Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 2. 2016,
21.32

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Rudar NK Krško NK Celje NK Krka NK Zavrč ND Gorica NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 7. 2. 2016, 21.32

6 let, 7 mesecev

Mariborčan oponašal največje svetovne zvezdnike (video)

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Do začetka spomladanskega dela 1. SNL nas loči le še 19 dni. Klubi v osrednji del priprav vstopajo v različnih državah. Maribor in Domžale sta v Turčiji, drugi se gibljejo med Slovenijo in Hrvaško.

Jesenski prvak Olimpija je na mednarodnem turnirju Winter Istria Cup, na katerem je nastopilo šest ekip, osvojil tretje mesto. V nedeljo je odpravil Zrinjski, ki je v prvenstvu Bosne in Hercegovine prezimil tik pod vrhom. Zmaji so bili boljši z 2:1, podpisali pa so se pod vse tri zadetke, saj je Matic Fink nesrečno premagal vratarja Olimpije. Zmagoviti gol je dosegel Nigerijec Ezekiel Henty.

To je bila druga tekma zeleno-belih konec prejšnjega tedna. Zasedba, v kateri so bili pretežno mlajši igralci ter tisti, ki jim je Marko Nikolić na letošnjih tekmah zaupal manjšo minutažo, je imela v petek strelski trening proti avstrijskemu nižjeligašu. Zmagala je s 4:0 in dokazala, da bo konkurenca za nekatere igralne položaje v prvi ekipi Olimpije še močnejša kot v jesenskem delu.

Jurčićev prvi vtis je pozitiven

Ljubljančani so se iz Novigrada vrnili domov v slovensko prestolnico, njihovi največji tekmeci pa so se odpravili v Turčijo. V Beleku se bodo pripravljali dva tedna. Na pot se je odpravilo 28 vijolic, doma pa je zaradi poškodbe ostal Afričan Welle Ndiaye. Njegovi soigralci, ki jih spomladi zanima le dvojna krona, se bodo v mesto ob Dravi vrnili 20. februarja, do takrat pa bodo na turških tleh odigrali veliko pripravljalnih tekem z močnimi tekmeci iz tujine.

''Prvi vtis je lep. Imamo čudovit hotel, izjemne pogoje in kar je najpomembnejše, odlična igrišča,'' kje iz Antalje sporočil trener Krunoslav Jurčić. Hrvat se je pred odhodom v toplejše kraje odločil, da spomladi ne bo računal na Italijana Abela Giglija in nekdanjega slovenskega reprezentanta Aleša Mejača. Gorenjec se je kot posojen nogometaš Maribora preselil na Reko, kjer se bo dokazoval pod taktirko nekdanjega selektorja Matjaža Keka.

Velemojstrsko preigravanje Črnica

V Turčiji so tudi Domžalčani, pri katerih še naprej navdušuje Matic Črnic. Mladi Mariborčan se je letos izkazal že z evrogolom na prijateljskem srečanju s celovško Austrio, v soboto pa je poskrbel za atraktivno preigravanje, ki je prek svetovnega spleta kmalu očaralo nogometne sladokusce. Črnic si je potezo dneva privoščil na srečanju z Metalistom iz Harkiva, članom najmočnejšega ukrajinskega klubskega razreda. Domžale so zmagale z 1:0, edini zadetek je po podaji Jureta Balkovca s kota dosegel kapetan Darko Zec.

Domžalčani so v petek v vetrovnih razmerah remizirali s prvoligašem iz Gruzije. Srečanje se je končalo brez zadetkov, Elsnerjeva četa pa je z dvema zaporednima tekmama brez prejetega gola dokazala, da obramba kljub odhodom nekaterih nosilcev (Nejc Vidmar in Nejc Skubic) ostaja močno orožje dvakratnih slovenskih prvakov.

Hladna prha v Zagrebu, nato strelski trening proti sosedom

Novogoričani so v soboto naleteli na razigrano zagrebško Lokomotivo, ki jih je v hrvaški prestolnici premagala s 3:0. Vrtnice so nastopile v najmočnejši postavi, a so proti petouvrščeni ekipi hrvaškega prvenstva izkusile prepričljiv poraz. Izbranci Mirana Srebrniča v zadnjih tednih nizajo poraze proti prvoligaškim tekmecem (Rudar, Rijeka in Lokomotiva). Sobotni je bil najvišji v tem delu. Tare jih neučinkovitost, saj na omenjenih tekmah niso niti enkrat zadeli v polno.

