Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
24. 7. 2014,
18.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Agim Ibraimi NK Maribor NK Maribor Cagliari Maccabi Tel Aviv

Četrtek, 24. 7. 2014, 18.13

8 let

Makedonec, ki ga Maribor obožuje: Krivda ni bila moja

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Maribor ga je pogrešal, on pa njega. Posodili so ga Cagliarju, kjer pa iz nerazumljivih razlogov ni dobil toliko priložnosti, kot bi si jih kot najboljši makedonski nogometaš zaslužil.

Slovenski prvak letos naskakuje ligo prvakov z izjemno močno zasedbo. Konkurenca za igralna mesta je ogromna, k temu, da je v zvezni vrsti še toliko večja, je pripomogla vrnitev Agima Ibraimija. ''Uživam v Mariboru, kjer sem se hitro navadil na zmagovalno miselnost,'' je dejal 25-letni Makedonec, ki se je na povratni tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti Zrinjskemu vpisal med strelce.

V prvem polčasu je imel dve izrazito ugodni priložnosti, ko se je sam znašel pred vratarjem gostov, a ju je zapravil. ''Želja je bila prevelika. Še preden sem streljal, sem že mislil, da sem dosegel zadetek,'' je pojasnil, kaj je bilo narobe, da strelec njegovega kova ni izkoristil tako lepih priložnosti.

Ni čutil pritiska

Mrežo prvaka BiH je vseeno zatresel, a v drugem delu, ko je prevzel odgovornost za strel z bele točke. Tega je navajen in pri izvajanju ni čutil pritiska. ''Ne, le zakaj bi ga? Tudi v reprezentanci izvajam enajstmetrovke, tudi v Italiji sem jih streljal,'' je pojasnil strelec drugega zadetka za Mariborčane, ki so si zagotovili vsaj še štiri evropske preizkušnje. Zmago nad Zrinjskim opisuje kot zasluženo. ''Na koncu štejejo goli, zelo pa je tudi pomembno, da jih ne prejemamo. Gostje so poskušali prevzeti pobudo in imeti večjo posest žoge, kar nam je ustrezalo. Zasluženo smo napredovali,'' je dejal nogometaš Maribora s številko deset.

O Maccabiju še noče razmišljati. V soboto želi nadaljevati zmagoviti niz, kar naj ne bi bilo pretežka naloga, saj v Ljudski vrt prihaja novinec v Prvi ligi Telekom Slovenije, Radomlje. ''Po sobotni tekmi bo trener analiziral igro Maccabija in nam porazdelil naloge. Je pa dobro, da igramo prvo tekmo doma,'' se že veseli nove evropske preizkušnje, ki bo na sporedu prihodnjo sredo ob 20.30, tribune mariborskega nogometnega svetišča pa bodo zagotovo še bolj polne kot proti Zrinjskemu.

Takrat se bo odločalo o tem, ali lahko Maribor še vztraja v boju za ligo prvakov. Ibraimi je v prejšnji sezonih z vijolicami zaman naskakoval mikavni cilj, v tej sezoni pa čuti, da bi lahko slovenski prvak prišel še daleč. ''Zelo je napredoval od takrat, ko sem ga zapustil. To se je videlo tudi na tekmah proti Sevilli. Profesionalizem je na najvišji ravni, delajo na vso moč,'' je navdušen Makedonec z albanskimi koreninami, ki je privržence mariborskega kluba s svojo zlato in nepredvidljivo levico pogosto spravljal v dobro voljo.

Na Sardiniji ni izvedel, zakaj ni igral več minut

Kaj je bilo narobe, da ni dobil dovolj priložnosti pri Cagliariju, od koder se je po klavrni minutaži tudi vrnil na Štajersko? ''Nekateri so pisali, da nisem imel dovolj kakovosti, a to ni res. Taka je bila politika kluba in predsednika. Da daš toliko denarja za igralca na posoji, potem pa ne igra ... Krivda ni bila moja. Bile so druge stvari. Žal nisem dobil odgovora, zakaj ne igram več. Igral sem po 20 in 30 minut, a s tem nisem bil zadovoljen,'' ni skrival razočaranja nad polletno izkušnjo, ki jo je pridobil v dresu italijanskega prvoligaša.

V Mariboru podobnih težav nima. Trener Ante Šimundža mu verjame, Makedonec pa mu zaupanje vrača z vedno boljšimi predstavami. Ko bo začel izkoriščati še vse stoodstotne priložnosti, se tekmecem ne piše nič dobrega.

Ne spreglejte