Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 9. 2020,
22.59

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98

Natisni članek

Gareth Bale Riqui Puig Ki-Jana Hoever Diogo Jota Marko Pjaca Bertrand Traore poletni prestopni rok nogometna tržnica

Sobota, 19. 9. 2020, 22.59

3 leta, 7 mesecev

Nogometna tržnica (19. september)

Velik posel Tottenhama, Liverpool za Portugalca zapravil 45 milijonov evrov!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,98
Gareth Bale | Valižanski zvezdnik Gareth Bale po sedmih letih zapušča Real Madrid in se vrača v London. | Foto Reuters

Valižanski zvezdnik Gareth Bale po sedmih letih zapušča Real Madrid in se vrača v London.

Foto: Reuters

Tottenham je v soboto ponosno predstavil najnovejši okrepitvi, donedavna "bela baletnika", Valižana Garetha Bala in Španca Sergia Reguilona. Angleški prvak Liverpool je kupil Portugalca Dioga Joto (Wolverhampton), v obratno smer pa se je odpravil obetavni Nizozemec Ki-Jana Hoever. Trener Barcelone Ronald Koeman je presenetil z odločitvijo, da v tej sezoni ne bo računal na Riquija Puiga.

22:56

Pestra nogometna sobota

22:51

Vidal prihaja v Milano

22:22

PSV proti Muri z Zahavijem?

19:39

... nato še Bale!

19:14

Najprej Reguilon ...

18:33

Liverpool kupil Portugalca

17:31

Koeman ne računa na Puiga

16:47

Iz Liverpoola k volkovom

11:09

Za 18,4 milijona k Aston Villi

10:38

Genoa se ne šali

10:30

Na San Siru še en Anglež?

10:01

Bale bi lahko ostal dlje

09:54

Vrača se domov

09:45

Še je poškodovan

09:34

Prvak se je strgal z verige

  • 22:56

    Pestra nogometna sobota

    Dober večer. Nogometna sobota, ki je ljubitelje slovenskega športa prikovala na ekrane ob spremljanju razpleta največje kolesarske dirke na svetu, je ponudila nekaj odmevnih prestopov.

    Največ razlogov za zadovoljstvo ima Tottenham, ki je pripeljal in predstavil povratnika Garetha Bala ter najboljšega levega bočnega branilca španskega prvenstva (v sezoni 2019/20) Sergia Reguilona, za katerega je odštel 30 milijonov evrov. Še globlje je segel v žep Liverpool, ki je za Portugalca Dioga Joto plačal Wolverhamptonu skoraj 45 milijonov evrov! Bo enako zanimivo dogajanje na nogometni tržnici tudi v nedeljo? V to se lahko na Sportalu prepričate jutri ...

  • 22:51

    Vidal prihaja v Milano

    Inter bo kmalu dočakal novo odmevno okrepitev. V Milano prihaja čilenski zvezdnik Arturo Vidal. Italijanski mediji poročajo, da bo v eno od svetovnih prestolnic mode pripotoval v nedeljo, kmalu za tem pa obljubil zvestobo črno-modrim, ki bodo morali Barceloni plačati ''simbolično'' odškodnino v višini enega milijona evrov.

  • 22:22

    PSV proti Muri z Zahavijem?

    PSV Eindhoven krepi konkurenco v napadu. Rdeče-bele, ki se bodo v četrtek predstavili v Sloveniji in v 3. krogu kvalifikacij za evropsko ligo gostovali v Murski Soboti, je okrepil Izraelec Eran Zahavi. To je že potrdil trener nizozemskega velikana in nekdanjega evropskega prvaka Roger Schmidt. Izraelec, ki je blestel tudi v kvalifikacijah za EP 2020, se vrača v Evropo iz Kitajske, kjer je prekinil pogodbo z moštvom Guangzhou. Zahavi bo skušal v napadu nadomestiti Sama Lammersa, ki je vse bližje podpisu pogodbe z Iličićevo Atalanto. Zahavi si bo pri PSV napolnil žepe, saj bo prejel letno plačo v vrednosti 2,5 milijona evrov.

    PSV je sicer na zadnji tekmi pred gostovanjem v Sloveniji na domačem stadionu v soboto premagal Emmen z 2:1, zmagoviti zadetek pa je v zadnji minuti dosegel Maximiliano Romero. 21-letni Argentinec je v igro vstopil v 89. minuti in postal junak srečanja.

