Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
1. 9. 2011,
21.44

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 1. 9. 2011, 21.44

7 let, 12 mesecev

Mladi Slovenci boljši od Maltežanov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska nogometna reprezentanca do 21 let je na kvalifikacijski tekmi skupine 2 za nastop na evropskem prvenstvu leta 2013 v gosteh s 4:1 (2:0) premagala Malto.

Za varovance Tomaža Kavčiča sta že v prvem polčasu zadela Robert Berić (32.) in tik pred odhodom na odmor še kapetan Rajko Rep (45.). Slovenija je v 44. minuti ostala brez Nejca Mevlje, ki je moral zaradi drugega rumenega kartona predčasno z igrišča. To se mladi ekipi v drugem polčasu ni veliko poznalo, saj sta izid povišala nogometaša Padove, Dejan Lazarević (57.) in Enej Jelenič (87.). Malteški vrstniki so častni zadetek dosegli v 79. minuti, ko je slovenskega vratarja Jana Oblaka ukanil Zach Muscat.

"V tekmo smo šli z namenom, da zmagamo; Malta je imela z dveh tekem štiri točke in je prikazala precej dobro igro. A ves prvi polčas smo bili mi tisti, ki smo popolnoma nadzorovali igro, že pred golom Berića smo imeli dve, tri lepe priložnosti, nato smo dosegli še drugi zadetek. Malta je bila dvakrat nevarna iz protinapadov," je po tekmi pojasnil Kavčič.

"V drugi polčas smo šli po drugem rumenem kartonu Nejca Mevlje z le desetimi igralci, tako da sem malo zamenjal postavitev 4-4-1. Tudi v drugem polčasu smo imeli mi lepše priložnosti od tekmecev, tako da smo zasluženo zmagali," je še povedal slovenski selektor, katerega pozornost bo zdaj usmerjena na Ukrajince.

Slednjim Kavčič prepušča vlogo favoritov: "Do zdaj nismo razmišljali o Ukrajincih, a se jim bomo zdaj posvetili. Kljub temu, da bomo igrali doma, so brez dvoma favoriti te skupine, saj je bila ta generacija evropski prvak. A zagotovo se ne bomo vnaprej predali, upam tudi, da se bo v ekipo vrnil poškodovani Rene Krhin," je sklenil Kavčič.

Mladi Slovenci so na uvodnih dveh obračunih kvalifikacij vknjižili zmago v Litvi in poraz na Finskem, zmaga proti Malti pa jih je povzdignila na vrh kvalifikacijske skupine 2 in je lepa popotnica za tekmo z Ukrajino, ki bo prihodnji torek, 6. septembra, ob 16.30 na Ptuju.

Ne spreglejte