vseeno možen dogovor z igralci brez pogodbe, ki so na trgu prosti. ''Takih je veliko. Klice, prijateljske in neprijateljske, dobivamo vsak dan. Prvo se moramo prepričati, kakšen je kader in ugotoviti, kakšen je višek,'' je dodal Kosič, ki bo kot ''šef'' strokovnega vodstva zadolžen tudi za področje kadrovanja igralcev, ki ga je vse do odhoda pri Olimpiji pokrival Simon Sešlar. ''Športnega direktorja še ne bo. Prejšnja garnitura je nekako izgubila zaupanje. Najprej je potrebno ladjo dvigniti, potem pa z upravo skleniti nov dogovor,'' je prepričan novopečeni trener Olimpije, ki je kariero na klopi začel pri Factorju, jo nadaljeval v avstrijskih nižjih ligah, mlajših državnih selekcijah, selekciji SPINS in v Novem mestu.

Čeh: Cenim le delo

Njegovo ''desno roko'' bo predstavljal Aleš Čeh. Nekdanji kapetan slovenske ''zlate'' generacije, ki se je uvrstila na EP 2000 in SP 2002, je izpostavil težave na relaciji vodstvo - navijači. ''Klub brez svojih navijačev ni več klub. Težave so jasne. Želim si, da bi se uprava in navijači zbližali. Vojno je treba prekiniti in na sestanku podati karte na mizo,'' je podal predlog ''Ali'', ki se je po koncu igralske kariere posvetil delu z mlajšimi kategorijami. Obljublja novo Olimpijo. ''Kakršen sem bil na igrišču, sem tudi v trenerski vlogi. Cenim le delo, razen nogometa me ne zanima nič drugega. Še posebej zgodbe na ulici ali za šankom. Igrali bodo le tisti, ki so si to zaslužili,'' je odločen nekdanji reprezentant, ki bo do konca sezone na treningih videval tudi hrvaškega napadalca Tomo Šokoto. Nekdanji hrvaški reprezentant je enoletno pogodbo z Olimpijo sklenil zadnji dan prestopnega roka. Otrok zagrebškega Dinama je v karieri branil tudi barve dveh največjih portugalskih klubov (Benfica in Porto), v dresu ''modrih'' je v evropskem tekmovanju zatresel tudi mrežo Domžal, minulo sezono pa je v napadu belgijskega Lokerena prispeval šest zadetkov. ''Ne bi rad veliko govoril. Klub je v težkem položaju, a ima tudi veliko ime. Olimpija je velik klub, tako kot Dinamo na Hrvaškem. Zasluži si boljše čase. V tej smeri se bom tudi trudil,'' je dejal najnovejši napadalec Olimpije, ki si je izbral igralno številko 29.

''Počutim se v redu, resneje sem bil nazadnje poškodovan pred petimi leti. Se boste že prepričali na tekmah,'' je opisal svojo pripravljenost. Zagrebčan nestrpno čaka nove izzive, na roko mu je šla tudi bližina dveh prestolnic (Ljubljana in Zagreb), zaradi katere se je še lažje odločil za nadaljevanje kariere pri sosedih. O ostalih ''okrepitvah'' bo več govora v prihodnjih dneh. O njih bo odločal dvojec Kosič-Čeh. Nekdanjega ''kanarčka'' Daliborja Radujka naj ne bi bilo med njimi ...

Ne spreglejte