Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2008,
12.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 1. 2. 2008, 12.37

8 let

Mujakovič podpisal, Estonec (še) ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši Nafte so se ob vrnitvi s priprav z Istre ustavili v Varaždinu in v prijateljski tekmi izgubili z Varteksom 0:3.

"Priprave na Hrvaškem so potekale po začrtanem programu, zalomilo se je le pri načrtovani prijateljski tekmi s Šibenikom, ki je bila odpovedana, zato smo odigrali tekmo kar med sabo," pravi športni direktor Nafte Marjan Dominko. Zadnji trening v Istri so opravili včeraj dopoldan, po kosilo pa so se podali z avtobusom proti Prekmurju. Na poti so se ustavili v Varaždinu, kjer so odigrali prijateljsko tekmo z hrvaškim prvoligašem Varteksom. Tekmo so so od prve minute zaigrali Luk, Kocsardi, Lunder, Ošlaj, Matjašec, Ortiz, Gerenčer, Čeh, Bunc, Eterović in Sebok, v nadaljevanju so priložnost dobili še Prša, Šoštarić, Zemljič, Caban, Celcar, Mujakovič, Vinko, Čavnik, Repina, Presečki, Vassiljev in Gyore. Tekma se je končala 0:3 za domačine, v ''modro-belem'' dresu pa so bili trije novinci – Mujakovič, Gyore in Vassiljev.

Šestkratni estonski reprezentant

Amel Mujakovič je še v jesenskem delu prvenstva branil barve Maribora, s katerim pa je prekinil sodelovanje in bo do konca prihodnje sezone igral za Nafto. Madžar Gyore je zapustil Lendavčane, z njimi pa še vedno trenira Estonec Konstantin Vassiljev. Gre za 23-letnega vezista, ki je zadnjih šest sezon igral v dresu Levadie iz Talina, pohvali se lahko tudi s šestimi nastopi za estonsko reprezentanco, debitiral je 31. maja 2006 proti Novi Zelandiji. Obstaja verjetnost, da se bo Vassiljev vpisal v zgodovino kot prvi estonski nogometaš, ki bo zaigral v Sloveniji, to pa bo znano po jutrišnji tekmi z nižjeligašem Odranci.

Po Odrancih se bodo prihodnjo sredo (6. februarja) pomerili še proti Črenšovcem (6. februarja), najmočnejša preizkušnja pa bo 9. februarja, ko v Lendavo prihaja avstrijski jesenski prvak Sturm. Sledil bo ponoven odhod v Poreč, kjer bosta odigrali še dve tekmi, po vrnitvi pa bo 20. februarja tekma z zdaj še neznanim nasprotnikom, teden dni pred začetkom spomladanskega dela pa bo generalka z drugoligašem Aluminijem.


Prijateljska tekma:

Varteks : Nafta 3:0 (2:0) Novinić 2, Škvorc

Ne spreglejte