Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 3. 2008,
17.47

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 3. 2008, 17.47

8 let, 5 mesecev

Nafta ustavila prvake

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte in Domžal so se v 22. krogu Prve Lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

Tradicija, po kateri Nafta v prvoligaški konkurenci še ni premagala Domžal, se nadaljuje. Na Mestnem stadionu v Lendavi sta se ekipi, ki sta nastopili precej oslabljeni (Nafta brez Bukovca, Ortiza, Seboka, Celcarja in Repine, gosti pa brez Juninha, Kirma in Aljančiča), razšli s pravičnim remijem.

V enakovrednem srečanju z malo priložnosti so prvi zapretili domači nogometaši. V 13. minuti je Lunder močno streljal, toda žoga je švignila preko okvira vrat. Deset minut kasneje je odgovoril Janković, ki je izvedel prosti strel s približno 30 metrov, žoga je na poti do gola zadela obrambnega igralca Nafte, spremenila smer in skoraj presenetila vratarja Kuzmo.

Drugi polčas so Lendavčani začeli nekoliko bolj agresivno, hrabra postavitev pa jim je skoraj prinesla vodilni zadetek. Najprej je Matjašec lepo akcijo zaključil z močnim strelom, ki je vratarju Nemcu povzročil kar nekaj preglavic, v nadaljevanju istega napada pa je Lunder na drugi vratnici zapravil najlepšo priložnost na tekmi, saj iz neposredne bližine z glavo ni uspel zatresti nebranjene mreže Domžal. Isti igralec se je v polpriložnosti znašel še v 71. minuti, ponovno pa z glavo ni bil dovolj natančen. Domžalčani bi lahko vse tri točke osvojili štiri minute pred koncem srečanja, ko je Žeželj ušel obrambi, a je Kuzma hrabro posredoval in s pomočjo soigralcev izbil žogo iz nevarnega položaja.

Ne spreglejte