Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
9. 7. 2014,
17.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcos Tavares Ronaldinho Kaka Robinho

Sreda, 9. 7. 2014, 17.11

8 let

Najbolj priljubljeni Brazilec v Sloveniji: Še zdaj ne morem verjeti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zagotovo najbolj priljubljeni Brazilec v Sloveniji, ikona nogometnega kluba Maribor Marcos Tavares, še kar ne more dojeti, kaj se je njegovi Braziliji zgodilo na tekmi proti Nemčiji.

"Katastrofa, prava nacionalna tragedija. Vsi ljudje so razočarani. Še zdaj ne morem verjeti, da je Brazilija igrala tako slabo," pravi Marcos Tavares, ki je tekmo spremljal z družino in prijatelji. "Ni bilo prijetno gledati Brazilije, države, ki živi za nogomet, da igra na takšni ravni. Tudi zame je bil to velik šok. Drugega polčasa nisem mogel več gledati," je priznal 30-letni napadalec in kapetan Maribora.

"Dejstvo je, da je odsotnost Neymarja in Thiaga Silve pustila posledice, a takšen polom se kljub vsemu ne bi smel zgoditi. Ko sem gledal tekmo in videl obraze brazilskih reprezentantov, so bili vsi v šoku, kar nisem mogel verjeti. Kot da bi se zgodila nekakšna blokada. Očitno je bil pritisk igranja na domačih tleh prevelik," je razloge za poraz proti Nemčiji z 1:7 iskal Brazilec, ki je v Sloveniji že šest let.

Pogrešal je Ronaldinha, Kakaja, Robinha …

"Braziliji je na tem prvenstvu manjkala predvsem učinkovitost. V napadu je bila preveč odvisna od Neymarja. Že pred prvenstvom sem dejal, da sem v reprezentanci pogrešal več izkušenih nogometašev. Res je, da Ronaldinho, Kaka ali Robinho niso več najmlajši, a v takšnih okoliščinah so izkušnje zelo pomembne," je nadaljeval Tavares.

Ta se dobro zaveda, da brazilskim nogometašem zdaj ne bo lahko. "Predvsem igralci, ki živijo v Braziliji, bodo zdaj še pod večjim pritiskom. Negativnih komentarjev ne bo manjkalo. Kritik bodo deležni selektor in nogometaši. Razočaranje se dolgo ne bo poleglo. Trudili so se, a jim ni šlo. Upam, da razmere v državi zaradi tega poraza ne bodo privedle do kakšnih izgredov. Veliko denarja je bilo namenjenega za gradnjo štadionov in organizacijo prvenstva. Zato ljudje še težje sprejemajo tako visok poraz," je prepričan Tavares, ki vsaj manjšo priložnost za tolažbo vidi v tekmi za tretje mesto, ta Brazilce čaka v soboto.

Naj se poberejo po šoku in osvojijo bron

"Rojakom želim, da se poberejo po šoku, ki so ga doživeli, in zmagajo vsaj v tekmi za bron. Ne bo tolažba, a ne bo nepomembno. Sploh če bi se zgodilo, da bodo v tekmi za tretje mesto igrali proti Argentini," je sklenil zagotovo najslabše razpoloženi nogometaš Maribora, ob rojaku Arghusu, na sredinem dopoldanskem treningu slovenskega prvaka v Ljudskem vrtu.

Ne spreglejte