Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
13. 11. 2015,
9.14

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Slovenija reprezentanca Euro 2016 Ukrajina

Petek, 13. 11. 2015, 9.14

8 let

Nasmejani in optimistični: to so Katančevi bojevniki

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenska nogometna odprava je v Ukrajino odpotovala dobre volje in z optimizmom. Katančevi izbranci so na Letališče Jožeta Pučnika prispeli malce pred 8. uro, zvečer pa bodo že trenirali v Lvovu.

Avtobus z zelo dragocenim tovorom, najboljšimi slovenskimi nogometaši, se je proti letališču odpravil malce pred 8. uro. Bližina Brda pri Kranju in Brnika jim je ustrezala, tako da je bila vožnja kratka in prijetna. Nogometaši so zajtrkovali že v hotelu Kokra, glavni obrok pa v nogometnem žargonu pričakujejo v soboto, ko bo na Areni Lvov potekala poslastica, prva tekma dodatnih kvalifikacij za EP 2016. "Dobro smo se pripravili, selektor Katanec nam je povedal veliko koristnega o igri Ukrajine," je na letališču pojasnjeval Kevin Kampl.

Pred največjo tekmo, kar jih je kadarkoli odigral v dresu Slovenije, je pozitivno nestrpen in pripravljen, da v Lvovu pokaže vse, kar zna. Če se bo selektor na položaju desnega bočnega branilca odločil za Miša Brečka, bo izkušenega Trboveljčana doletela zahtevna naloga, saj bo moral pokrivati Jevgena Konopljanko. "Spoštujem ga, se ga pa ne bojim," zatrjuje povratnik v izbrano vrsto, ki v obdobju, ko ni bil poleg reprezentance, ni bil preveč živčen. "Tako pač je v nogometu," je dejal branilec Nürnberga, ki bo v Ukrajini zaradi poškodbe nosa nastopil s posebno zaščitno masko. "Bilo je že slabše, zdaj pa sem se nanjo dobro navadil," je opisal igranje z dodatkom, ki ga je pred leti na tekmah slovenske reprezentance nosil tudi kapetan Boštjan Cesar.

Predsednik Čeferin optimističen, nogometaši sproščeni

Nogometaši so na letališču sejali dobro voljo, saj so prepričani, da je napočil veliki trenutek za vrhunsko predstavo in mikavno nagrado – nastop na evropskem prvenstvu v Franciji. Pred poletom so si krajšali čas na različne načine, večina se je odpravila v bar in naročila jutranjo prijateljico, kavico, spet drugi so raje počivali ali se posvetili svojim mobilnim napravam. Edini, ki mu ni bilo do smeha, je bil nekdanji reprezentant, ki se je nameraval odpraviti v Ukrajino kot medijski strokovni sodelavec, a prepozno ugotovil, da v žepu nima zahtevanega in za Ukrajino nujnega potnega lista. Hitro se je lotil reševanja zadeve, tako da bo v Lvov najverjetneje priletel popoldne.

Predsednik Nogometne zveze Slovenije Aleksander Čeferin je izžareval optimizem, kar velja tudi za preostale člane vodstva krovne zveze, ki bodo v Ukrajini stiskali pesti za Katančevo četo. In selektor? Kot pravi vodja je prvi izstopil iz avtobusa in se odpravil proti letališču, na njegovem obrazu pa je bilo mogoče zaznati nasmeh. Ko bi bilo vsaj tako še ob vrnitvi. Slovenska reprezentanca se bo po tekmi v Lvovu v domovino vrnila v soboto zvečer, malce pred polnočjo. Bo imela v žepu lepo popotnico za srečanje v Mariboru? Usoda je v njihovih rokah oz. nogah.

Ne spreglejte