  • 19:39

    ... nato še Bale!

    ''Vsem navijačem Tottenhama sporočam, da sem se vrnil po sedmih letih!'' je zaigralo srce Garethu Balu, ko je postalo jasno, da bo nadaljeval kariero v dresu nekdanjega kluba, pri katerem se je vedno počutil odlično.

    31-letni hitronogi Valižan prihaja kot posojeni igralec madridskega Reala, za katerega je od leta 2013 dosegel več kot 100 zadetkov in kar štirikrat osvojil ligo prvakov. Najdražji britanski nogometaš vseh časov se v zadnjih sezonah pod vodstvom Zinedina Zidana ni naigral, pri Tottenhamu pa ga bo vodil Jose Mourinho, s katerim je že sodeloval. Kluba si bosta razdelila obveznosti glede izplačevanja Balovih plač.

  • 19:14

    Najprej Reguilon ...

    Sprva se je namigovalo, da bi lahko današnji dan, kar zadeva Tottenham, najprej postregel s potrjeno novico o vrnitvi Garetha Bala, a je bilo treba na prihod Valižana še malce počakati. Prednost je dobil Španec Sergio Reguilon, ki je z Balom pripotoval v London v petek. Zdravstveni pregled je opravil že v Madridu, danes pa je Tottenham uradno potrdil prihod španskega novinca, ki je podpisal petletno pogodbo. Levi bočni branilec, ki je v prejšnji sezoni blestel v dresu Seville, pri Realu ob Marcelu in Ferlandu Mendyju ni dočakal resnejše priložnosti, bo Tottenham stal več kot 30 milijonov evrov.

    Za Reguilona so se zanimali tudi Manchester United, Chelsea in Everton. Tottenham je tako po Pierre-Emileju Hojbjergu (Southampton), Mattu Dohertyju (Wolverhampton) in Joeju Hartu (prost igralec) pripeljal še četrto okrepitev. Real se je ob sklenitvi sodelovanja ''zavaroval'', saj je v pogodbo vključena tudi možnost povratnega nakupa, v katerem bi lahko Real pripeljal nazaj mladega Španca za 45 milijonov evrov.

  • 18:33

    Liverpool kupil Portugalca

    Angleški prvak Liverpool je predstavil najdražjo letošnjo okrepitev. Le dan po prihodu Thiaga, ki se je na Otok preselil iz vrst evropskega prvaka Bayerna, so rdeči sklenili sodelovanje še z Diegom Joto. 23-letni portugalski reprezentant se seli na Anfield, Liverpool pa je zanj odštel Wolverhamptonu okrog 43 milijonov evrov.

    Jota je krilni napadalec. Kariero je začel pri portugalskem klubu Pacos Ferreira, se leta 2016 preselil k Atleticu v Madrid, kjer pa ni dočakal resnejše priložnosti. Posojen je bil Portu, nato pa je navduševal v dresu Wolverhamptona, kjer je dobro spoznal okolje angleškega prvenstva. Za portugalsko izbrano vrsto je zbral štiri nastope, ta mesec pa se je vpisal med strelce na dvoboju lige narodov proti Hrvaški in dočakal strelski prvenec.

  • 17:32

  • 17:31

    Koeman ne računa na Puiga

    Novi trener Barcelone Ronald Koeman je po poročanju katalonske radijske postaje RAC1 prečrtal 21-letnega zveznega igralca Riquija Puiga. Mladi španski reprezentant, sicer rojen v Amsterdamu, je nogometni otrok Barcelone. V prejšnji sezoni je zbral v španskem prvenstvu 11 nastopov, v tej sezoni pa ga Koeman ne vidi v ekipi, saj želi na njegovem igralnem položaju dati prednost Miralemu Pjaniću in Frenkieju de Jongu. Odločitev trenerja močno odmeva v Kataloniji, saj je bil Puig označen za enega najbolj obetavnih igralcev iz klubskega podmladka. Pred njim bi morala biti svetla prihodnost, a bo – kot kaže – sezono 2020/21 odigral v drugem dresu, in sicer kot posojen nogometaš Barcelone.

