Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 9. 2023,
9.20

Osveženo pred

8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Prevalje NK Korotan

Petek, 1. 9. 2023, 9.20

8 mesecev

90-letnica NK Korotan

Na Prevaljah nogometni spektakel z dobrodelno noto, prihajajo legende

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Koroška | Koroško so prejšnji mesec prizadele katastrofalne vremenske posledice. Prizadetim bodo priskočili na pomoč tudi s sredstvi, zbranimi na današnjem nogometnem spektaklu ob 90-letnici NK Korotan, na katerem se bo trlo znanih slovenskih nogometnih obrazov. | Foto Ana Kovač

Koroško so prejšnji mesec prizadele katastrofalne vremenske posledice. Prizadetim bodo priskočili na pomoč tudi s sredstvi, zbranimi na današnjem nogometnem spektaklu ob 90-letnici NK Korotan, na katerem se bo trlo znanih slovenskih nogometnih obrazov.

Foto: Ana Kovač

Po zaslugi predsednika Uefe Aleksandra Čeferina čez dva tedna v Ljubljani ne bo manjkalo znanih imen svetovnega nogometa, iztržek dobrodelnega srečanja v Stožicah pa bo namenjen žrtvam avgustovskih poplav v Sloveniji. Dobrodelno noto pa bo imel tudi današnji nogometni spektakel na Prevaljah, kjer se bo ob 90-letnici NK Korotan trlo znanih slovenskih nogometnih imen. Legende Korotana se bodo pomerile s Humanimi zvezdicami in nogometnimi legendami, med katerimi bodo tudi številni člani nepozabne zlate Katančeve generacije.

Aleksander Čeferin
Sportal Čeferin bo v Stožice pripeljal Buffona, Ševčenka, Maldinija ....

Nani Franc Matjašič in Robert Zec sta združila moči in organizirala nogometni spektakel ob 90-letnici NK Korotan z dobrodelno noto. | Foto: Osebni arhiv Nani Franc Matjašič in Robert Zec sta združila moči in organizirala nogometni spektakel ob 90-letnici NK Korotan z dobrodelno noto. Foto: Osebni arhiv Na nogometnem spektaklu z dobrodelno noto se bosta na stadionu Ugasle peči na Prevaljah v trenerskih stolčkih predstavila Toni Tomažič, ki je v 1. SNL kot strateg okusil koroško nogometno pravljico, Prevaljčani so takrat zaigrali tudi v Evropi, in Bojan Prašnikar. "Čestital bi vsem, ki so bili vpeti v 90-letno zgodovino Korotana. Vesel sem, da je veliko igralcev po končani igralski karieri ostalo v nogometu kot trenerji ali športni delavci. Kapo dol glavnima organizatorjema Robiju in Naniju, da jima je uspelo združiti nogometno smetano iz let nogometnega kluba Korotan v prvi slovenski ligi. Veselim se tega prav posebnega srečanja," je povedal Tomažič, ki bo v ekipi pozdravil številne nekdanje varovance, tudi koroško Maradono Sama Vidoviča.

Humane zvezdice in nogometne legende bo vodil večkratni slovenski selektor Bojan Prašnikar, ki je kot prvi slovenski trener okusil slast sanjske lige prvakov in tudi nemške bundeslige. "Najprej čestitke ob jubileju koroškega kluba. Z veseljem se bom udeležil te humanitarne tekme, ki ima v teh časih poseben pomen. Takšni dogodki so lahko samo v čast in ponos nogometni Koroški," sporoča Prašnikar, ki je Humane zvezdice, med katerimi ne manjka vrhunskih glasbenikov, kar trikrat vodil na svetovnem nogometnem prvenstvu Art football v Moskvi.

Prevalje
Novice Solze sreče in veselja na Prevaljah: "Prišel je klic izjemnega človeka"

Korotan 90 | Foto: Osebni arhiv Foto: Osebni arhiv "Ko pridem na Koroško, se zmeraj spomnim tistih lepih trenutkov, ko smo dali ljudem veselje in ponos, da so Korošci. Bilo je res čudovito obdobje v Korotanu in izjemno se veselim ponovnega nastopa na Prevaljah," sporoča nekdanji reprezentant Alfred Jermaniš, ki je pustil velik pečat, in sicer kot igralec in kot človek.

Tudi nekdanji igralec Korotana, zdaj pa predsednik sindikata SPINS Dejan Stefanović se iskreno veseli tega srečanja. "Čestitke nogometnemu klubu Korotan ob jubileju s srčno željo, da se čim prej vrnejo na pota stare slave. Kraj in regija si to vsekakor zaslužita. Tudi mi z veseljem pomagamo ob tej humanitarni tekmi. Sam sem na Prevaljah preživel čudovito leto in zbral neprecenljive spomine. Komaj čakam, da ponovno vidim staro društvo in vse prijatelje."

Legendarni trener Miloš Šoškić dodaja: "Ob poznavanju vztrajnosti Korošcev verjamem in želim, da si čim prej opomorejo od teh katastrofalnih vremenskih posledic in neurja, ki jih je tako prizadelo. Z velikim veseljem prihajam na to humanitarno tekmo."

Začetni udarec na tekmi bo izvedel župan Prevalj Matic Tasič.

Legende NK Korotan: 
Robert Zec, Robert Sraga, Alfred Jermaniš, Peter Breznik, Renato Kotnik, Ivica Pešić, Simon Pirc, Osman Begić, Nenad Toševski, Žikica Vuksanović, Kristl Švab, Marko Barun, Milan Bošković, Mladen Stojanović, Andrej Struna, Goran Jolić, Anton Usnik, Sami Dobreva, Sergej Jakirović,* Peter Šumnik, Zlatko Čerimović, Boštjan Damiš, Luka Vidmar, Marko Ažman, Samo Vidovič, Matej Vidovič, Roman Plesec, Dejan Stefanović, Mihael Bukovec, Peter Stočko, Boštjan Grizold, Niko Podvinski, Sandi Valentinčič in Uroš Plaznik.

Trener Toni Tomažič, strokovni štab sestavljajo še Marjan Čuješ, Stanoje Dodič, Gina Kuserbanj in dr. Brane Breznikar.

Humane zvezdice in nogometne legende:
Mladen Dabanović, Aleksander Šeliga, Dušan Kosić,* Martin Pregelj, Ermin Raković, Sebastijan Cimirotić, Fabijan Cipot, Alen Ščulac,* Anton Žlogar, Gregor Židan, Muamer Vugdalić, Miha Golob, Marinko Galić, Suad Fileković, Borut Semler, Amir Karić, Juninho, Slobodan Vuk, Almir Sulejmanović, Omar Naber, Lovro Sadek, Igor Perkovič, Simon Sešlar, Gorazd Ademović, Oskar Drobne, Sani Trgo, Slaviša Stojanović in Nani Franc Matjašič.

Trener Bojan Prašnikar.

*Zaradi klubskih obveznosti je bil primoran odpovedati udeležbo.

Humanitarno tekmo bo vodila domača sodniška trojka na čelu z legendarnim Dragom Kosom. 

Ne spreglejte