Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 5. 2011,
12.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matej Oražem Domžale

Petek, 27. 5. 2011, 12.24

8 let

M. Oražem: Nekateri bodo odšli na boljše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Matej Oražem je kot športni direktor Domžal osvojil prvo lovoriko, česar se je zelo razveselil. Ob tem poudarja, da je slovenski nogomet v vzponu, prevladuje pa veliko obetavnih igralcev.

Maribor je po zelo razburljivem finalu (4:3) moral pokalni naslov predati Domžalam, vendar misli so v obeh taborih po uspešni sezoni že preusmerili v naslednjo. "Občutki so zares fenomenalni. Še bolj pa sem zadovoljen s tem, da smo z Mariborčani Sloveniji pokazali izjemno nogometno tekmo, polno tempa, akcij in tudi zadetkov. Dokazali smo, da se v Sloveniji igra dober nogomet, liga pa je v vzponu. Na nas in Mariborčanih je, da se pripravimo na naslednjo sezono in skušati kakšen odmeven rezultat narediti tudi v Evropi," je bil po finalu vidno zadovoljen Matej Oražem.

Boj za lovorike bo še večji

V prihodnji sezoni utegne biti boj za lovoriki še večji, saj se bodo skušali na vrhu Domžalam in Mariboru pridružiti vsaj še Koper in Olimpija. Vendar novi pokalni prvaki so prav tako še željni naslovov. "Cilji ostajajo identični, kot so bili v tej sezoni, se pravi preboj v Evropo. Če se bo ponudila priložnost, da konkuriramo za sam vrh, jo bomo zagrabili. Konkurenca bo zelo močna, saj je nekje šest klubov v Sloveniji, ki so na trdnih temeljih in dobro delajo. Storili bomo prav vse, da to izpolnimo," je odločen sin predsednik Staneta Oražma, ki priznava, da za igralce obstaja zanimanje, Domžalčani pa so pozornost usmerili tudi na mlade nogometaše. "Igralski osip do določene mere bo, nekateri bodo odšli na boljše, zato bo treba poiskati adekvatne zamenjave. V Sloveniji je namreč ogromno mladih in odličnih igralcev, ki čakajo na priložnost. V kolikor jih postaviš v pravo ekipo s primerno atmosfero, lahko zablestijo. Z določenimi igralci smo že imeli pogovore, do nekaterih dogovorov naj bi prišlo v naslednjem tednu, seveda pa so nekateri prihodi pogojeni z odhodi. Če ta kader ostane, potem ne bomo iskali nadomestil, saj mislim, da to ni potrebno," poudarja Matej.

Začuden, ker Apatiča še ni v reprezentanci

Med tistimi, ki so najbolj zanimive za tuje klube izstopa Tadej Apatič, ki se je razvil v enega najboljših bočnih igralcev v slovenski ligi. "Kar se Apatiča tiče, je zanimanje dokaj veliko in po finalu pokala bo še večje. Videli bomo, kaj bo. Sam si želi v ligo, kjer bo imel velik tekmovalni izziv, mi pa mu želimo to omogočiti in ob tem tudi nekaj zaslužiti. Mislim, da se bodo želje in pričakovanja uresničila," o 23-letnem nogometašu, ki je v začetku leta na željo Freiburga pri nemškem klubu celo opravil nekaj treningov, pravi športni direktor. Tudi sam je prepričan, da utegne nekoč zaigrati v kakšni elitni ligi: "Jaz sem prepričan, morda ne še takoj, bo pa sčasoma prišel na še višji nivo. Mislim, da je v tej sezoni igral fenomenalno in moram povedati, da sem zelo presenečen, ker še ni bil vpoklican v reprezentanco, kar je logična naslednja stopnička zanj. Mislim, da je fant na pravi poti, vse dela pravilno in upam, da se bo podal v eno izmed teh petih najboljših lig," je še dejal Oražem.

Za tujino naj bi bili zanimivi tudi Marko Drevenšek, Juninho, Mitja Zatkovič, Darko Zec, tudi Jernej Smukavec pa vse bolj opozarja nase.

Ne spreglejte