Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
13. 12. 2012,
17.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Benitez Fernando Torres

Četrtek, 13. 12. 2012, 17.25

8 let

Neskromni Benitez: zdaj se že vidi moje delo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Chelsea se je pričakovano prebil v finale klubskega svetovnega prvenstva. Trener Londončanov Rafael Benitez je zadovoljen in vesel, da je spet zadel Fernando Torres.

Mehiški Monterrey, prvak Severne in Centralne Amerika ter Karibskega otočja, ni bil kos evropskemu prvaku Chelseaju v polfinalu klubskega svetovnega prvenstva, ki te dni poteka na Japonskem. Londončani so zmagali s 3:1 in se prebili v finale, v katerem se bodo za lovoriko pomerili z brazilskim Corinthinasom, prvakom Južne Amerike. Enega izmed zadetkov je zabil tudi Fernando Torres, ki v tej sezoni trese bolj pogosto, kot je v minuli, a še vedno manj od pričakovanj. Trenutno je pri dvanajstih zadetkih v 28 nastopih v vseh tekmovanjih. A sodeč po formi, ki jo kaže v zadnjem času – na zadnjih treh tekmah je zabil petkrat -, se za Španca obetajo boljši časi. Otoški mediji že pišejo o tem, da je za vzpon Špančeve forme zaslužen predvsem njegov rojak, ki je pred kratkim sedel na vročo londonsko klop.

Ko je prišel, ni imel dovolj časa

''Ne, ne bi rekel, da je v boljši formi zaradi mene. V boljši formi je zaradi ekipe. Na tekmi proti Monterreyju je cela ekipa igrala zelo dobro, Torres pa je del ekipe. Zadovoljen sem s tem, kar smo pokazali tokrat,'' je po uvrstitvi v finale klubskega SP povedal Rafael Benitez in nadaljeval z isto temo: ''Zelo sem vesel, da je začel zadevati. Malce sva se pogovarjala, povlekli smo nekaj potez. Drži se dogovora in to se pozna tudi na igrišču. A ne zaradi mene, pač pa zaradi cele ekipe, ki igra dobro.'' Potem je nekdanji trener Liverpoola, Interja in Valencie dotaknil še same tekme.

''Monterrey je zelo dobra ekipa, predvsem na sredini igrišča igra zelo zgoščeno. To smo vedeli, na to smo se pripravili in prišli do zmage. S tem, kar sem videl tokrat, sem zelo zadovoljen, seveda pa nas čaka še veliko dela,'' je dejal 52-letni trener, ki ga na Stamford Bridgu še zdaleč ni dočakala dobrodošlica s strani navijačev. Po nekaj slabših rezultatih – Chelsea je na prvo zmago pod njegovim vodstvom čakal kar tri tekme -, je bila podpora še manjša. Zdaj, ko je z ekipo na drugem koncu sveta, jeze navijačev, ki so mu zamerili besede, ki jih je izrekel na njihov račun, ko je bil še trener Liverpoola, ne občuti, a dobro ve, da ga ob povratku na Otok spet čakajo žvižgi in kletvice. A bolj kot z navijači se Benitez, ki mu zagotovo ni lahko, ubada z igro svoje ekipe. ''Ko sem prišel v Chelsea, so nas do tekme proti Manchester Cityju ločili le trije dnevi. Potem je takoj sledil mestni derbi s Fulhamom, pravega časa za pripravo ni bilo. Ni mi bilo lahko. Zdaj se že vidijo plodovi mojega dela, igralci dobro vedo, kaj od njih zahtevam. Veseli me, da smo začeli zmagovati. Nogometaši so spet pridobili na samozavesti in uživajo v nogometu,'' je nič kaj skromno povedal Benitez.

Ne spreglejte