Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
14.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Pedro Rodriguez Neymar Lionel Messi Lionel Messi Barcelona

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 14.41

8 let

Ni Messija in Neymarja, a se je prebudil Pedro

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Španec Pedro Rodriguez je izostanek južnoameriških zvezdnikov pri Barceloni zapolnil na prvovrsten način. Na gostovanju pri Getafeju je Katalonce kljub zaostanku z 0:2 popeljal do veličastne zmage.

Še pred nekaj meseci mu ni bilo do veselja. Pogosto je izgubljal boj za mesto v udarni enajsterici, trener Gerardo Martino se je nagibal k temu, da v ogenj pogosteje pošilja Alexisa Sancheza, 26-letni napadalec s Kanarskih otokov pa se je vedno težje sprijaznil s stransko vlogo. Čeprav je bil Pedro Rodriguez Ledesma na njo v zadnjih sezonah navajen in v maniri tihega, delovnega igralca pridno polnil statistiko, je razmišljal o selitvi. O tem, da bi odšel drugam, kjer bi večkrat igral od prve minute. Ponudb ni manjkalo, omenjala sta se tudi Arsenal in Liverpool. Nato pa je napočil konec leta, ki je španskega reprezentanta, navajenega na drobtinice, povzdignil na strelski prestol Barcelone.

Na zadnjih petih tekmah so deževali njegovi zadetki. Dosegel jih je sedem, od tega v nedeljo v Madridu kar tri. Enega najhitrejših hat-trickov v španskem prvenstvu, za tri zadetke na Getafejevem štadionu Coliseum Alfonso Perez je potreboval le osem minut, je oplemenitil še s podajo za četrti gol, sodnik pa je za piko na i po prekršku nad njim pokazal še na belo točko. V obeh primerih se je med strelce vpisal Cesc Fabregas in v sodelovanju z razpoloženim Pedrom poskrbel za to, da je v prestolnici Španije odmevala petarda Barcelone (5:2). "Presrečen sem. Bilo je zelo pomembno, da leto sklenemo z zmago. Tako moramo nadaljevati," je dejal Pedro Rodriguez Ledesma, ki se je v Barcelono vrnil z žogo, spominom na edinstveni dosežek v Madridu. Napadalec, ki se je v sezoni 2009/10 kot prvi na svetu med strelce vpisal na šestih različnih tekmovanjih, je tako dokazal, da je našel formo ob najbolj potrebnem času, ko zaradi takšnih in drugačnih razlogov počivata največja zvezdnika Barcelone, ki prihajata iz Argentine in Brazilije.

Nogometaši Barcelone so po zmagi nad Getafejem, ki jim je prinesla naslov jesenskega prvaka (Katalonci imajo kanček boljšo razliko v zadetkih od madridskega Atletica), odšli na krajši zimski počitek, ki pa bo trajal le do 30. decembra. Takrat se bodo spet zbrali v Kataloniji, saj Barcelono 5. januarja čaka nova prvenstvena tekma. Tudi s Pedrom v udarni enajsterici?

Ne spreglejte