Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
7. 11. 2012,
0.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Willian Victor Moses Chelsea

Sreda, 7. 11. 2012, 0.18

8 let

Mladenič rešil branilce naslova, Juve ostaja v igri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Skupina E lige prvakov je vse bolj razburljiva. Chelsea je z zmago ob koncu tekme ujel Šahtar, le točko zaostanka pa ima Juventus, ki se je na prepričljiv način vrnil v boj za napredovanje.

Chelsea : Šahtar 3:2 (2:1)

Obračun Chelseaja in Šahtarja je obetal spektakel in na Stamford Bridgu je bila tekma odločena šele v zadnjih sekundah. Vendar po vrsti. Branilci naslova so obračun začeli brez Ashleya Cola in Franka Lamparda, le na klopi pa se je po suspenzu v prvenstvu znašel kapetan John Terry. Šahtar je tretjič zapored v ligi prvakov tekmo začel v enaki postavi. Chelsea je povedel že po šestih minutah, potem ko je vratar Šahtarja, Andrij Pjatov, žogo nastreljal v Fernanda Torresa, ki je na ta način dosegel prvi gol. Šahtar je odgovoril tri minute kasneje z akcijo Brazilcev, Fernandinho je prodrl po desni strani in podal do Williana, ki je z natančnim strelom izenačil. Šahktar je igral bolje, vendar povedel je Chelsea. Pet minut pred koncem prvega polčasa je vratar gostov storil napako pri izbijanju. Pjatov je namreč z glavo odbil podajo Juana Mate, vendar do Oscarja, ki je s kakšnih 45-metrov dosegel izjemen zadetek. Klub iz Donjecka je izenačil le dve minuti po začetku drugega polčasa. Podal je Darijo Srna, zadel pa še drugič Willian. Gostje so bili bližje tretjemu golu, Razvan Rat je zadel tudi vratnico, zadetek Johna Obija Mikla pa je bil zaradi nedovoljenega položaja razveljavljen. Vendar v zadnji sekundi tekme je podajo iz kota Juana Mate po strelu z glavo izkoristil Victor Moses. Ta 21-letni Nigerijec je v igro vstopil v 81. minuti namesto Oscarja.

Na ta način se je branilec naslova po točkah izenačil s Šahtarjem.

Juventus : Nordsjælland 4:0 (3:0)

Juventus je po le osvojeni točki na Danskem in prvem porazu proti Interju v prvenstvu, s čimer je prekinil niz 49 tekem brez poraza, po pričakovanjih opravil svojo nalogo. Nordsjælland je v Torinu prejel kar štiri gole. Prvega že v šesti minuti, ki sta ga kreirala Mauricio Isla kot podajalec in Claudio Marchisio kot realizator. V 23. minuti se je z golom izkazal še en vezist Arturo Vidal, nato pa sta v ospredje stopila napadalca. V 37. minuti je z izjemnim golom z vrha kazenskega prostora poskrbel Sebastian Giovinco, kateremu je podal Andrea Prilo, v 75. minuti pa sta akcijo izvedla Alessandro Matri in Fabio Quagliarella, ki je postavil končni izid.

Dva kroga pred koncem ima Juventus še možnosti za uvrstitev v osmino finala, vendar Chelsea in Šahtar imata točko več. Juventus bo v naslednjem krogu gostil Chelsea, Šahtar pa bo igral na Danskem. Zanimiva pa bo tudi tekma v zadnjem krogu, takrat bo Juventus igral pri Šahtarju, Chelsea pa bo pričakal Nordsjælland. Zanimivo bo videti, katerima ekipama se bo uspelo prebiti v osmino finala.

Ne spreglejte