Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 4. 2014,
9.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Krško Šenčur

Sreda, 16. 4. 2014, 9.54

8 let

Matjaž Kek prvi strelec, Dobu remi, Aluminiju zmaga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S soboto se je uradno začel še drugoligaški ples. Iz tretje lige sta napredovala Tolmin in Dravinja, ki sta obračunala v prvem krogu, boljši so bili Primorci. Triglav izgubil v Krškem. Remi Doba.

O tem, kako se je Triglav vživel v novo vlogo, povsem drugačno od tiste v prejšnji sezoni, je namignil uvod prvenstva. Gorenjski orli so gostovali v Krškem in ostali brez točk. Zmagoviti zadetek je dosegel domači veteran Slaviša Dvorančić. Kranjčani so se v sezoni 2013/14 v Prvi ligi Telekom Slovenije nagledali zadnjega mesta in bili največji favoriti za izpad, zdaj so v številnih drugoligaških očeh prvi kandidati za vodilno mesto in ekspresno vrnitev med najboljše. Kranjčani so zadržali okostje mladega moštva, ki veliko obeta, ostal je tudi trener Siniša Brkić, gostovanje v Krškem pa je pokazalo, da bo naloga povratka zelo zahtevna.

V Veržeju, ki v tej sezoni ne računa več na tako številčen konvoj posojenih mladih nogometašev Maribora, nase opozarjata tudi sina priznanih strokovnjakov. To sta Matjaž Kek mlajši, sin trenerja Rijeke ter Erik Gliha, sin Primoža, selektorja mlajše izbrane vrste. Mariborčan je imel to čast, da je dosegel prvi zadetek v tej sezoni, Veržeju pa do zmage ni pomagal niti dobljen prvi polčas z 2:0. Gostje iz Ankarana, ki so se podali na najdaljše gostovanje, saj jih je pot s slovenske Obale peljala vse do Prekmurja, so si priigrali točko.

V Slovenskih Konjicah je bilo slavnostno, saj sta Dravinja in Tolmin poskrbela za prestižen dvoboj, neuraden finale tretjeligaških zmagovalcev. Za oba kluba bi bil velik uspeh, če bi obstala v drugoligaški druščini brez stresov. Sodeč po prvem nastopu je veliko bolje pripravljen Tolmin. Simon Sešlar, ki vodi Dravinjo, noče podoživljati občutkov nemoči, s katerimi je imel opravka v skromni drugoligaški sezoni 2012/13, boleč domači poraz z 1:4 pa mu bo zagotovo dal misliti. Vsi goli so padli v drugem polčasu.

Drugoligaški prvaki iz Doba, ki vztrajno zavračajo napredovanje med elito, so sezono, polno visokih ciljev, krenili na Gorenjskem. V prejšnji sezoni jih je do naslova popeljal Damjan Romih, ki pa se je vmes preselil v Kidričevo. Tekma v Šenčurju se je končala neodločeno. Dob je sicer povedel, a so domači izenačili.

Aluminiju se kolca po prvoligaških izzivih, a bo glede na odhode številnih nosilcev igre naletel na določene težave. Veliko igralcev je zapustilo Kidričane, prišlo pa je tudi nekaj okrepitev. Med njimi posebno mesto zaseda najboljši strelec 2. SNL v sezoni 2013/14 Marko Nunić (prej Šenčur). Romihov Aluminij je prvo tekmo sezone začel z zmago z 2:0.

Ne spreglejte