Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
27. 2. 2014,
9.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Sevilla Marcos Tavares Ante Šimundža

Četrtek, 27. 2. 2014, 9.11

7 let, 12 mesecev

Maribor v težavah: Tavares vprašljiv za današnji dvoboj

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Kapetan Maribora Marcos Tavares lahko danes sreča abrahama, saj je do zdaj v vijoličastem dresu odigral 49 evropskih tekem, a je njegov nastop zaradi težav z mečno mišico pod resnim vprašajem.

Brazilec s slovenskim potnim listom je pred tednom dni z zadetkom spravil na noge polni Ljudski vrt. Maribor je povedel proti Sevilli in pokazal, da se ni ustrašil zvenečega tekmeca. Dvoboj se je pozneje končal brez zmagovalca (2:2), kapetan vijolic pa je po dvoboju napovedoval, da slovenski prvak odhaja v Andaluzijo po zgodovinski presežek.

Mariborčani so v Španijo prispeli že v ponedeljek, se tri dni pripravljali v Jerezu, v sredo pa na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan opravili uradni trening pred povratno tekmo 1/16 finala lige Europa. Trener Ante Šimundža ga žal ni opravil v polni zasedbi, saj je zaradi težav z mečno mišico počival Marcos Tavares. Kapetan, duša mariborske ekipe in ljubljenec navijačev, je poskrbel za edino negotovost v taboru slovenskih prvakov, saj ni opravil zaključnega dela vadbe z ekipo. Njegov nastop je pod resnim vprašajem, odsotnost dvakratnega strelca v tej sezoni lige Europa pa bi za ambiciozne goste iz mesta ob Dravi predstavljala velik udarec.

Mertelj ali Dervišević? Morda kar oba

Po prvi tekmi je bilo glavno vprašanje za mariborskega stratega, ali bo v enajsterici na mestu zadnjega zveznega igralca ob Željku Filipoviću zaigral Amir Dervišević. Po odsluženi kazni kartonov se namreč vrača Aleš Mertelj. Slovenski reprezentant, standardni član udarne postave, naj bi imel prednost, po zdravstvenih težavah Tavaresa pa bi se lahko zgodilo, da bi besede Šimundže, ki je v sredo na vprašanje Mertelj ali Dervišević odgovoril, da bi morda v poštev prišla kar oba, prejele dejansko potrditev. Poleg Tavaresa se jubilejni 50. nastop v evropskih tekmovanjih nasmiha tudi Goranu Cvijanoviću, ki bo na priložnost podobno kot na prvi tekmi v Ljudskem vrtu čakal na klopi za rezervne igralce.

Šimundža opozarja na zbranost ob prekinitvah

Mariborčani bodo morali za napredovanje nujno zatresti mrežo Seville, pri tem pa doseči večje število zadetkov od španskega predstavnika. Napredovanje zagotavlja tudi remi s tremi ali več doseženimi goli. Trener Šimundža opozarja na prekinitve. Statistika pravi, da je Sevilla v tej sezoni iz prekinitev dala kar 41 odstotkov zadetkov.

"Gre za vprašanje zbranosti, pri preprečevanju teh nevarnosti potrebujemo osredotočenost od prve do zadnje minute. Naše vloge so razdeljene glede posamičnih zadolžitev pri prekinitvah," sporoča nekdanji napadalec vijolic, ki danes v prestolnici Andaluzije piše zgodovino.

Statistični podatki kažejo, da je Sevilla v tej sezoni 41 odstotkov golov dosegla iz prekinitev. Bo s tem spoznanjem treba nameniti dodatno pozornost kotom in prostim strelom? "Že po analizah pred prvo tekmo smo vedeli, da so tekmeci izredno nevarni v protinapadih in prekinitvah. Gre za vprašanje zbranosti, pri preprečevanju teh nevarnosti potrebujemo osredotočenost od prve do zadnje minute. Naše vloge so razdeljene glede posamičnih zadolžitev pri prekinitvah."

Ne spreglejte