Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Četrtek,
8. 10. 2015,
11.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Josip Iličić

Četrtek, 8. 10. 2015, 11.34

8 let

Mojster, ki nikoli v življenju ni čutil pritiska

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Josip Iličić v zadnjem času žari od zadovoljstva. Tako je bilo že na zadnjih reprezentančnih akcijah, še bolj njegovo dobro počutje do izraza prihaja zdaj, kar je za navijače Slovenije dobra novica.

Eden največjih mojstrov v zgodovini slovenskega nogometa dobro voljo kaže na vsakem koraku. Na igrišču, ob pogovoru z novinarji in drugje. Kako je tudi ne bi, Kranjčanu gre namreč odlično. Na zadnjih reprezentančnih tekmah je dokazal, da je dodana vrednost vsake ekipe, za katero igra. V klubu to v tej sezoni dokazuje iz kroga v krog. S Fiorentino nastopa odlično, trenutno je celo na vrhu prvenstvene razpredelnice italijanske prve lige in igra odlično. Tudi zato navijači od njega pričakujejo veliko, a to ne pomeni, da čuti pritisk.

"Ne, nikoli v življenju ne čutim pritiska. Sem le del ekipe. Skušam narediti vse, da čim bolj pomagam ekipi. Vsekakor bom tudi na prihodnjih tekmah Slovenije poskušal narediti to, za kar se trudim vseskozi. Da bi moja ekipa zmagala, da bi zadel, da bi podal. Tako razmišljam vedno, nič drugače ni niti tokrat," pravi Josip Iličić, ki je v tej sezoni zabil že tri prvenstvene gole.

Ker v petek proti Litvi ne bo smel igrati Kevin Kampl, bo na 27-letnem vezistu, ki utegne zaigrati na položaju takoj za edinim napadalcem, še večja odgovornost. "Ne bo odvisno samo od mene, ampak od celotne ekipe. Tako kot vedno. Če ekipa funkcionira, potem lahko do izraza pridejo tudi posamezniki vključno z mano. Upam, da bo tako. Želimo zabiti čim več golov in izkoristiti vsako priložnost, ki se nam bo ponudila," je povedal.

Mislijo le nase

"Proti Litvi gremo seveda po zmago, a vemo, da ne bo lahko. Morali bomo biti potrpežljivi, saj se bo nasprotnik branil. Potrpežljivost, to je edini recept za zmago. Drugega ni. Verjamem, da nam bo uspelo," je še povedal ofenzivni vezist Slovenije, ki se s tem, na katerem mestu bo Slovenija končala kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2016, dve tekmi pred koncem rednega dela kvalifikacij ne obremenjuje.

Možnosti je več. Najverjetneje je, da bo tretja in šla v dodatne kvalifikacije, lahko se zgodi, da se v Francijo uvrsti tudi neposredno. "Vse je še odprto, a na to ne smemo misliti. Razmišljati moramo le o sebi in svoji igri. Premagajmo Litvo, potem še San Marino in videli bomo, kaj nam bo to prineslo," je, obkrožen s številnimi novinarskimi diktafoni in mikrofoni, mirno dejal Iličić.

Bolelo je, a je za njimi

Tudi on je bil del nesrečne septembrske tekme proti Švici v Baslu, kjer je Slovenija do samega zaključka vodila z 2:0, potem pa prejela tri gole in ostala praznih rok, a se te slabe izkušnje ne spominja več.

"To je za nami. Bilo je težko, a treba je iti naprej in se osredotočiti na prihodnost. Dejstvo je, da smo bili jezni. Jasno je tudi to, da smo zdaj še bolj motivirani, da popravimo, kar smo pokvarili. Vemo, kje smo delali napake. Upam, da jih bomo popravili in s tem razmišljanjem šli v tekmi, ki sta pred nami. Na obeh moramo zmagati. Drugega nam ne preostane," pravi nogometaš, ki je za Slovenijo do zdaj odigral 29 tekem in zabil dva gola.

Verjame, da bodo Stožice polne

Za konec je nekaj besed namenil še obisku štadiona v Stožicah. Verjame, da bodo navijači reprezentanco prišli podpret v velikem številu. "Težko napovedujem, koliko jih bo prišlo, a upam, da bo štadion poln. Veliko bo odvisno tudi od vremena, zdaj je že mraz, morda bo tudi to vplivalo na obisk, a sem optimist. Še vedno verjamem, da bodo Stožice polne. Tako vsaj razmišljam jaz, saj mislim, da smo dokazali, da znamo igrati. Potrebujemo podporo in upamo na najboljše," je dejal najboljši slovenski strelec v zgodovini prve italijanske lige, trenutno je pri 34 golih.

Ne spreglejte