Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 2. 2012,
10.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 22. 2. 2012, 10.19

8 let

Maribor in Mura v torek razigrana, Olimpija ne

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenski jesenski prvak je na prijateljski tekmi v Umagu premagal Žalgiris, Mura 05 je prepričljivo odpravila madžarskega tretjeligaša, Olimpija pa se je s hrvaškim nižjeligašem razšla brez golov.

Mariborčani so v Umagu napolnili mrežo litovskemu podprvaku. Med strelce so se vpisali Etien Velikonja, kapetan Marcos M. Tavares (z bele točke - prekršek je bil storjen nad Brazilcem), Aleš Mertelj in Matic Črnic. Strateg Darko Milanič je spočil najboljšega strelca Daliborja Volaša, ki se bo v nedeljo pojavil na reprezentančnem zboru v Portorožu. Poleg njega je Slaviša Stojanović v izbrano vrsto iz mariborskega kluba povabil še vratarja Jasmina Handanovića. Tudi slednji na torkovem prijateljskem dvoboju v Istri ni stopil na igrišče. Poleg reprezentantov so povičali še štirje ''prvokategorniki'': Cvijanović, Viler, Berić in Mezga. V 27. minuti je moral zaradi poškodbe igrišče predčasno zapustiti mladi reprezentant Martin Milec.

Postava NK Maribor na tekmi z Žalgirisom: Radan (od 46. Pridigar), Majer (od 46. Mejač), Potokar (od 46. Rajčević), Vidović (od 70. Kek), Trajkovski, Milec (od 27. Črnic), Mertelj (od 46. Filipović), Lesjak, Ibraimi (od 60. Jelić), Velikonja (od 70. Moravac), Tavares (od 70. Ploj).

Nogometaši Olimpije so v torek zjutraj odpotovali na Krk, po dopoldanskem treningu in kosilu pa se pomerili z domačim tretjeligašem z otoka, ki je v zahodni skupini 3. HNL ''prezimila'' na 14. mestu. Srečanje se je končalo brez golov, Bojan Prašnikar pa je spremljal številne neizkoriščene priložnosti Ljubljančani, ki niso uspeli zatresti mreže discipliniranih gostiteljev. Od prve minute so zaigrali Džafić, Jović, Salkić, Anđelković, Kašnik, Radujko, Ranić, Vršič, Škerjanc, Nikezić, Djermanović, v nadaljevanju pa so na igrišče prišli Sretenović, Božič, Fink, Lovrečič, Bešić, Omladič, Valenčič, Vučkić in Lidjan. Zaradi bolezni je manjkal Djordje Ivelja, ki ni odpotoval na Hrvaško. Danes čaka ''zmaje'' v Radomljah pripravljalno srečanje z drugoligaškim klubom. Začelo se bo ob 15. uri.

Trener Ante Šimundža se je na tekmi z madžarskim tretjeligašem odločil za začetno postavo Luk, Kous, Maruško, Travner, Janža, Dodlek, Horvat, Bohar, Lotrič, Eterović in Fajić, ki je v nadaljevanju ostala na igrišču, le rahlo poškodovanega Lotriča je zamenjal Kouter. Vratar Csakvarija, ki je v eni izmed šestih madžarskih tretjih lig po jesenskem delu na vodilnem položaju, je moral po žogo v mrežo štirikrat, dvakrat ga je ugnal Nusmir Fajić. Dvoboj sta preskočila kapetan Fabijan Cipot ter Rajko Rep (kapetan mlade izbrane vrste), ki v uvodnem spomladanskem nastopu zaradi kazni kartonov ne bosta imela možnosti nastopa. ''Črno-beli'' se bodo v četrtek (začetek ob 15. uri) na Hrvaškem pomerili s Sarajevom. Moštvo iz prestolnice BiH je jesenski del zaključil na tretjem mestu.

Ne spreglejte