Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
17. 8. 2016,
12.08

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Natisni članek

Sergio Agüero Manchester City liga prvakov

Sreda, 17. 8. 2016, 12.08

6 let, 6 mesecev

Neverjetna potegavščina pred očmi bogatašev iz Manchestra

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,85

Edini romunski klub, ki se lahko pohvali z naslovom evropskega nogometnega prvaka, Steaua Bukarešta, je želel včeraj na tekmi play-offa za ligo prvakov proti Manchester Cityju obeležiti 30. obletnico uspeha, a namesto tega doživel pravi fiasko.

Letos mineva 30 let od finala nogometnega pokala državnih prvakov (zdajšnja liga prvakov), v katerem je Steaua 7. maja 1986 po enajstmetrovkah premagala Barcelono v Sevilli in dosegla največji uspeh v klubski zgodovini.

V torek zvečer je v Bukarešti gostoval velikan evropskega nogometa, bogati angleški Manchester City, na klopi katerega po novem sedi priznani španski trener Josep Guardiola. Pri Steaui so se odločili, da je priložnost pravšnja za obeležitev spomina na velik uspeh.

Spomin na velik uspeh se je spremenil v fiasko 

Njen predsednik, kontroverzni Romun Gigi Becali, si je pred začetkom tekme zaželel tudi navijaško koreografijo na štadionu Arena Nationala, ki sprejme več kot 55 tisoč gledalcev in je bil skorajda poln. V ta namen je najel profesionalce, ki naj bi poskrbeli za veličastno koreografijo, a skupaj s številnimi navijači doživel hladen tuš.

Sergio Agüero je s tremi goli poskrbel, da je bil večer za navijače Steaue še bolj grenek. | Foto: Sergio Agüero je s tremi goli poskrbel, da je bil večer za navijače Steaue še bolj grenek. Ljudje, ki so poskrbeli za koreografijo, so bili namreč navijači Dinama, velikega mestnega tekmeca Steaue, priredili pa so prvovrstno potegavščino. "Doar Dinamo Bucaresti (v prevodu Samo Dinamo Bukarešta, op. p.)" je bil napis, za katerega so poskrbeli med tekmo in osovraženega tekmeca spravili v nelagoden položaj.

Argentinec je zabil tri gole in zapravil dve enajstmetrovki

Da bi bil večer za vse pristaše Steaue še hujši, so na zelenici poskrbeli nogometaši, ki so izgubili z 0:5. Pri Manchester Cityju je blestel argentinski zvezdnik Sergio Agüero, ki je zabil tri gole. Zanimivo, ob tem je zapravil kar dve enajstmetrovki. 

Ne spreglejte