Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 9. 2020,
23.10

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03

Natisni članek

Arturo Vidal Chelsea Jesse Lingard Josep Maria Bartomeu Josep Guardiola poletni prestopni rok nogometna tržnica

Nedelja, 20. 9. 2020, 23.10

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (20. september)

Inter ujel zvezdnika, na katerega se lepijo lovorike

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,03
Arturo Vidal | Arturo Vidal je po letu 2012 še z vsakim klubom, pri katerem je igral, postal državni prvak. Niz je prekinil v prejšnji sezoni, ko je z Barcelono v Španiji zaostal za Realom. | Foto Guliver/Getty Images

Arturo Vidal je po letu 2012 še z vsakim klubom, pri katerem je igral, postal državni prvak. Niz je prekinil v prejšnji sezoni, ko je z Barcelono v Španiji zaostal za Realom.

Foto: Guliver/Getty Images

V nedeljo na poletni nogometni tržnici ni bilo odmevnejšega prestopa vse do večera, ko je navijače Interja nagovoril čilenski zvezdnik Arturo Vidal in naznanil, da bo v prihodnje nosil dres milanskega velikana. O tem, kaj vse bi še lahko v prihodnje zakuhal poletni prestopni rok, boste lahko več izvedeli tudi v začetku tedna, ki je pred nami.

20:50

Vidal že pozdravlja navijače

19:09

Krepi se tudi Man Utd

18:19

Iz Barcelone v Atalanto?

17:17

Oglasil se je Iličić

16:41

Depay po novem v Milano?

16:29

Semedo v Wolverhampton?

16:22

Rekord španskega novinca

13:34

Proti Muri tudi Zahavi?

11:01

Uradno: Turek v Leicester

09:59

Je upanja konec?

09:53

Obsesija se nadaljuje

09:44

Bartomeu si je javno čestital

09:41

Lingard v Tottenham?

09:35

Rdeča luč za Barcelono

05:49

Chelsea našel vratarja

05:37

Dobro jutro

  • 23:10

    Dovolj za danes. Nedelja ni ponudila kakšnega spektakularnega prestopa, a vseeno ni bilo dolgčas. Vračamo se že jutri. Pred nami je nov zanimiv teden. Spremljajte nas, za zdaj pa lahko noč!

  • 20:50

    Vidal že pozdravlja navijače

    Čilenski zvezdnik Arturo Vidal je v nedeljo pripotoval v Milano in že nagovoril navijače Interja kot nov igralec črno-modrih. ''Pozdravljen Inter, pozdravljen Milano, prispel sem,'' je dejal donedavni član Barcelone, ki zapušča katalonskega velikana. Pridružil se bo trenerju Antoniu Conteju, s katerim je sodeloval že pri Juventusu in osvojil tri državne naslove.

    Po letu 2012 je še z vsakim klubom, pri katerem je igral, serijsko osvajal prvenstva. Ne le pri Juventusu, ampak tudi Bayernu iz Münchna in Barceloni. Niz je prekinil v prejšnji sezoni, ko so Katalonci v prvenstvu zaostali za madridskim Realom. 33-letni zvezni igralec bo v ponedeljek dopoldan opravil zdravniški pregled v Milanu, nato pa bi lahko sledil podpis pogodbe. Inter bo Barceloni plačal 1 milijon evrov, Čilenec pa bo podpisal dveletno pogodbo, letna plača pa naj bi znašala okrog 6 milijonov evrov.

  • 19:09

    Krepi se tudi Man Utd

    Ni še uradno, a naj bi postalo kmalu. V Manchester United prihaja levi bočni brazilski branilec Alex Telles, ki naj bi rdeče vrage stal 23 milijonov evrov. Toliko bo na njegov račun zaslužil Porto, pri katerem so se 27-letnika, ki se lahko pohvali z enim nastopom za brazilsko reprezentanco, odločili prodati, ker mu po koncu sezone poteče pogodba. Navijači velikana z Old Trafforda so zagotovo veseli. Tudi v luči tega, kar so njegovi branilci pokazali na sobotni prvenstveni tekmi, ki so jo proti Crystal Palacu na svojem igrišču izgubili z 1:3.

    Alex Telles | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 18:19

    Iz Barcelone v Atalanto?

