Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 3. 2013,
10.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor Jasmin Handanović

Sreda, 13. 3. 2013, 10.13

8 let

Navijači Olimpije praznijo klubsko blagajno, Handanoviću dve tekmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Olimpija je v nedeljo na prvenstvenem derbiju z Mariborom osvojila točko, a tudi ostala brez 1.500 evrov, ki jih bo morala plačati zaradi nešportnega vedenja navijačev.

Sodnik Darko Čeferin se je v nedeljo že spogledoval s tem, da bi prekinil tekmo, saj so navijači Olimpije sredi prvega polčasa poskrbeli za večminutno prekinitev srečanja. Na igrišče so odvrgli zajeten del pirotehničnih sredstev, med njimi so močno odmevali "topovski udari", kazenski prostor NK Maribor pa preplavili z belimi trakovi. Preden so bili odstranjeni z igrišča, je minilo nekaj minut, prisilni premor pa je po besedah stratega Mariborčanov škodoval igri gostov, ki v nadaljevanju niso več našli ritma, s katerim so do takrat povzročali Olimpiji nemalo težav. Disciplinski sodnik NZS Simon Jeglič je Olimpiji zaradi nešportnega vedenja navijačev ob upoštevani predkaznovanosti naložil kazen v vrednosti 1.500 evrov, vratar Maribora Jasmin Handanović, ki je prejel rdeči karton zaradi udarjanja tekmeca (Damjana Trifkovića, ki ga je razjezil z neodgovornim in nevarnim štartom), pa se bo hladil na dveh tekmah. V primeru rezervnega reprezentančnega vratarja je bila upoštevana olajševalna okoliščina, saj se je po srečanju delivcu pravice opravičil za dejanje, v roke pa segel tudi Trifkoviću.

V 23. krogu sta poleg izkušenega vratarja prejela rdeči karton še David Kašnik (Rudar) in Emir Hodžurda (Aluminij). Korošec v vrstah Velenjčanov je bil na gostovanju v Kopru izključen zaradi prekrška v čisti situaciji za doseganje zadetka, ob upoštevani predkaznovanosti pa bo počival na dveh tekmah. Branilec iz BiH, ki brani barve Kidričanov, je moral predčasno v slačilnico na domači tekmi z Gorico (1:3), drugi rumeni karton pa je prejel zaradi spotikanja. Manjkal bo na eni tekmi.

Ne spreglejte