Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
17. 7. 2015,
13.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Ante Šimundža Zlatko Zahović

Petek, 17. 7. 2015, 13.46

8 let

Maribor z mislimi pri Evropi štarta po šesti naslov zapored

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Maribora začenjajo novo prvenstveno sezono, čeprav so trenutno še vedno povsem osredotočeni na Evropo. Nov mednarodni izpit jih čaka že čez nekaj dni.

Maribor je z naskokom najbolj uspešen slovenski klub. V 24 sezonah slovenske prve lige je osvojil kar 13 naslovov državnega prvaka. Kar pet jih je nanizal zapored. Navijači zdaj seveda pričakujejo tudi šestega. Osvajanje prvenstvene lovorike je v Ljudskem vrtu že stalnica. Če se vijoličastim ne bi izšlo, bi bilo to veliko presenečenje in hkrati razočaranje, pa čeprav je konkurenca vse boljša in zdi se, da bo v sezoni, ki je pred nami, še toliko bolj.

"Zavedamo se pomembnosti slovenskega prvenstva. To je za nas še vedno ne glede na vse prioriteta. Maribor je ekipa, ki ima velik ugled v Evropi in v Sloveniji. Dokazovati se je treba iz tekme v tekmo. Tako se bomo tudi obnašali," pred vstopom v prvenstvo pravi trener Maribora Ante Šimundža, ki bo z novo prvenstveno sezono začel že danes. Z domačo tekmo proti Zavrču.

Z mislimi pri sredi

Že pred tem je Maribor v torek odigral dve tekmi. V superpokalu je izgubil proti Luki Kopru po enajstmetrovkah, v torek je ob evropskem uvodu v Ljudskem vrtu premagal Astano z 1:0. Dvoboj s kazahstanskim prvakom je trenutno tudi glavna misel Mariborčanov. V sredo, ko bodo v več kot štiri tisoč kilometrov oddaljeni Astani igrali povratno tekmo, bodo namreč dobili odgovor, ali se bo njihova evropska sezona nadaljevala. Še pred tem morajo opraviti z domačim izpitom.

Izraelec je okrepitev

Trenerja veseli, da se nogometaši, ki so bili poškodovani, vračajo v ritem treningov, počasi tudi tekem. V novo sezono je vstopil s praktično vsemi. Med njimi sta dva novinca. Izraelski vezist Marwan Kabha in italijanski branilec afriških korenin Abel Gigli. Prvi se je hitro znašel v Sloveniji in pokazal, da utegne popraviti sliko ekipe. Kaj zmore drugi, še ne vemo. Kakorkoli že, še bolj pomembno je dejstvo, da so na kupu ostali vsi nosilci igre iz prejšnje sezone. Odhodov praktično ni bilo. Tudi mladi Petar Stojanović in makedonski virtuoz Agim Ibraimi še vedno stanujeta v Ljudskem vrtu.

Posvetili so se mladinskemu pogonu

Še bolj kot krepitvi članskega so se v Mariboru sicer posvetili mladinskemu moštvu. Športni direktor je že po koncu pretekle sezone najavil, da se v tem delu kluba obetajo velike spremembe in obljube hitro začel uresničevati. "Okrepili smo mladinsko in kadetsko ekipo z reprezentanti Slovenije. Nogometna šola je zelo pomembna. Po številnih uspehih želimo v takšnem slogu tudi nadaljevati," pravi Zlatko Zahović, ki je hkrati prepričan, da je članska ekipa ostala konkurenčna.

Zlatko Zahović je zadovoljen

"To, kar vidimo na zadnjih tekmah, kaže, da je ekipa v vzponu. Ohranili smo vse nogometaše iz prejšnje sezone, dodali smo še nekatere novince. Mislim, da smo konkurenčni in pripravljeni na novo uspešno sezono. Za velik evropski uspeh bomo potrebovali tudi nekaj sreče, to bomo seveda tudi izzvali. Lahko smo zadovoljni," je še povedal glavni snovalec uspešne mariborske nogometne zgodbe, ki želi v tej sezoni spisati novo nadaljevanje. Tudi z uspehom v pokalu, seveda. Tam so vijoličasti v pretekli sezoni razočarali in izpadli v polfinalu.

Ne spreglejte