Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 7. 2011,
12.27

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Domžale Darko Birjukov

Četrtek, 14. 7. 2011, 12.27

4 leta, 6 mesecev

Niso od muh in imajo adute

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po osvojenem superpokalu Domžalčane čaka tudi evropski test. Tekmec ni kakšno slovito evropsko ime, gre pa za neugoden hrvaški klub, ki se strmo vzpenja po lestvici dosežkov.

Domžalčani so v Ljudskem vrtu proti Mariboru z osvojitvijo superpokala dobili dodatno samozavest, s katero bodo pričakali evropskega nasprotnika. Državni podprvaki in pokalni zmagovalci se tako po treh letih spet vračajo na evropski oder. Vendar za napredovanje v tretji predkrog lige Europa morajo izločiti Split, ki je v minuli sezoni kot novinec v hrvaški ligi zasedel tretje mesto. "Dobro se zavedamo kaj nas čaka. Naš nasprotnik je močna in izkušena ekipa, ki je v minulem državnem prvenstvu zasedla tretje mesto, v prestopnem roku pa še okrepila svoje vrste. Po drugi strani tudi mi nismo od muh in imamo svoje adute. To smo pokazali na tekmi v Mariboru, kjer nismo odigrali najbolje, a smo vseeno zmagali. V ekipi je prisotna velika želja, obenem so nogometaši dobro fizično in psihično pripravljeni. Z nestrpnostjo že pričakujemo četrtkovo tekmo, kjer bomo na evropski sceni, v to sem prepričan, več kot dostojno predstavljali slovenski nogomet," je dejal glavni trener domžalskega kluba Darko Birjukov.

Birjukov: Ustreza jim protinapad

Strokovno vodstvo Domžal je dodobra proučilo Splitčane, med katerimi ob trenerju Ivanu Kataliniću najbolj izstopata še nekoč najboljši strelec slovenske lige Romano Obilinović in nekdanji hrvaški reprezentant Ivica Križanac. "Igrajo zelo čvrsto, disciplinirano in agresivno v vseh fazah igre. Konstitucija ekipe je takšna, da jim ustreza igra na protinapad ter pol protinapad in prav tu bomo morali biti najbolj pozorni in previdni. Dvoboj bo izjemno dolg, vsaj 180 minut, in vsaka napaka, ali dobra poteza, bo lahko že odločilnega pomena. Odločala bo dnevna forma," je prepričan domžalski trener.

Horvat: Popraviti posest žoge

Ob odhodu Mitje Zatkoviča je pomembno mesto na sredini igrišča prevzel Lucas Mario Horvat, ki se je večji del pretekle sezone ubadal s poškodbo gležnja, tokrat pa je pripravljen na izzive. "Proti ekipi Splita bomo morali popraviti posest žoge, saj smo moštvo, ki na večini tekem prednjači v tem elementu igre. To nam na srečanju proti Mariboru ni najbolje uspevalo, še posebej v drugem polčasu, a verjamem, da bo že v četrtek bolje. Ob tem bo pomembna tudi disciplina na terenu, vse ostalo pa bo prišlo samo od sebe," je dejal argentinski Slovenec.

Španec z izkušnjami z "el clasica"

Pri Domžalah bodo pogrešali poškodovane Blaža Brezovačkega, Nika Cimpriča in najverjetneje tudi Roka Hanžiča, nekoliko pa je po opevanem trku z Marcosom Tavaresem vprašljiv še Nejc Vidmar, ki pa bo verjetno stisnil zobe.

Tekma v Domžalah se bo začela ob 20.45, sodil pa bo Španec Cesar Muniz Fernandez, ki je aprila letos sodil enega izmed "el clasicov", in sicer prvenstvenega na Santiagu Bernabeu.

Ne spreglejte