Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 5. 2020,
19.00

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63

Natisni članek

Philippe Coutinho Bayern München Barcelona

Nedelja, 10. 5. 2020, 19.00

3 leta, 11 mesecev

Philippe Coutinho spet poškodovan

Nov udarec za tretjega najdražjega v zgodovini nogometa (in Barcelono)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,63
Philippe Coutinho | Philippe Coutinho je za Bayern v tej sezoni odigral 32 tekem, zabil devet golov in prispeval osem asistenc. | Foto Getty Images

Philippe Coutinho je za Bayern v tej sezoni odigral 32 tekem, zabil devet golov in prispeval osem asistenc.

Foto: Getty Images

Nemška bundesliga naj bi se nadaljevala prihodnji teden, a prvak Bayern München na prvi tekmi proti novincu v ligi Union Berlinu zagotovo ne bo mogel računati na Philippa Coutinha. Brazilski zvezdnik se je spet poškodoval in naj bi bil z igrišč odsoten približno šest tednov.

Philippe Coutinho, za katerega je Barcelona pred dvema letoma Liverpoolu odštela kar 145 milijonov evrov odškodnine, a se v Kataloniji ni obnesel, tako da so ga pred začetkom sezone posodili v Bayern, je že pred časom opravil operacijo gležnja. Po prvotnih predvidevanjih naj bi se ravno v teh dneh vrnil na igrišče, a bo moral na povratek očitno še počakati. Iz Bayerna prihajajo vesti, da se je 27-letni krilni napadalec spet poškodoval. Počivati naj bi moral približno šest tednov.

Coutinho, ki je imel v preteklosti že nemalo težav, naj bi tako najverjetneje izpustil vse tekme Bayerna do konca sezone v nemškem prvenstvu, v katerem so Bavarci po 25 tekmah na vrhu, a naj bi bil morda nared za izločilne dele lige prvakov, ki naj bi se nadaljevala pozneje, v avgustu. Bayern je v elitnem evropskem klubskem tekmovanju z eno nogo že v četrtfinalu. Na prvi tekmi osmine finala je namreč Chelsea v Londonu premagal s 3:0.

Poškodba Coutinha je slaba novica tudi za Barcelono. Po zadnjih informacijah naj ga Bavarci po koncu sezone namreč ne bi odkupili, prav tako pa nanj ne računajo v Kataloniji, tako da ga želijo poleti prodati, kar pa bo, če bo izpustil zaključek sezone in ne bo nared za igro, seveda veliko težje.

Dynamo Dresden
Sportal Saga o vrnitvi bundeslige se zapleta
Ne spreglejte