Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 6. 2018,
22.25

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

SP 2018 Neymar

Petek, 22. 6. 2018, 22.25

5 let, 10 mesecev

Neymar pojasnil, zakaj se je zjokal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Neymar Brazilija | Foto Reuters

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je zaznamoval dvoboj svetovnega prvenstva med Brazilijo in Kostariko tako z zadetkom za končni rezultat 2:0 kot tudi izlivom čustev, ko je po zadnjem sodnikovem pisku planil v jok. Najdražji nogometaš v zgodovini je pojasnil, da je potočil solze zaradi sreče in velike želje za zmago.

Petkratni svetovni prvaki so v petek dočakali prvo zmago na letošnjem mundialu v Rusiji. Po remiju s Švico (1:1) so premagali Kostariko (2:0) in se dolgo časa igrali z živci navijačev, saj so oba zadetka dosegli v sodnikovem podaljšku.

Švica Srbija
Sportal Nor preobrat Švicarjev, ki so zmago nad Srbi proslavili z albanskim orlom

V polno sta zadela Philippe Coutinho in Neymar,  jeta tako dosegel prvi gol na letošnjem svetovnem prvenstvu, od katerega pričakujejo Brazilci kar največ. Tudi stavne hiše jih uvrščajo med osrednje favorite za osvojitev najbolj zaželene reprezentančne lovorike na svetu.

Ko je Neymar v zadnjih sekundah razburljivega srečanja, na katerem mu je sodnik razveljavil najstrožjo kazen, poskrbel za končni rezultat (2:0), njegovi sreči ni bilo videti konca. Nato se je sesedel na tla in planil v jok.

''Večini se ne svita, kaj vse sem moral prestati, da sem prišel sem. Jokal sem zaradi sreče in velike želje po zmagi. V mojem življenju se stvari nikoli niso izkazale za enostavne. Tako je bilo tudi zdaj. Sanje se nadaljujejo. Niti ne sanje, ampak naš cilj. Čestitke soigralcem, zelo so dobri,'' je največji zvezdnik brazilskega nogometa prek socialnega omrežja Twitter pojasnil razloge za tako čustveno proslavljanje zmage.

Neymar je po prvi zmagi Brazilije na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer vodi v svoji skupini, obsedel na zelenici in potočil solze sreče. V spomladanskem delu je zaradi poškodbe stopala manjkal kar nekaj mesecev, na igrišče pa se je vrnil šele nekaj tednov pred začetkom SP 2018. | Foto: Reuters Neymar je po prvi zmagi Brazilije na svetovnem prvenstvu v Rusiji, kjer vodi v svoji skupini, obsedel na zelenici in potočil solze sreče. V spomladanskem delu je zaradi poškodbe stopala manjkal kar nekaj mesecev, na igrišče pa se je vrnil šele nekaj tednov pred začetkom SP 2018. Foto: Reuters

Po večerni zmagi Švice nad Srbijo (2:1) je postalo jasno, da je Brazilija po drugem krogu skupinskega dela v skupini E prevzela vodstvo.

Ne spreglejte