Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 4. 2018,
18.25

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca

Torek, 10. 4. 2018, 18.25

6 let

Nemke premočne za slovenske nogometašice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija Nemčija | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Slovenska ženska nogometna reprezentanca je na svoji peti tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 v Domžalah izgubila proti Nemčiji z 0:4 (0:2). Slovenke naslednji kvalifikacijski preizkušnji čakata 7. junija na Ferskih otokih in 11. junija na Islandiji.

Izbranke Horsta Hrubescha, tudi nekdanjega napadalca zahodnonemške reprezentance, so prvo medsebojno tekmo dobile s 6:0, konec tedna so odpravile Češko s 4:0, danes pa so z enakim izidom odpravile še Slovenke, ki ostajajo pri treh točkah in četrtem mestu v skupini 5.

Dvakratne svetovne in osemkratne evropske prvakinje Nemke so v prvem polčasu pričakovano prevladovale, kljub premoči pa le dvakrat ugnale Zalo Meršnik. Prva jo je premagala Lina Magull, ko je v deseti minuti v mrežo pospravila odbito žogo, druga pa kar soigralka Lana Golob, ki je v 42. minuti nespretno posredovala po podaji z desne strani. Nemke so sicer imele še nekaj priložnosti, najlepšo pa Lea Schüller v 21. minuti, ko je prišla sama pred Meršnikovo, a se je slovenska vratarka izkazala.

Kmalu po uvodu drugega dela, natančneje v 53. minuti, so Nemke povišale prednost, potem ko je s približno 14 metrov z nizkim strelom zadela Alexandra Popp. V 61. minuti so gostje vodile že s 4:0, ko se je med strelke z volejem vpisala še Linda Dallmann. V 74. minuti je novo nemško priložnost zapravila Magullova, sledilo je še nekaj nevarnosti pred slovenskimi vrati, v 90. minuti pa se je izkazala Meršnikova, ko je obranila najstrožjo kazen Dzsenifer Marozsan.

Selektor Borut Jarc je v prvo postavo uvrstil Zalo Meršnik, Lano Golob, Špelo Rozmarič, Kristino Erman, Manjo Rogan, Dominiko Čonč, Laro Prašnikar, Laro Ivanuša, Špelo Kolbl in Kajo Eržen. V nadaljevanju so priložnost dobile še Kaja Korošec, Barbara Kralj in Zala Kuštrin.

Na SP, ki bo 7. junijem in 7. julijem prihodnje leto v Franciji, se bodo iz skupinskega dela evropskih kvalifikacij uvrstile zmagovalke sedmih skupin, štiri najboljše drugouvrščene ekipe pa bodo igrale v dodatnih kvalifikacijah. Doslej sta si nastop na zaključnem turnirju zagotovili le gostiteljica Francija in Kitajska.

Skupina 5:

Slovenija : Nemčija 0:4 (0:2)

Lestvica:

1. Nemčija 6 tekem - 15 točk

2. Islandija 4 - 10

3. Češka 5 - 7

4. Slovenija 5 - 3

5. Ferski otoki 4 - 0

Ne spreglejte