Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 8. 2023,
19.00

Osveženo pred

8 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Bayer Leverkusen Xabi Alonso poletni prestopni rok Axel Disasi nogometna tržnica

Petek, 4. 8. 2023, 19.00

8 mesecev, 3 tedne

NOGOMETNA TRŽNICA, 4. AVGUST

Xabi nagrajen za svojo prvo trenersko službo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
Xabi Alonso | Xabi Alonso | Foto Reuters

Xabi Alonso

Foto: Reuters

Francoski branilec Axel Disasi se iz francoskega prvoligaša Monaca seli v angleški Chelsea. Nekdanji španski nogometaš Xabi Alonso pa je podaljšal trenersko pogodbo za dve leti in bo nemškega prvoligaša Bayer Leverkusen vodil vsaj do leta 2026.

Galatasaray
Sportal Galatasaray se je okrepil za Olimpijo, v torek bo v Stožicah rekordna gneča

Nekdanji igralec Reala Madrida, Liverpoola in Bayerna je v Leverkusen prišel oktobra lani, ko je bila ekipa na mestih za obstanek v domačem prvenstvu. Pod njegovim vodstvom pa ga je končala na šestem. Obenem je v evropski ligi prišla v polfinale. Za Xabija Alonsa, ki je za špansko izbrano vrsto med letoma 2003 in 2014 zbral 114 nastopov in dosegel 16 golov, je Bayer prva članska ekipa, ki jo vodi kot trener.

"Zahvaljujem se za zaupanje, ki ga ima vame vodstvo Bayerja, velika kemija in medsebojno zaupanje vladata med nami. Prejšnja sezona je bila zelo pozitivna, sam pa si želim še več, tako kot tudi klub," je odločitev utemeljil Alonso.

Ekipa je poleti doživela nekaj sprememb, po novem bodo med drugimi zanjo igrali Victor Boniface, za katerega je odštela 20,5 milijona evrov, Granit Xhaka (15 milijonov) in Jonas Hoffmann (10 milijonov). Pri tem velja dodati, da so farmacevti za kar 55 milijonov evrov Aston Villi prodali Mousso Diabyja, za 10 milijonov pa Atalanti Mitchela Bakkerja.

Gvardiol je že v Manchestru
Še naprej čakamo uradno potrditev, da bo hrvaški reprezentant Joško Gvardiol postal novi igralec Manchestra Cityja. Trener Pep Guardiola je o njem na petkovi novinarski konferenci že govoril: "Kar se tiče Gvardiola, kako lepo ime ima! Je pri nas na zdravniškem pregledu. Upam, da lahko zaključimo posel v nekaj urah ali nekaj dneh."

Milan pripeljal že osmo poletno okrepitev

Yunus Musah | Foto: Guliverimage Yunus Musah Foto: Guliverimage Italijanski nogometni prvoligaš Milan še naprej sestavlja kadrovsko sliko za novo sezono. Rdeče-črni so potrdili prihod osme poletne okrepitve, za 20 milijonov evrov je iz Valencie prišel vezist Yunus Musah, ki je podpisal pogodbo do konca junija 2028.  Dvajsetletnik, ki ima kar štiri državljanstva, in sicer ameriško, angleško, gansko in italijansko, je doslej za ameriško izbrano vrsto zbral 24 nastopov.

Milan je pred njim pripeljal še Samuela Chukwezeja, Christiana Pulisica (oba po 20 milijonov evrov), Tijanija Reijndersa (19), Rubena Loftus-Cheeka (16), Noaha Okaforja (14), Luko Romera in Marca Sportiella. Pri odhodih iz Milana velja omeniti predvsem prestop Sandra Tonalija k Newcastlu za 64 milijonov evrov.

Francoski branilec Disasi iz Monaca v Chelsea

Meter in 90 cm visoki 25-letni Axel Disasi je z Londončani sklenil šestletno pogodbo. Za francosko izbrano vrsto, v kateri je prvič zaigral lani, je nastopil na štirih tekmah, v postavi je bil tudi na lanskem svetovnem prvenstvu.

Osrednji branilec je v prvi francoski ligi doslej nastopil na 130 tekmah, najprej je od leta 2016 igral za Reims, od leta 2020 pa je bil član Monaca.

Leipzig Joško Gvardiol
Sportal Hrvat za visoko odškodnino na pragu angleškega velikana

 

Ne spreglejte