Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
13. 5. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

NK Krka

Petek, 13. 5. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

Ne za naslov, zanima jih le boj za preživetje

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Po seriji petih zaporednih porazov marca in aprila je na klop Krke sedel Miloš Kostić in ekipa je začela dosegati veliko boljše rezultate. V zadnjem krogu je na njegovem igrišču premagala neposrednega konkurenta v boju za obstanek Koper, a jo ob koncu sezone čaka hud boj za obstanek. Hkrati bodo Novomeščani vplivali na boj za naslov.

"Ta tekma je bila za nas pomembna zaradi več razlogov. Ne samo zaradi točk, ampak predvsem zaradi dejstva, ker so fantje spoznali, da se ves trud, ki ga vlagajo v nogomet v zadnjem času, obrestuje. Zasluženo smo zmagali. Tekmo smo odlično začeli in na sredini igrišča vseskozi nadzorovali igro, kar nam do zdaj ni uspevalo. Zabiti tri gole katerikoli ekipi, sploh pa v gosteh, ni lahko. Čestitam fantom za igro, ki so jo prikazali," je po zmagi s 3:2 v Kopru svoje varovance pohvalil Miloš Kostić.

Prej so izgubili petkrat zapored, zdaj le enkrat na šestih tekmah

Bodo na Dolenjskem še spremljali prvoligaški nogomet? | Foto: Bodo na Dolenjskem še spremljali prvoligaški nogomet?

Odkar je sedel na klop Novomeščanov, je na šestih tekmah le enkrat izgubil, nesrečno je globoko v sodnikovem podaljšku ostal brez točk v Novi Gorici (0:1), ob tem pa zbral tri remije in dve zmagi.

"Ko sem prišel, je bila ekipa sredi serije porazov, kar je za vsako ekipo, sploh pa za našo, v kateri je veliko fantov, ki so novi v nogometnem profesionalizmu, težko. Skupaj z Mariom Carevićem nama je ekipo uspelo dvigniti in v zadnjem času smo nabrali kar nekaj točk. Vsak trener prinese nekaj novega, tudi jaz seveda sem, a predvsem me veseli, da se je ekipa, pa tudi posamezniki, dobro odzvala. Zdaj smo bolj disciplinirani, ko nimamo žoge, tudi agresija je na višji ravni. Nasprotniki si težje izborijo priložnost, tudi nam se odpira več možnosti, da ogrozimo nasprotnikova vrata. Začeli smo nabirati točke. Upam, da pravočasno in da bomo obstali v ligi," je dejal nekdanji selektor kadetske reprezentance Slovenije, ki je prepričan, da si Novo mesto zasluži prvoligaški nogomet.



V prihodnosti želijo mešati štrene najboljšim

"Dolenjska si prvoligaša prav gotovo zasluži. Krka je skozi zgodovino dokazala, da se lahko kosa z vsemi ekipami v Sloveniji. V našem klubu moramo, tako kot je povsod, postoriti še marsikaj, a nekaj korakov naprej smo že naredili. Vsi v klubu se zavedamo, kje so naše pomanjkljivosti, in vemo, kaj se da izboljšati. Verjamem, da bomo v prihodnjih sezonah naredili korake naprej in prišli na raven, ki si je želimo. Ne samo tega, da bo Krka stabilen prvoligaš, ampak tudi to, da bo nekoč mešala štrene najboljšim," je visoke načrte predstavil trener, ki o tem, ali bo z ekipo obstal med elito, noče razmišljati.

"Počasi, gremo iz tekme v tekmo. Ko bo konec sezone, bomo videli, kaj in kako," pravi 44-letni trener z izkušnjami iz tujine. Skupaj z nekdanjim selektorjem Slovenije Slavišo Stojanovićem je delal v prvi srbski in belgijski ligi.

 | Foto:

Pošteno bodo igrali in verjeli v uspeh

Krki v boju za obstanek, zadnje mesto pomeni neposreden izpad, ne bo lahko. Pred zadnjima dvema krogoma je na predzadnjem mestu izenačena s Koprom, a je zaradi slabšega izkupička z medsebojnih tekem v zaostanku. V zadnjih dveh krogih jo čakata najtežja mogoča izpita. Tekma z Mariborom v naslednjem in gostovanje pri Olimpiji v zadnjem krogu.

"Najprej nas čaka Maribor, ki je Maribor, ne glede na to, kakršenkoli je. Poraz gor ali dol, to je še vedno Maribor. Ne delamo si utvar, da nas čaka lahko delo. Igrali bomo svojo tekmo in skušali unovčiti slabosti nasprotnika. Obljubiti ne morem ničesar, a si želim polnega izkupička. Kaj se dogaja pri vrhu, nas ne zanima, kdo bo prvak, prav tako ne. Res je, da ob koncu sezone igramo proti ekipama, ki se borita za naslov, a nas zanima le odgovor na vprašanje, ali nam bo uspelo obstati. Pošteno bomo odigrali zadnji dve tekmi in verjeli v uspeh. Seveda pa ob tem upamo tudi na to, da nam bodo šli na roko rezultati preostalih tekem, ki so pomembne v boju za obstanek," je še povedal trener, ki želi poskrbeti, da bodo na Dolenjskem še naprej spremljali prvoligaški nogomet.

Glavnega konkurenta Novomeščanov v boju za obstanek, Koper, v zadnjih dveh krogih čakata gostovanje pri Gorici in domača tekma z Zavrčem.

Ne spreglejte