Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
10. 9. 2017,
8.30

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Alvaro Morata Chelsea

Nedelja, 10. 9. 2017, 8.30

6 let, 6 mesecev

Navijači Chelseaja pod drobnogledom, ker so prepevali svojemu ljubljencu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,28
Alvaro Morata | Foto Reuters

Foto: Reuters

Chelsea si je v soboto v četrtem krogu angleške premier lige zagotovil pomembno zmago v gosteh pri Leicester Cityju. Po tekmi v Leicestru so se pod drobnogledom znašli navijači Londončanov. Od pesmi, ki so mu jo prepevali, se je ogradil tudi njihov ljubljenec Alvaro Morata.

V soboto smo na štadionu King Power Stadium spremljali derbi angleških prvakov, ki sta naslove osvajala v zadnjih dveh letih. Chelsea, ki je bil najboljši v prejšnji sezoni, je po presenetljivem porazu proti Burnleyju pred domačimi navijači dosegel tretjo zaporedno prvenstveno zmago. Z 2:1 je premagal Leicester City.

Londončane je v vodstvo popeljal Alvaro Morata, ki je v Chelsea iz Real Madrida pred začetkom sezone prišel za kar 62 milijonov evrov. Prav s tem Špancem pa je povezan dogodek, ki je na Otoku požel precej pozornosti.

Navijači Chelseaja, ki so imeli v preteklosti že pogosto težave s podobnim početjem in bili za to tudi kaznovani, so se znašli pod drobnogledom policije, ker so 24-letnemu napadalcu prepevali pesmi z antisemitsko vsebino, s čimer so žalili navijače svojega mestnega tekmeca Tottenhama - večina med njimi je judovske veroizpovedi.

Javil se je tudi španski napadalec

To dejanje so pri Chelseaju hitro ostro obsodili. "Klub in nogometaši cenijo podporo, ki nam jo naši navijači dajejo na gostovanjih, seveda, ampak besede, ki so jih uporabili v tisti pesmi, so nesprejemljive. Pogovarjali smo se z Alvarom, ki si ne želi biti kakorkoli povezan s takšnimi in podobnimi pesmimi. Pri klubu prosimo, da navijači nemudoma prekinejo takšno početje," je povedal Steve Atkinson, ki je pri angleških prvakih zadolžen za stike z javnostjo.

Pri Chelseaju so takoj obsodili ravnanje svojih navijačev. | Foto: Reuters Pri Chelseaju so takoj obsodili ravnanje svojih navijačev. Foto: Reuters

Po tekmi se je javil tudi Morata. "Odkar sem prišel, čutim neverjetno podporo navijačev na vsakem koraku. Ste prečudoviti, a prosim vas, da spoštujete vse," je zapisal na svojem uradnem profilu na Twitterju in dal pristašem Chelseaja vedeti, da ne odobrava njihovega početja.

Pred dvema letoma huda kazen za štiri Chelseajeve navijače

Kakšna kazen utegne doleteti navijače Chelseaja, ni znano.

Leta 2015 so štirim navijačem Chelseaja prepovedali vstop na tekme za kar 18 let, potem ko so jih kamere posnele, da v Parizu na podzemno železnico niso pustili vstopiti nekemu temnopoltemu človeku.

Ne spreglejte