    Ko smo že omenjali Josipa Iličića – še ena novica, ki se dotika tega sijajnega slovenskega reprezentanta. Po poročanju Tuttomercatoweba se mu pri Atalanti namreč obeta nov soigralec iz kluba zvenečega imena. V Bergamo namreč prihaja nogometaš Barcelone Junior Firpo. Ta nogometaš, ki se najbolje znajde na levi strani obrambe, naj bi v Atalanto prišel kot posojen nogometaš Barcelone, kar bo Atalanto stalo dva milijona evrov, potem pa ga bo lahko po koncu sezone dokončno odkupila za devetkrat več. Za 18 milijonov evrov, torej.

    Junior Firpo | Foto: Reuters Foto: Reuters

     

  • 17:17

    Oglasil se je Iličić

    Ni povezano z nogometno tržnico, a je vseeno tako lepa novica, da je ne gre spregledati. Josip Iličić, ki zaradi osebnih težav že nekaj mesecev ne igra za Atalanto in slovensko reprezentanco, se je oglasil na družabnih omrežjih. Po fotografiji sodeč, na njej se po Bergamu nasmejan sprehaja v družbi svojih hčerkic, mu gre na bolje. Iličić se je sicer že pred časom vrnil v Bergamo, kjer je začel trenirati individualno in delati prve korake na poti do povratka na nogometne zelenice. Kdaj točno se bo to zgodilo, še vedno ni znano.

     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     
     

    👨‍👧‍👧❤️

    A post shared by Josip Ilicic Jojo (@ilicic72) on

  • 16:41

    Depay po novem v Milano?

    Potem ko je postalo jasno, da iz selitve Memphisa Depayja v Barcelono ne bo nič, prihodnost tega nizozemskega zvezdnika Lyona še vedno ni gotova. Jasno je le, da v Franciji najverjetneje ne bo ostal. Zdaj so se pojavile govorice, da so si ga zaželeli pri Milanu, pri katerem naj bi že šli v akcijo. V prestop, vreden 25 milijonov evrov, je vključen tudi mladi brazilski napadalec Lucas Paqueta, ki se na San Siru, odkar je januarja lani vanj prišel za 38 milijonov evrov, ni znašel in je na izhodnih vratih.

    Memphis Depay | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 16:29

    Semedo v Wolverhampton?

    Portugalski bočni branilec Nelson Semedo je blizu selitve iz Barcelone, za katero je igral zadnja tri leta, njegov nov klub pa naj bi bil vse bolj ambiciozen član angleške premier lige Wolverhampton. Igralčev agent naj bi bil že na Otoku in dokončeval podrobnosti posla. Portugalski reprezentant bo tako očitno postal nov Portugalec pri Wolverhamptonu, pri katerem ga bo pričakalo kar devet rojakov.

    Nelson Semedo | Foto: Guliverimage/Getty Images Foto: Guliverimage/Getty Images

  • 16:22

    Rekord španskega novinca

    Novinec med španskimi prvoligaši Elche se je pred začetkom nove sezone okrepil in poskrbel za klubski rekord. Pet milijonov evrov je odštel za vezista drugoligaša Zaragoze Raula Gutija. Gre za 23-letnika, ki ga v novem klubu čaka debi v prvi španski ligi. Do zdaj je igral le v drugi in v njej zbral 84 nastopov, zabil pa osem golov.

  • 13:34

    Proti Muri tudi Zahavi?

     Nizozemski nogometni prvoligaš PSV iz Eindhovna, ki bo v četrtek naslednji tekmec Mure v kvalifikacijah za evropsko ligo, se je okrepil z izraelskim reprezentantom Eranom Zahavijem, so potrdili na spletni strani tega nizozemskega prvoligaša, ki v četrtek prihaja v Mursko Soboto, kjer se bo v kvalifikacijah za ligo Europa pomeril z Muro. Zahavija bomo tako najverjetneje videli tudi na četrtkovi tekmi v Fazaneriji.

    Triintridesetletni ofenzivni nogometaš, ki je podpisal dvoletno pogodbo, je nazadnje igral za kitajski Guangzhou, kjer je na 117 tekmah dosegel kar 103 zadetke, njegova tržna vrednost pa po Transfermarktu znaša 5,2 milijona evrov.

    Zahavija precej dobro poznajo tudi slovenski nogometaši, med drugim je kot član izraelske reprezentance slovenski v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo zabil gola na obeh tekmah. V Izraelu, kjer je bilo 1:1, in v Stožicah, kjer so Slovenci zmagali s 3:2.

