Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
31. 1. 2016,
3.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Barcelona

Nedelja, 31. 1. 2016, 3.58

8 let

Oblakova "črna" statistika: Barcelona štiri, preostali šest

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Vratar Atletica Jan Oblak je izgubil derbi v Barceloni z 1:2. V tej prvenstveni sezoni je prejel deset golov. Zvezdniki Barcelone so ga premagali štirikrat, preostalih 18 klubov pa skupaj le šestkrat.

Slovenski reprezentančni vratar Jan Oblak letos pred derbijem v Barceloni sploh ni prejel zadetka. Na Camp Nouu, kjer se je zbralo skoraj 95 tisoč gledalcev, se je njegova mreža zatresla dvakrat.

Prvi ga je v 30. minuti premagal Lionel Messi. Najboljši nogometaš na svetu je izkoristil lepo podajo Jordija Albe in poskrbel, da je moral Škofjeločan prvič v koledarskem letu 2016 po žogo v svojo mrežo. Oblak je bil nepremagan vse od 20. decembra 2015, ko ga je premagal soigralec Diego Godin. Ko je Messi na sobotnem derbiju poskrbel za izenačenje na 1:1, je prekinil niz nepremagljivosti Škofjeločana, ki je trajal kar 483 minut.

Le osem minut po golu argentinskega zvezdnika se je med strelce vpisal še njegov soigralec Luis Suarez. Prvi strelec španskega prvenstva je poslal žogo med nogama Oblaka v mrežo. Mladi Slovenec mu je pred tem že ubranil izvrstno priložnost, ko ga je skušal Urugvajec premagati s podobnim strelom, v 38. minuti pa je bil njegov strel uspešen. Slovenski vratar je branil vso tekmo. V enem izmed zadnjih napadov na srečanju, ko je Atletico z dvema igralcema manj lovil izenačenje, se je preselil pred vrata Barcelone. Predložek ni prišel do njega, tako da se je hitro vrnil na drugo stran igrišča.

Pod vse štiri se je podpisal trojček MSN

Oblak ostaja najučinkovitejši vratar španskega prvenstva. V 22 nastopih je prejel deset zadetkov, tako da v povprečju na tekmo še vedno prejema manj kot polovico gola. Zanimivo je, da mu je največ preglavic povzročala Barcelona. Edina je v prvenstvu dosegla več kot zadetek na srečanju. Tako je bilo dvakrat, saj je z 2:1 Atletico premagala tudi jeseni v Madridu.

Pod vse štiri zadetke Barcelone v Oblakovi mreži so se podpisali člani atomskega napada Barcelone, ki si je prislužil vzdevek MSN. Messi je Oblaka v tej sezoni premagal dvakrat, Suarez in Neymar pa po enkrat.

Barcelona je tako poskrbela za slabo polovico vseh prejetih Oblakovih zadetkov (štiri), preostalih 18 španskih prvoligaških klubov pa je 23-letnega Slovenca premagalo le šestkrat.

Zadetek je prejel še na tekmah z Malago (0:1), Athleticom iz Bilbaa (2:1), Deportivom (1:1), Valencio (2:1), madridskim Realom (1:1) in Villarrealom (0:1). To je tudi vse, saj je ostal nepremagan kar na 14 tekmah.

Ne spreglejte