    Barcelona se bo danes v generalki za začetek prvenstva pomerila z Elchejem. To bo tekma za lovoriko Joan Gamper, Puiga pa ni na seznamu 23 kandidatov za srečanje.

  • 16:47

    Iz Liverpoola k volkovom

    Angleški prvoligaški klub Wolverhampton je predstavil mlado okrepitev. Iz Liverpoola je prišel 18-letni nizozemski branilec Ki-Jana Hoever, ki lahko nastopa na različnih igralnih položajih v obrambi. Volkovi bodo zanj plačali 10 milijonov evrov, skupaj z bonusi pa bi lahko končna vrednost prestopa segla do 15 milijonov. Najstnik iz domovine tulipanov, ki se na Anfieldu ni naigral, je z Wolverhamptonom sklenil petletno sodelovanje, pri novem klubu pa bi lahko na desni strani obrambe zapolnil vrzel, ki je nastala po odhodu Matta Dohertyja k Tottenhamu.

    Trener Nuno Espirito Santo je zadovoljen. Prepričan je, da ima Hoever – zanj sta se letos zanimala tudi Juventus in Atletico Madrid – izjemen potencial. ''Na nas je, da iz njega izvlečemo najboljše,'' je dejal portugalski strateg, ki ima v ekipi ogromno rojakov, v kratkem pa bi lahko ostal brez enega najboljših, saj se za Dioga Joto zanima prav angleški prvak Liverpool.

  • 11:09

    Za 18,4 milijona k Aston Villi

    Angleški premierligaš Aston Villa je sklenil sodelovanje z Lyonom in na Villa Park pripeljal ofenzivno naravnanega zveznega igralca Bertnarda Traoreja. Francoskemu klubu je plačal 18,4 milijona evrov, z bonusi pa bi lahko zaslužek Lyona prerasel 20 milijonov evrov. Lyon pa bo prejel tudi 15 odstotkov morebitnega naslednjega prestopa.

    Reprezentant Burkine Faso dobro pozna pomočnika trenerja Johna Terryja, s katerim si je pred leti delil slačilnico pri Chelseaju. Traore je podpisal štiriletno pogodbo. Klub iz Birminghama je tako dočakal četrto okrepitev. Pred njim so prišli Ollie Watkins (Brentford), Matty Cash (Nottingham Forest) in vratar Emiliano Martinez (Arsenal). Traore je za Lyon v treh letih zbral 126 nastopov in se podpisal pod 33 zadetkov.

  • 10:38

    Genoa se ne šali

    Italijanski prvoligaš Genoa je to poletje močno okrepil vrste. Zvezno vrsto sta med drugim okrepila tudi slovenski reprezentant Miha Zajc in izkušeni Hrvat Milan Badelj, po novem pa je eden iz dveh prvoligašev iz Genove bogatejši še za dve okrepitvi, ki prihajata iz evropskih velikanov.

    Hrvat Marko Pjaca prihaja kot posojen igralec Juventusa, iz Chelseaja pa se v Italijo vrača 28-letni Italijan Davide Zappacosta. Desni bočni branilec je v zadnji sezoni kot posojen nogometaš modrih zaigral za Romo, a zaradi hude poškodbe kolena zbral le osem nastopov. V zadnjih sezonah ni imel sreče z zdravjem tudi 25-letni Pjaca, ki ga je Juventus pred štirimi leti kupil od zagrebškega Dinama za 23 milijonov evrov. Pozneje je bil posojen Schalkeju, Fiorentini in Anderlechtu. Oba igralca bosta Genoi, ki si je v prejšnji sezoni stežka zagotovila obstanek, posojena do konca sezone.

  • 10:30

    Na San Siru še en Anglež?

    Kakšna bo prihodnost Chrisa Smallinga? Angleški branilec je v zadnji sezoni igral kot posojen nogometaš Manchester Uniteda v dresu Rome. Z rdečimi vragi ga veže pogodba do leta 2022, a bi se lahko vrnil v Italijo, kjer se zanj zanima milanski Inter. Otoški mediji poročajo o tem, kako so črno-modri pripravljeni prevzeti finančne obveznosti 30-letnega angleškega reprezentanta, ki so vse prej kot majhne, saj na teden prejema 120 tisoč funtov, kar znaša 131 tisoč evrov! Smalling bi lahko tako kot posojen nogometaš Uniteda nadaljeval kariero na San Siru, kjer bi v obrambi sodeloval tudi s kapetanom Samirjem Handanovićem.

