Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
8. 4. 2014,
23.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petr Čech Jose Mourinho Laurent Blanc PSG Chelsea

Torek, 8. 4. 2014, 23.44

7 let, 12 mesecev

Mourinho: Fantom sem dejal, naj se zabavajo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Chelseaja so spravili na kolena francoskega prvaka in poskrbeli za rekord Joseja Mourinha, ki bo v polfinalu lige prvakov sodeloval že osmič. Parižane je pokopalo pomanjkanje izkušenj.

Modri so v Londonu nadoknadili zaostanek iz Pariza in se uvrstili med štiri najboljše v Evropi. "Tokrat smo pokazali hrabrost in kakovost. Na začetku drugega polčasa smo bili odlični, nadzorovali potek srečanja, a nismo mogli zadeti," je v pogovoru za Sky Sports dejal Jose Mourinho in imel pri tem v mislih dva strela, ki sta zatresla prečko pariških vrat.

Nato se je Portugalec odločil za popolno tveganje. Z razlogom: "PSG ni mogel napadati, zato sem tvegal v igri z večjim številom napadalcev." V igro sta vstopila Demba Ba in Fernando Torres, prav Afričan pa je Londončanom prinesel ogromno radost. Mourinho je imel nos in srečo z rezervisti, saj je namesto poškodovanega Edenea Hazarda v prvem delu v igro poslal Andreja Schürrleja, Nemec pa je dosegel prvi zadetek.

PSG spominja Mourinha na Chelsea

Po veliki zmagi se je Mourinho dotaknil tudi pariškega kluba. "Je na pravi poti, spominja me na Chelsea v sezoni 2004/05. Vedno se začne z domačimi naslovi, nato sledi uspeh v Evropi. PSG lahko v nekaj letih osvoji Evropo. Sam sem se takrat, ko so me vabili v svoje vrste, raje odločil za vrnitev na Otok," se je spomnil na obdobje, ko je končal delo v Madridu, na klop pa so ga vabili tudi Parižani.

Chelsea ostaja v igri za evropski in angleški naslov. Mourinho noče delati pritiska: "Fantom sem rekel, naj bodo sproščeni in se zabavajo. Lani so igrali v ligi Europa z Rubinom iz Kazana, v prvenstvu pa za vodilnim zaostajali 25 točk. Zdaj smo med štirimi najboljšimi v Evropi."

Veselja ni skrival tudi izkušeni vratar Chelseaja: "Sanjsko. Nismo obupali in se predali. Dvakrat smo zadeli okvir vrat, na koncu pa nam je le uspelo. Mourinho je odličen trener, Chelsea pa ima zelo dobro ekipo. Odlično nas je pripravil na povratno tekmo, s katero smo se opravičili navijačem za slabo predstavo v Parizu," je dejal eden izmed junakov srečanja, češki vratar Peter Čech.

Blanc: Ne moreš pričakovati čudežev v letu ali dveh

Razočaranje v taboru francoskega prvaka je bilo ogromno, še drugo sezono zapored so evropski pohod končali v četrtfinalu. "Bili smo na dobri poti, da se uvrstimo v polfinale, a nismo zdržali zadnjih pet minut. Chelsea je bil fizično močnejši, a smo se dobro upirali. Morda je odločilo to, da so Londončani bolj izkušeni. Mi potrebujemo še nekaj časa. Ne moreš pričakovati čudežev v letu ali dveh," je trezno dejal Laurent Blanc, ki je na dvoboju pogrešal najboljšega igralca Zlatana Ibrahimovića.

Navijači so se ob zapravljenih priložnostih Edinsona Cavanija prijemali za glavo in si predstavljali, kako bi se podobnih izzivov lotil Šved, ki pa se je poškodoval ob nepravem času, tako da bo ostal brez naslova v ligi prvakov tudi po tej sezoni.

Ne spreglejte