Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
12. 11. 2014,
9.30

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Anglija Wembley

Sreda, 12. 11. 2014, 9.30

7 let, 12 mesecev

Najboljši slovenski strelec bi raje komentiral po tekmi

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Izkušeni napadalec Milivoje Novaković je proti Angliji dvakrat tesno izgubil. ''Pustili smo dober pečat, a izgubili. Nimam nič proti, da zdaj odigramo slabše in zmagamo,'' razmišlja o Wembleyju.

Sobotna tekma med Anglijo in Slovenijo, ki bo štela za dragocene kvalifikacijske točke, je vedno bližje. "Čaka nas pomembna tekma. V London ne gremo zaman. Ne gremo na izlet, ampak bomo poskušali vzeti točko ali tri. Igrali bomo samozavestno, skušali se bomo stepsti in odigrati pošteno igro, da pokažemo pravi obraz Sloveniji. Anglija je favoritinja, a moramo gledati le nase in še izboljšati igro," razmišlja Milivoje Novaković, najpomembnejši Katančev člen v konici napada, ki je potreboval tri tekme, da je v ciklusu za EP 2016 ujel strelsko formo.

Izkušeni Ljubljančan zase pravi, da je pri 35 letih bolje telesno pripravljen kot pred leti, ko je navduševal na nemških zelenicah. Na zadnji kvalifikacijski tekmi, ko je Katančeva četa gostovala v Litvi, je dosegel dva zadetka, napolnil slovenska srca z zadovoljstvom in zacelil rane, ki so nastale po nesrečnem porazu v Talinu. Ponovno je postal "Nova Doppelpack", kot so ga pogosto imenovali pri Kölnu, ko ni manjkalo srečanj, na katerih je dosegel dva zadetka. V državnem dresu jih je dosegel že 28, na večni slovenski lestvici zaostaja le še za Zlatkom Zahovićem, ki se bo v soboto že poslovil od enega rekorda, saj ga bo z 81. nastopom prehitel kapetan Boštjan Cesar.

Mogoče gre tretje v rado

Veseli ga, da je šest oktobrskih točk popravilo vzdušje v reprezentanci, izpostavil je tudi, da je zdaj veliko boljše vzdušje tudi v javnosti, tako da je izbrana vrsta deležna manj kritik. Kar zadeva rezultat, ga noče napovedati. Ni želel niti razkriti, s kakšnim bi bil na znamenitem londonskem štadionu, na katerem bo nastopil drugič, zadovoljen. "Ne bi govoril o rezultatu. V London gremo odigrat pošteno tekmo. Dvakrat smo igrali z njimi, bili zelo blizu točki ali zmagi in se dobro kosali. Pustili smo dober pečat, a izgubili. Mogoče bo šlo v tretje rado. Nimam nič proti, da zdaj odigramo malce slabše in zmagamo. Žoga je okrogla," ne izključuje možnosti, da bi slovenska reprezentanca na Wembleyju presenetila prvega favorita kvalifikacijske skupine in ga ujela na lestvici, kjer ji trije levi zdaj bežijo za tri točke. "Angleška reprezentanca je pomlajena, tudi mi imamo nekaj novih igralcev," je primerjal tekmi med Anglijo in Slovenijo, odigrani v letih 2009 (2:1 na Wembleyju) in 2010 (1:0 v Port Elizabethu), s sobotnim srečanjem, ki ga bo spremljalo okrog 80 tisoč gledalcev. "Po tekmi bomo pametnejši in po njej komentirali, kaj se je zgodilo," je poudaril napadalec, ki je moral srečo poiskati v tujini. Mlad se je odpravil v Avstrijo, nato prek Bolgarije doživel zvezdniške trenutke v Nemčiji, zdaj se že drugo sezono zapored mudi na Japonskem, vmes pa se redno udeležuje reprezentančnih akcij in dosega veliko zadetkov. Morda se na seznam strelcev vpiše tudi v soboto ...

Ne spreglejte