  • 10:01

    Bale bi lahko ostal dlje

    Po poročanju The Sun bi lahko Gareth Bale v Londonu ostal dlje, kot se je pričakovalo. Enoletno posojo bi lahko podaljšali še za eno sezono, saj se zvezdniku pri belem baletu pogodba izteče poleti 2022. Trenutno si Tottenham in Real Balovo plačo delita na pol - 50:50.

    Gareth Bale | Foto: Reuters Foto: Reuters

  • 09:54

    Vrača se domov

    Pri Bayernu ni več prostora za španskega branilca Javija Martineza, ki se po poročanju Marce vrača v matični Athletic Bilbao. Baski so za 32-letnega branilca pripravljeni odšteti 10 milijonov evrov, ponujajo pa mu dvoletno pogodbo.

    Martinez se je na Bavarsko preselil poleti 2012 za kar 40 milijonov evrov ravno iz Bilbaa, nato pa v osmih sezonah za Münchenčane odigral 240 tekem in dosegel 13 zadetkov. V minuli sezoni je bolj kot ne sedel na klopi. V nemškem prvenstvu je vknjižil le 16 nastopov, skupno 24.

  • 09:45

    Še je poškodovan

    Manchester City vsaj še dva meseca ne bo mogel računati na odličnega napadalca Sergia Agüera, ki si je poleti poškodoval koleno. Čeprav so mislili, da se bo izkušeni 32-letni napadalec vrnil tik pred začetkom sezone, ga ne bo še vsaj dva meseca, je na novinarski konferenci potrdil trener sinjemodrih Josep Guardiola.

  • 09:34

    Prvak se je strgal z verige

    Liverpool je takoj po uradnem podpisu pogodbe s Thiagom Alcantaro trnek vrgel še na krilnega napadalca Wolverhamptona Dioga Joto. Po poročanju angleških medijev je praktično že vse dogovorjeno za selitev na Anfield in podpis petletne pogodbe. Portugalski reprezentant bo rdeče stal 49 milijonov evrov, kar pomeni, da je angleški prvak v enem dnevu zapravil 80 milijonov evrov. Jota je za volkove odigral 131 tekem in dosegel 44 zadetkov. 

    To pa še ni vse. Po poročanju katalonskega radia se Liverpool zanima tudi za napadalca Barcelone Ousmaneja Dembeleja, ki je pred tremi leti v Barcelono prišel za 138 milijonov evrov. Trener Liverpoola Jürgen Klopp bi ga z veseljem imel v ekipi, zato naj bi v Katalonijo že poslali povpraševanje za enoletno posojo.

Kaj se je dogajalo včeraj:

Real Madrid Gareth Bale
Sportal Šok za Mourinha, čakati bo moral vsaj mesec dni

Do kdaj traja poletni prestopni rok?

 30. september: Slovenija, Malta, Ukrajina
 2. oktober: BiH
 5. oktober: Španija, Nemčija, Francija, Italija, Turčija, Srbija, Avstrija, Grčija, Bolgarija, Poljska, Romunija, Slovaška,       Danska
 6. oktober: Portugalska
 12. oktober: Švica
 16. oktober: Anglija
 19. oktober: Hrvaška

Trenutno najdražji nakupi v tem prestopnem roku:

nogometaš iz kluba v klub odškodnina
Kai Havertz Bayer Leverkusen Chelsea 80.000.000 evrov
Arthur Barcelona Juventus 72.000.000 evrov
Victor Osimhen Lille Napoli 70.000.000 evrov
Miralem Pjanić Juventus Barcelona 60.000.000 evrov
Alvaro Morata Chelsea Atletico Madrid 56.000.000 evrov

Ekipe, ki so do zdaj za okrepitve zapravile največ:

klub vsota, zapravljena za okrepitve
Chelsea 223.200.000 evrov
Barcelona 103.000.000 evrov
Atletico Madrid 90.000.000 evrov
Inter Milano 89.000.000 evrov
Benfica 80.000.000 evrov
Ne spreglejte