Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
18. 7. 2011,
12.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nejc Skubic liga prvakov liga prvakov

Ponedeljek, 18. 7. 2011, 12.25

8 let

Nejc Skubic: Končno se počutim kot nogometaš

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ni veliko slovenskih nogometašev, ki jim je uspel tak preskok kot Nejcu Skubicu. Slovenski branilec se je iz drugoligaša Interblocka podal k romunskemu prvaku, seveda pa ob tem ne skriva navdušenja.

Za vsakega nogometaša je velikega pomena, da je član kluba, ki igra v ligi prvakov. Ta se v tej sezoni nasmiha Nejcu Skubicu, čigar pot morda celo spominja na tisto od Josipa Iličića, ko je v le nekaj mesecih od Interblocka prehodil strmo pot preko Maribora do Palerma. Seveda ne gre enačiti, vendar neke vzporednice za določene, za koga morda (ne)mogoče, poti so.

Ponudba prišla nepričakovano

Skubic je tako kot prost nogometaš prestopil k Otelulu Galatiju, ki je v pretekli sezoni prvič postal romunski prvak. Kako pa je prišlo do prestopa, pa povedal.

"Ponudba je prišla povsem nepričakovano in spontano. Naenkrat je zazvonil telefon, ko me je poklical moj nekdanji trener Lalovič in me vprašal ali bi odšel v Romunijo. Najprej na priprave na Nizozemsko in seveda sem to priložnost zagrabil z obema rokama. Ko sem prišel na Nizozemsko sem uvidel, da gre za preizkušnjo, kjer se bom mogel še dobro dokazati, če bom hotel ostati. Na treningih je šlo dobro, odigral dva polčasa in enkrat 15 minut, na koncu priprav pa so mi pripravili štiri letno pogodbo ki sem jo seveda takoj podpisal," je razkril Nejc in dodal, da je nivo igre precej večji kot ga je bil vajen doslej, ko je igral za Livar, Davo in Interblock. "Nogomet je seveda veliko kakovostnejši, igra se veliko bolj agresivno, hitreje, igra je precej bolj organizirana, ve se, kaj kdo dela in kdo ima kakšne naloge," je prve vtise podal 22-letni nogometaš.

Liga prvakov? Še sedaj ne dojemam

Ob tem se mladeniču obeta tudi igranje v najelitnejšem nogometnem klubskem tekmovanju. V pretekli sezoni je namreč slovenske barve v tem tekmovanju zastopal le Valter Birsa, ki bo odslej igral za Genoo.

"Liga prvakov ... to so sanje vsakega nogometaša. Praktično niti sedaj še ne dojemam, da sem podpisal za klub, ki bo igral v ligi prvakov. Kar se mene tiče, bom treniral po svojih zmožnostih in se na vsakemu treningu dokazoval, potem pa je na trenerju, koga uvrsti v ekipo. Sedaj, ko sem tako blizu otroškim sanjam, bom naredil vse, da zaigram v tem elitnem tekmovanju in dal bom maksimum ob vsaki priložnosti," je še vedno evforičen desni bočni branilec.

Romunija nekaj let za Slovenijo

Kot poudarja bo skušal pustiti čim boljši vtis na nekdanjega romunskega reprezentanta (odigral je kar 134 tekem za izbrano vrsto in zabil 16 golov), Dorinela Munteanuja, ki je svoj čas igral v nemški bundesligi za Köln in Wolfsburg. Zanimiv vtis pa je nanj naredilo vzhodnoromunsko mesto Galati, z okrog 300 tisoč prebivalci.

"Mesto je med najlepšimi v Romuniji, čeprav je država kar nekaj let za Slovenijo. Tako po urejenosti in ostalih stvari. Moram priznati, da mesta še nisem dodobra spoznal, saj nisem imel dovolj časa, čeprav so hrana in pa restavracije na višjem nivoju kot recimo ceste in urejenost okolice. Sicer pa mesto živi za nogomet in za klub Otelul Galati. Navijači nas pridejo gledat in bodrit na trening, kot da smo na tekmi, res neverjetno ... Občutki so fenomenalni, prvič v življenju se počutim, kot da sem res nogometaš. Ljudje so zelo prijazni, še posebej, če igraš v tem klubu," zadovoljstva ne skriva nogometaš, ki si bo na štadionu Otelul s kapaciteto 13 tisoč gledalcev (tekme lige prvakov bodo verjetno gostili v Bukarešti), garderobo kot kaže delil tudi s tremi nogometaši iz Srbije in enim iz BiH.

Na debi bo kot pravi še nekaj časa moral počakati, saj ga trener ni uvrstil v kader za superpokal, ko je Otelul z 1:0 premagal Steauo iz Bukarešte. "V nedeljo smo igrali superpokal, a trener je prišel do novincev, ki smo pred kratkim prišli v klub in rekel, da dobro treniramo, da je vse v redu, ampak priložnost so na tisti tekmi dobili nogometaši, ki so osvojili naslov prvaka. Sicer pa se prvenstvo začne 25. julija in takrat se nadejam, da bom že v kadru za debi," je še povedal Skubic.

Ne spreglejte