Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
14. 2. 2014,
8.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jose Mourinho Chelsea Liverpool

Petek, 14. 2. 2014, 8.52

8 let

Mourinho ga ni odpisal. Kjer se prepirajo trije, četrti dobiček ima?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Mlajši navijači Liverpoola nekaj pogrešajo. Za razliko od njihovih očetov, ki so to doživljali zelo pogosto, še vedno ne vedo, kakšno je veselje, ko njihovi ljubljenci postanejo angleški prvaki.

Rdeči iz mesta Beatlov čakajo na naslov že 24 let. Vmes so resda postali evropski prvaki ter nekajkrat osvojili pokal FA, kar pa ne zmanjšuje razočaranja, da niso več rekorderji po številu angleških naslovov. Zdaj je vlogo najboljšega vseh časov prevzel Manchester United, kar zveste privržence petkratnih evropskih prvakov boli do onemoglosti.

Bi lahko Liverpool prekinil sušo? Pred začetkom sezone mu za osvojitev naslova niso namenjali posebnih možnosti, a so izbranci Brendana Rodgersa v nasprotju z zadnjimi leti pridno nabirali točke tako doma kot tudi v gosteh ter se kmalu zasidrali pri vrhu. Ne prav na njem, pač pa okrog mest, ki vodijo v ligo prvakov. Razlike pri vrhu pa so tako majhne, da navijače na Anfieldu še ni zapustil optimizem, ampak se v zadnjih krogih le še okrepil.

Noče zaslepiti tekmecev

V prid jim gre tudi dejstvo, da za razliko od glavnih tekmecev, ki so v tem trenutku uvrščeni višje, nimajo evropskih nalog. Chelsea, Arsenal in Manchester City (pa tudi Manchester United, ki si je v domačem prvenstvu že priigral velik zaostanek in ne spada v ožji krog favoritov) ostajajo v igri za evropski naslov. Liga prvakov bi jim lahko vzela veliko moči, Liverpoolu pa ponudila dodatno priložnost, da izkoristi ponujeno in se na krilih razigranega Luisa Suareza, plejade mladih asov in prerojenega kapetana Stevena Gerrarda zavihti na vodilno mesto.

''Prvenstvo je zelo zanimivo, Liverpool pa v veliki prednosti, saj ne nastopa v ligi prvakov,'' opozarja Jose Mourinho. Strateg vodilnega Chelseaja je pred tedni postregel z zanimivo primerjavo, ko je svoj klub predstavil v vlogi majhnega konja, še nedoraslega enakovrednega boja z večjimi in bolj dozorelimi tekmovalnimi konji, torej Arsenalom oziroma Manchester Cityjem. ''Vsak je pomislil, da to govorim namenoma in s tem poskušam zaslepiti tekmece, a to ne drži. Resnično me spremlja takšen občutek,'' odgovarja Mourinho, ki je z nedavnim remijem v West Bromwichu četrtouvrščenemu Liverpoolu dovolil, da se mu približa le na štiri točke zaostanka.

V očeh slavnega 51-letnega stratega veljajo rdeči za veliko bolj resnega kandidata za lovoriko, kot bi to lahko sodili po ogledu ponudbe stavnih hiš. Za vsak vplačan evro na stavo, da bo Liverpool postal angleški prvak, se lahko na Otoku obogatiš kar za osem, tako da bi težko pričakovano veselje rdečih imeli za ogromno senzacijo. Če bi se jim posrečio, bi se na Otoku zakoličili temelji novega nogometnega pregovora, ki pravi o tem, da ima tam, kjer se prepirajo trije, dobiček četrti.

Ne spreglejte