Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2008,
16.36

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 1. 7. 2008, 16.36

8 let

Milanič vidi napredek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
"Porazi se med soboj razlikujejo", je po izgubljeni tretji prijateljski tekmi zapored govoril Darko Milanič.

"Pozitivne ugotovitve so, da smo delovali kot moštvo, naredili opazen premik naprej v organiziranosti, si ustvarili več priložnosti kot na prejšnjih tekmah in preprosto odigrali boljše. Vseeno nismo dosegli pozitivnega rezultata proti odlični ekipi. Tak pristop mora biti zmeraj, samo v tem primeru lahko upamo, da bodo prišle tudi zmage", je razlagal Izoljan na mariborski klopi.

Prva tekma Steaue

Steaua iz Bukarešte je velik klub. V Ljudskem vrtu so v ponedeljek prevladovali romunski mediji. Pozorno spremljajo vsak gib klubske igralske legende, zdaj trenerja, Mariusa Lacatusa ter nogometašev. Ob Vrbskem jezeru v neposredni bližini Celovca v uvodnem sklopu priprav postavljajo temelje za naslednje mesece.

Nekdanji vojaški klub spet želi v ligo prvakov in se namerava po dveletnem postu zavihteti na prestol v domačem prvenstvu. Vajeni so lovorik, v 61-ih letih so jih nabrali okroglih petdeset. Vmes je tudi evropska krona iz leta 1986. "V prijetnem ozračju smo opravili dober trening. Nismo odigrali zelo kakovostno, igra je vsebovala dobra in slaba obdobja. To je bila šele naša prva tekma, vendar že na naslednji moramo biti boljši. Maribor ima dobro, mlado ekipo," je dogodke v Ljudskem vrtu opisal kapetan Mihaita Nesu.

Najprej osnove

"Trije, morda štirje igralci izmed teh na igrišču bodo letos tvorili ogrodje moštva," nas je ob spremljanju hitrih in spretnih mož v rdeče-modrem prepričeval snemalec neke romunske televizije. Manjkali so udeleženci evropskega prvenstva, Nikolita, Radoi, Goian, Ghionea, Poljak Golanski in še nekateri. "Nas pa čaka ogromno dela,"je zavzdihnil Suad Filekovič, člen Mariborove zadnje vrste na levi strani. "Obramba? Izredno slabo! Vendar ni kriva za vse zadetke." Kritiki se že oglašajo, pod Kalvarijo so prepričani, da jih bodo utišali. Milanič se je lotil prenove podobe vijoličastih na terenu. Z osrednjo željo, da pridobijo čvrstost in sposobnost ustreznega ravnanja v odločilnih trenutkih. "O uigranosti ne moremo govoriti, ker do uigravanja še sploh nismo prišli. Pričeli smo s postavljanjem, z osnovo. Tam smo šibki," je razkril Filekovič.

Ne spreglejte