Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
16. 9. 2013,
11.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor liga prvakov liga prvakov Jan Oblak Jan Oblak Roman Bezjak Schalke

Ponedeljek, 16. 9. 2013, 11.26

8 let

Mariborčani brez evropske pomladi, angleški prvaki skozi šivankino uho

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora so v zadnjem krogu skupinskega dela lige prvakov izgubili proti Schalkeju z 0:1, s čimer so osvojili četrto mesto v skupini G in končali evropska tekmovanja v sezoni 2014/15.

Mariborčani so v petih krogih osvojili tri točke, Schalke pa le dve več, tako bi vijolice le z zmago v zadnjem nastopu v skupinskem delu lige prvakov še prehitile nemškega predstavnika in se prebile na tretje mesto, s tem pa tudi spomladansko nastopanje lige Europa. Žal se ni končalo po štajerskih željah, Schalke je hodil po prepadu na koncu pa z zadetkom v 62. minuti rezervista Maxa Meyerja le zmagal in se prebil v izločilne boje lige prvakov. Na roke mu je šel tudi obračun v Londonu, ki ga je pričakovano s 3:1 dobil Chelsea. Sporting iz skupine G tako odhaja v ligo Europa, mariborskih nastopov v Evropi pa je za to sezono konec.

Zapleteno je bilo tudi v skupini E, kjer so na koncu drugo mesto v skupini prebili nogometaši Manchester Cityja, ki so v Rimu z 2:0 premagali Romo in jo poslali v ligo Europo. CSKA Moskva pa tako kot Maribor končuje z evropskimi nastopi. Barcelona in PSG sta se v Kataloniji pomerila za prvo mesto v skupini F, Parižanom je zadostoval že remi, a so Katalonci zmagali po zaostanku z 0:1 na konci slavila s 3:1 in prehiteli Francoze. Nov zadetek, že 75. v ligi prvakov, je dosegel Lionel Messi.

V skupini H je bilo že pred zadnjim krogom vse odločeno. V izločilne boje sta se uvrstila Porto in Šahtar.

Juventus napredoval, Liverpool ne

Atletico Madrid Jana Oblaka, ki je sedel na klopi za rezerviste, si je že pred gostovanjem v Torinu zagotovil napredovanje med 16 najboljših, na torkovem srečanju, ki se je končal brez zadetkov, pa je zadržal tudi prvo mesto, ki v osmini finala omogoča lažjega tekmeca, hkrati pa tudi povratno tekmo na domačem igrišču.

V skupini B je bil v nezavidljivem položaju Liverpool, ki je nujno potreboval zmago nad Baslom, neposrednim tekmecem za drugo mesto, a mu pričakovano ni uspelo, saj so se Švicarji pokazali za boljšega in trdoživejšega nasprotnika. Švicarji so se uvrstili v osmnino finala, redsi pa bodo evropsko pot nadaljevali v ligi Europa.

Real je tudi po šestih krogih ostal nedotakljiv. Na Santiagu Bernabeu je s 4:0 premagal Ludogorec, enega izmed zadetkov pa je z bele točke dosegel tudi Cristiano Ronaldo, ki je s tem na večni lestvici najboljših strelcev v ligi prvakov prehitel Raula. Beli balet je z zmago nad Bolgari zmagal še 19. zapored in popravil rekord Barcelone iz sezone 2005/06.

Iz skupine C je poleg Bayerja Leverkusna napredoval še Monaco, v odločilni tekmi je z 2:0 premagal Zenit, v skupini D pa je bilo pred zadnjim krogom samo še vprašanje prvega mesta. Borussia iz Dortmunda je zanj proti Anderlechtu potrebovala le točko in jo po izidu 1:1 tudi osvojila. Arsenal, ki je sicer s 4:1 slavil zmago proti Galatasarayu, se je moral zadovoljiti z drugim mestom.

Ne spreglejte