  • 11:01

    Uradno: Turek v Leicester

    Cengiz Ünder, ki je zadnje tri sezone igral v serie A, odhaja na enoletno posojo k Leicester Cityju. "Komaj čakam, da začnem s treningi v novi ekipi. Vedno sem si želel igrati v Angliji in zdaj sem končno dobil priložnost," je za LCFC.com dejal 23-letni Turek.

    Talentirani Turek se je leta 2017 iz Basaksehirja preselil k Romi, za katero je v tem času odigral 70 tekem v serii A in dosegel 13 zadetkov. Lisjake bo enoletno posoja stala tri milijone evrov.

  • 09:59

    Je upanja konec?

    Trener Juventusa Andrea Pirlo je priznal, da je nakup Luisa Suareza malo verjeten. "Za pridobitev državljanstva potrebuješ določen čas. Ni veliko možnosti, da bo napadalec Juventusa," je dejal Pirlo in ugasnil upanje navijačev stare dame.

    Kje bo kariero nadaljeval Urugvajec? V zadnjem času se je velikokrat omenjalo tudi Ajax, a trenutno je Suarez najbližje temu, da ostane pri Barceloni. Lionel Messi bi skakal od navdušenja.

  • 09:53

    Obsesija se nadaljuje

    Odkar je Josep Guardiola na klopi Manchester Cityja, je kupil že tri drage osrednje branilce (Stones, Laporte, Ake – skupaj 165 milijonov evrov), a Katalonec očitno še ni zadovoljen. Sinjemodri po novem stojijo pred vrati Seville in želijo mladega 21-letnega branilca Julesa Kundeja. City ponuja 50 milijonov evrov, a Andaluzijci ga za zdaj nočejo izpustiti.

  • 09:44

    Bartomeu si je javno čestital

    Predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu je v pogovoru za TV3 priznal, da se lahko le njemu in ekipi zahvalijo, da je Lionel Messi še v Barceloni. "Nisem ga mogel izpustiti. Je najboljši igralec vseh časov in ekipa ga potrebuje. Messi je garancija za uspeh, zato si lahko le čestitamo, da je še med nami," je dejal.

  • 09:41

    Lingard v Tottenham?

    Napadalec Manchester Uniteda Jesse Lingard v zadnjem času pri rdečih vragih ne igra, zato tudi sam razmišlja, da bi bilo dobro razmisliti o prihodnosti. Na vrata naj bi potrkal tudi Tottenham in Jose Mourinho, ki je Angleža vodil še na klopi Uniteda. Piše se, da so Londončani za Angleža pripravljeni odšteti okoli 30 milijonov evrov.

  • 09:35

    Rdeča luč za Barcelono

    Govorice o nakupu dveh Nizozemcev Barcelone so v zadnjih dneh potihnile. Zakaj? Katalonci namreč ne zadovoljujejo plačilnega pravilnika španske lige, zato so pogovori z Memphisem Depayjem in Georginiem Wijnaldumom obstali, poroča Mirror. Tako kot je pred dnevi dejal trener Ronald Koeman. Barcelona bo morala najprej koga prodati, preden pripelje kakšno novo ime.

    Memhips Depay | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

  • 05:49

    Chelsea našel vratarja

    Chelsea, ki je z naskokom največji zapravljivec letošnje poletne nogometne tržnice in je do zdaj zapravil že več kot 220 milijonov evrov, se ne ustavlja. Londončani še naprej krepijo svoje vrste, tokrat pa so okrepitev našli med vratnicama.

    Chelsea, ki se že dlje časa spogleduje z Janom Oblakom, je namreč tik pred potrditvijo prihoda 28-letnega senegalskega vratarja Edouarda Mendyja, ki na Stamford Bridge prihaja iz Rennesa. Londončani naj bi zanj odšteli 23 milijonov evrov, potrditev prestopa pa pričakujemo danes.

    Mendy je sicer senegalski reprezentant, ki pa je rojen v Franciji in je tam tudi začel svojo nogometno pot. Pred tem je bil član Marseilla, uveljavil pa se je v Rennesu, h kateremu je prišel leta 2019. Za njim je 63 nastopov v prvi francoski ligi, štirikrat pa je nastopil v ligi Europa.

    Edouard Mendy | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 05:37

    Dobro jutro

    Dobro jutro. Pred nami je sončna nedelja, ki ob sončnih žarkih utegne ponuditi tudi kak zanimiv prestop. Spremljajte nas in videli boste, ali bo do njega res prišlo.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Gareth Bale
Sportal Velik posel Tottenhama, Liverpool za Portugalca zapravil 45 milijonov evrov!

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Inter Milano 89.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte