Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 6. 2023,
21.50

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22

Natisni članek

finale Pep Guardiola Erling Haaland Inter Milano Manchester City liga prvakov

Torek, 6. 6. 2023, 21.50

10 mesecev, 3 tedne

Trening in novinarska konferenca pred odhodom v Istanbul

Trener miren, nogometaši sproščeni, a se zavedajo izziva #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,22
Manchester City Erling Haaland | Erling Haaland in soigralci so še zadnjič trenirali v domačem trening centru. | Foto Reuters

Erling Haaland in soigralci so še zadnjič trenirali v domačem trening centru.

Foto: Reuters

"Seveda smo samozavestni. Sam sem optimističen. Ampak istočasno ne smem zanikati, da je dober tudi tekmec. Tega nisem nikoli storil in tudi v finalu lige prvakov ne bom." S temi besedami je trener angleškega nogometnega prvaka Manchestra Cityja Pep Guardiola spregovoril na zadnji novinarski konferenci pred poletom v Istanbul, kjer jih v soboto zvečer čaka veliki finale lige prvakov z Interjem iz Milana. Zadnji trening doma so opravili v sproščenem vzdušju.

Manchester City Pep Guardiola
Sportal Izkoristite življenjsko priložnost #video

 Pep Guardiola | Foto: Reuters Pep Guardiola Foto: Reuters Pred odhodom na sobotni finale lige prvakov v Istanbul so nogometaši Manchestra Cityja še zadnjič trenirali v domačem trening centru. Trener Pep Guardiola pa je stopil pred britansko sedmo silo. Po osvojeni premier ligi in pokalu FA želijo zdaj dvigniti še lovoriko, ki je Manchester City ni še nikoli. Guardiolo jo je z Barcelono že, s Cityjem pa je pred dvema letoma izgubil finale. "Tudi takrat, ko smo igrali finale s Chelseajem, smo imeli zelo dobro sezono v premier ligi. Igrali smo zelo lep nogomet, tako kot ga tudi zdaj. Ni velikih razlik. V finalu je tako, da potrebuješ tudi nekaj sreče, da ga zmagaš. Težko je, da se enkrat uvrstiš v finale in kar zmagaš. Pomembno je, da smo spet tukaj in imamo novo priložnost, ki jo želimo izkoristiti."

Sproščeno na zadnjem treningu pred poletom v Istanbul (video: Reuters):

"Ni lahko napadati proti obrambnemu sistemu"

Erling Haaland | Foto: Reuters Erling Haaland Foto: Reuters Španski strateg je City popeljal do petih lovorik v premier ligi, dveh v pokalu FA in štirih v ligaškem pokalu. Čeprav lige prvakov s sinjemodrimi še ni osvojil, pred tekmo leta ne čuti pritiska. "Sem zelo miren. Zadovoljen sem, kaj so igralci naredili, kaj smo skupaj dosegli. A finale je povsem drugačna tekma. V zadnjih dneh poskušam samo še ugotoviti, kakšno tekmo moramo odigrati. Moramo odigrati svoj nogomet, a obenem bo to tekma s številnimi izzivi. Ni lahko napadati proti obrambnemu sistemu, ki ga imajo oni. Morali bomo imeti dober ritem in biti potrpežljivi." Milanskega Interja ni nihče pričakoval v finalu. Italijani zagotovo nimajo toliko napadalnih odlik kot Angleži in je zato res mogoče pričakovati, da se bodo tekme lotili z bolj obrambno postavitvijo. 

Manchester City
Sportal Manchester City še do druge prestižne lovorike v sezoni
Ne spreglejte