Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 8. 2022,
21.32

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Natisni članek

Eintracht Frankfurt Chelsea Cesare Casadei nogometna tržnica Manchester United Real Madrid Casemiro

Petek, 19. 8. 2022, 21.32

1 leto, 8 mesecev

Nogometna tržnica, 19. avgust

Uradno: Zvezdnik Reala tik pred vrati Manchester Uniteda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

1

Casemiro | Casemiro se seli na Otok. | Foto Gulliver/Getty Images

Casemiro se seli na Otok.

Foto: Gulliver/Getty Images

Kaj se dogaja na nogometni tržnici? Manchester United, ki je v sezono vstopil porazno, je sklenil sodelovanje s Casemirom, dolgoletnim simbolom zvezne vrste madridskega Reala. Rdeči vragi naj bi za 30-letnega Brazilca odšteli vsaj 60 milijonov evrov, kot so zvečer zapisali v sporočilu za javnost, pa mora Casemiro prestati le še zdravniški pregled in urediti vizo za bivanje na Otoku.

slovenska nogometna reprezentanca, Leo Štulac
Sportal Za Palermo bo znova igral Slovenec, Mura prodala Karamarka

Brazilec Casemiro se iz Real Madrida seli k Manchester Unitedu. Tridesetletni nogometaš naj bi z Manchestrom podpisal pogodbo do leta 2026 in opcijo, ki omogoča, da se ta podaljša še za eno leto. Časnika The Athletic in Marca sta poročala, da so Angleži Špancem za nogometaša odšteli 60 milijonov evrov, z različnimi klavzulami in pogoji pa se znesek lahko poviša še za deset milijonov.

Casemiro je bil tisti, ki je Realu potrdil zanimanje v Manchestru. Kot so v petek zvečer sporočili iz Manchestra je dokončen dogovor odvisen le še od zdravniškega pregleda in pridobivanja vize za bivanje v Veliki Britaniji.

Brazilec, ki je zbral tudi 63 nastopov za reprezentanco, je imel veljavno pogodbo z Realom, kjer je od leta 2013, do leta 2025. Med drugim je z Realom kar petkrat osvojil ligo prvakov in trikrat tudi špansko prvenstvo.

Eintracht privabil mladega Francoza iz PSG

Junior Dina Ebimbe se seli v Nemčijo. | Foto: Reuters Junior Dina Ebimbe se seli v Nemčijo. Foto: Reuters Nogometaši Frankfurta, aktualni prvaki evropske lige, so se okrepili z dozdajšnjim veznim igralcem pariškega PSG Juniorjem Dino Ebimbejem. Mediji soglasno poročajo, da so se 21-letni francoski nogometaš ter oba kluba že dogovorili za prestop, usklajujejo pa še zadnje podrobnosti.

Kot piše nemška tiskovna agencija dpa, bodo Nemci Francozom za mladega nogometaša odšteli deset milijonov evrov.

V Frankfurtu zdaj do konca meseca oziroma prestopnega roka iščejo le še možne okrepitve v obrambi, kjer po koncu kariere pogrešajo Martina Hintereggerja, manjka pa tudi poškodovani Almamy Toure.

Chelsea pripeljal novega mladega talenta

Devetnajstletni italijanski nogometaš Cesare Casadei je novi član angleškega prvoligaša Chelsea, je klub sporočil na svoji spletni strani. Nogometaš sredine igrišča je v londonski klub prišel iz milanskega Interja in je še en v vrsti novih mladih nadarjenih igralcev, ki jih je novi lastnik kluba Todd Boehly pripeljal v poletnem prestopnem roku.

Vrednost prestopa znaša 12 milijonov funtov oziroma 14 milijonov evrov, Casadei pa je s klubom podpisal šestletno pogodbo.

Cesare Casadei je novi član angleškega prvoligaša Chelseaja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Cesare Casadei je novi član angleškega prvoligaša Chelseaja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Od mladih talentov so se poleg Italijana Chelseaju pridružili še Angleži Carney Chukwuemeka, Zak Sturge in Tyler Dibling, ameriški vratar Gabriel Slonina in Jamajčan Omari Hutchinson.

Poleg omenjenih mladincev je klub v letošnjem poletnem prestopnem roku pod vodstvom novega lastnika pripeljal še angleškega reprezentanta Raheema Sterlinga, Senegalca Kalidouja Koulibalyja in Španca Marca Cucurello.

Ne spreglejte