Bolje je bilo v nedeljo, kjer pa je na drugi strani stal tretjeligaški klub Brda, s katerim so v dobrih sosedskih odnosih. Vrtnice so zmagale s 5:1, najboljši strelec pa je bil Marko Nunić, ki je v polno zadel dvakrat. Pred Novogoričani je zahtevno obdobje, saj so pozimi izgubili štiri ključne igralce. Trije so odšli (Blessing Eleke, Goran Cvijanović in Matija Širok), eden pa se je težje poškodoval (Amel Džuzdanović), tako da je že končal sezono 2015/16.

Nekdanji nogometaš Maribora med strelci Zavrča

Haložani poleg tujcev novačijo tudi slovenske nogometaše. Dres Zavrča nosi tudi Timotej Dodlek. Nekdanji nogometaš Maribora ne igra več na Madžarskem, ampak bi lahko kariero nadaljeval v Prvi ligi Telekom Slovenije. V sobotnem prijateljskem sosedskem srečanju med Zavrčem in Dravo se je vpisal med strelce. Maloštevilni gledalci so spremljali ponovitev četrtfinalnega pokalnega obračuna. Takrat so bili uspešnejši Zavrčani, zdaj se je končalo z miroljubnim remijem (3:3).

Zavrč se je proti jesenskemu podprvaku 2. SNL predstavil z oslabljeno zasedbo. Močnejša je bila na delu v petek, ko je ostala praznih rok proti tekmecem iz hrvaške Koprivnice, za katere brani Matjaž Rozman.

Različna obraza Celjanov in številne zdravstvene skrbi

Celjani so podobno kot Olimpija nastopili na turnirju v Novigradu. Najprej so si privoščili hud spodrsljaj proti domačemu tretjeligašu (0:3), v drugi tekmi pa zaigrali veliko bolje in remizirali z Zrinjskim iz Mostarja (1:1), ki v prvenstvu BiH zaseda drugo mesto. V soboto bi se morali pomeriti z Istro 1961, a je tekma zaradi prevelikega števila poškodovanih igralcev Celja odpadla.

TrenerIztok Kapušin nima sreče. Selitev iz umetne trave na naravno je terjala ogromno zdravstvenih težav. Na seznamu poškodovanih so Kous, Krajcer, Vrhovec, Hadžić, Miškić, Spremo, De Sousa in Pajač, strelec izenačujočega gola na tekmi z nekdanjimi prvaki BiH. Povsem ni pripravljen niti zadnji zimski novinec Matej Podlogar.

Našli zamenjavo za Novinića

Novomeška Krka se je vrnila s priprav v Strunjanu. Sklenila jih je s tesno zmago nad drugoligaškimi jesenskimi prvaki iz Radomelj (1:0). Edini zadetek na srečanju je dosegel Filip Dangubić, posojeni nogometaš Kekove Rijeke.

Vodstvo kluba se je odzvalo na želje strokovnega vodstva, da po odhodu Žige Kastrevca in hujši poškodbi Enesa Novinića, ki bo po operaciji kolena preskočil spomladanski del sezone, okrepi napad. Na Dolenjsko je privabilo Luko Majcna. Napadalec, ki šteje 26 let, je stari znanec prvoligaških igrišč. V 1. SNL je zbral 159 tekem, nazadnje pa se dokazoval v dresu Gorice.

Đurković v napadu Krškega

Krško prejšnji konec tedna ni bilo rezultatsko uspešno. V derbiju najslabše uvrščenih ekip v hrvaškem in slovenskem prvenstvu je izgubil v gosteh proti Zagrebu (0:2). Priigral si je kar nekaj zrelih priložnosti, a jih vse do zadnjega zapravil. Ko se je v nedeljo pomeril še s kranjsko Zarico, ki tekmuje v drugi slovenski ligi, sta ostali mreži na osrednjem nogometnem objektu v Krškem nedotaknjeni.

Krčani so razočarali svoje navijače, trener Tomaž Petrovič pa se zaveda, da mora hitro uigrati zimske novince, med katerimi izstopajo štirje posojeni igralci Maribora. "Hitro so se vklopili, kot da bi bili z nami že dolgo. Ohranili smo 90 odstotkov slovenskih igralcev, večina je domačih fantov," sporoča Petrovič, ki vodi ekipo brez pomočnika. Njegovo desno roko predstavlja nekdanji reprezentant Luka Žinko, realizacijo v napadu pa bi lahko popravil nekdanji zmaj Enis Đurković. Na zadnjih tekmah Krškega se ni vpisal med strelce.

 

Ne spreglejte