Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
10. 12. 2014,
15.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Schalke Ljudski vrt

Sreda, 10. 12. 2014, 15.48

7 let, 12 mesecev

Maribor lahko Nemcem "skrije" 3,5 milijona evrov

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nogometaši Schalkeja bodo zadnji vlak, ki še pelje v osmino finala lige prvakov, lovili na štadionu pod Kalvarijo. Če ga bodo zamudili, bodo ostali brez donosne nagrade.

Na obračun, ki odloča o njihovi nadaljnji evropski usodi, so se odpravili z oslabljeno zasedbo. Ne le da manjka najboljši igralec Julian Draxler, ki velja za enega najboljših nemških zveznih igralcev, za dvoboj zaradi zdravstvenih težav ne bo kandidiralo še nekaj zelo znanih imen, med njimi tudi Kevin-Prince Boateng, Joel Matip, Jefferson Farfan in Sead Kolašinac. V taboru Schalkeja zaradi tega začuda niso pretirano zaskrbljeni. Verjamejo, da lahko slovenskega prvaka spravijo na hrbet z novimi močmi, ki so si napolnile samozavest ob zadnjih zmagah v bundesligi. "Optimist sem. Prepričan sem, da bomo napredovali," pravi športni direktor Horst Heldt in opozarja, da je to srečanje brez popravnega izpita. Verjame, da bo svojo nalogo opravil tudi Chelsea in doma ugnal Sporting, s tem pa omogočil Schalkeju, da se zavihti na drugo mesto. "Chelsea bo šel na zmago. Moja izkušnja iz Anglije je takšna, da tam ne poznajo prijateljskih dvobojev," je prepričan Roberto di Matteo, ki je leta 2012 popeljal Chelsea na evropski vrh.

Njegove besede je potrdil tudi strateg londonskih modrih Jose Mourinho. "Zmagati želim na vsaki tekmi," poudarja Portugalec, ki lahko zvečer zagreni življenje rojakom iz Lizbone, osreči pa Schalke. Mora pa nemški predstavnik seveda premagati Maribor, ki ima tudi svoje načrte, saj ga zmaga pelje na tretje mesto. "Moramo opraviti svojo nalogo, premagati Maribor, nato pa upati, da nam bo šel na roko še rezultat iz Londona," sporoča branilec Jan Kirchoff.

Di Matteo najbolj pogreša Draxlerja in Farfana

Rudarji nameravajo v Ljudskem vrtu priti do želene zmage s sistemom 3-5-2, s katerim so na zadnjih treh tekmah v domačem prvenstvu napolnili mrežo Wolfsburgu, Mainzu in Stuttgartu ter dosegli kar 11 zadetkov. Še posebno so ponosni na zadnjo zmago v Stuttgartu, saj so zmago v gosteh pogrešali kar dva meseca in pol.

"Veliko časa smo vložili v spoznavanje novega sistema, počasi pa se nam vloženo delo in trud že vračata," pojasnjuje Kirchoff, ki bo kot osrednji branilec veliko sodeloval z zadnjima zveznima nogometaša Schalkeja, z Japoncem Atsutom Uchido, zaradi katerega so tviti s Schalkejevo vsebino med najbolj priljubljenimi na tem delu Azije, in Christianom Fuchsom.

Ko se bo večina zvezdnikov, ki so zdaj na seznamu poškodovanih, vrnila, bo spremembo doživela tudi postavitev, omenjata se 4-3-3 in 4-2-3-1. Di Matteo najbolj pogreša Draxlerja in Farfana, ki sta znana po krilnih prodorih. V Ljudskem vrtu ju ne bo, kar je odlična novica za mariborsko obrambo.

Brez osmine finala lahko pozabijo na 3,5 milijona evrov

Schalke skrbi evropska finančna pogača. Bo še naprej pridno polnila blagajno ali bo njena pomoč usahnila? Če bi se uvrstil v osmino finala, bi ga Evropska nogometna zveza (UEFA) nagradila z dodatnih 3,5 milijona evrov, zaslužek pa bi se najverjetneje še podvojil, saj bi nastopile nove ugodnosti in dejavnosti na marketinškem področju. Ogromen štadion v Gelsenkirchnu bi dočakal novo pomembno evropsko tekmo, navijači bi bili zadovoljni, saj nočejo nadaljevati sezone v ligi Europa ali jo celo končati že v začetku decembra, kar bi bil ogromen neuspeh.

Odkar je Di Matteo postal nov trener Schalkeja, v ligi prvakov še ni osvojil točke. Doma je doživel hud poraz z nekdanjim delodajalcem Chelseajem (0:5), premoč je podobno kot Maribor v gosteh priznal tudi Sportingu (2:4). Bi se mu lahko v tretje izšlo?

Ne spreglejte