Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
7. 7. 2015,
10.07

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Argentina Čile Copa America

Torek, 7. 7. 2015, 10.07

8 let, 2 meseca

Messi odprl srce: Ni hujšega kot izgubiti finale

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Argentinski as Lionel Messi je po porazu v finalu južnoameriškega prvenstva v Čilu priznal, da ga je nov neuspešen lov na lovoriko zelo potrl. Še vedno čaka na prvi naslov s člansko reprezentanco.

Ko odločilna srečanja, ki prinašajo lovorike, igra z Barcelono, ima neprimerno boljše razmerje zmag in porazov. S Katalonci je dobil marsikateri finale, tudi letošnjega v ligi prvakov, ko je Barcelona v Berlinu strla odpor Juventusa. Navijači Argentine se že dalj časa sprašujejo, zakaj veliki zvezdnik svetovnega nogometa ne more podobno očarljivih in učinkovitih predstav ponavljati tudi v dresu z državnim grbom. Gavči na reprezentančno lovoriko čakajo že 22 let, vmes pa so izgubili preveč velikih finalnih dejanj. Mnoga tudi z Lionelom Messijem. Najbolj je bolelo lansko v Riu de Janeiru, ko je Argentino v finalu svetovnega prvenstva po podaljških ugnala Nemčija.

Tudi v soboto, ko se je v Santiagu odločalo o zmagovalcu tekmovanja Copa America, se je redni del tekme končal brez zmagovalca. Ker zadetka nista prinesla niti oba 15-minutna podaljška, je o prvaku odločila loterija kazenskih strelov, kjer pa so bili neprimerno bolj zbrani in natančni nogometaši Čila.

"Osovražene" sosede so odpravili s 4:1, častni zadetek z bele točke za dvakratne svetovne prvake pa je prispeval kapetan Messi, od katerega so navijači v finalnem srečanju pričakovali več. Da je finale izžareval še bolj žalostno energijo, so poskrbeli nekateri navijači Čila, ki so hoteli fizično obračunati z Messijevimi sorodniki, ki so si sklepno dejanje 44. Copa Americe ogledali v živo.

Lavezzi: Leo čuti največ frustracij

Leo se je argentinskim privržencem zahvalil za podporo, ki so jo izkazovali med tekmovanjem. Prek socialnega omrežja jim je namenil tople besede, hkrati pa tudi razkril, kako težko je sprejel poraz v finalu, s katerim je Argentina zapravila novo priložnost, da bi povečala zbirko lovorik. "V nogometu ni večje bolečine kot izgubiti finale," je priznal 28-letni nogometaš, ki je letos popeljal Barcelono do španskega (dvojnega) in evropskega naslova. "Rad bi se zahvalil vsem, ki nam zvesto stojite ob strani in nas podpirate tudi v težkih trenutkih," je poslal sporočilo navijačem. Mnogi izmed njih po neuspehu niso skoparili s kritikami na račun slavnih argentinskih igralcev.

Razočaranje Messija je ogromno, zaradi tega je po nekaterih virih zavrnil tudi nagrado za najboljšega igralca tekmovanja, saj je ponovno ostal brez reprezentančne lovorike. "To ga je strlo. Leo je tisti, ki čuti največ frustracij, saj je najboljši in vse oči so uprte vanj," je po porazu s Čilom dejal Leov soigralec Ezequiel Lavezzi. Messi v Santiagu ni stopil pred novinarje.

Ne spreglejte