Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
20. 12. 2015,
20.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi Luis Suarez Barcelona Luis Enrique

Nedelja, 20. 12. 2015, 20.19

8 let

Lionel Messi je spet pisal zgodovino

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po naslovu evropskega prvaka, evropskem superpokalu, španskem prvenstvu in španskem pokalu je Barcelona osvojila še naslov klubskega svetovnega prvaka.

Še peto lovoriko v letošnjem letu je Barcelona osvojila v Yokohami, kjer je v finalu klubskega svetovnega prvenstva pričakovano odpravila argentinski River Plate s 3:0 in osvojila tretji naslov klubskega svetovnega prvaka.

Igralci, ki so nekaj posebnega

"Izpolnili smo velik cilj in leto končali s peto lovoriko, kar je sijajno. V današnjem nogometu je težko redno zmagovati, a nam je uspelo. Še bolj kot na vse lovorike, ki smo jih osvojili, sem ponosen na to, kako smo jih dobili," je bil po zmagi v velikem finalu zadovoljen trener Barcelone Luis Enrique.

"Gojimo svoj slog igre, všečen vsem, ki imajo radi nogomet. Moji igralci so nekaj posebnega. Sijajni so kot nogometaši in kot ljudje. Neizmerno se trudijo, da bi jim uspevalo, in njihov trud je nagrajen. Lahko so ponosni na vse, kar so dosegli. Jaz sem zelo ponosen na njih," je še povedal Španec, ki je Katalonce popeljal do tretjega naslova klubskega svetovnega prvaka po letih 2009 in 2011.

Ekipa se ni naveličala zmagovanja

Zelo zadovoljen je bil z razpletom nedeljskega finala tudi predsednik kluba. "Ta ekipa se ni naveličala zmagovanja. Ponosen sem na igralce in na trenerja, najboljšega od vseh, ki bi si jih lahko želeli. Prej nas je razvajal Ronaldinho, zdaj je že vrsto let v ospredju Lionel Messi, ki je stopil v ospredje, potem ko je odšel brazilski virtuoz," je povedal Josep Maria Bartomeu.

Štirje goli v treh finalih

Prav argentinski as, ki je zabil prvi gol v velikem finalu – ob njem se je med strelce dvakrat vpisal Urugvajec Luis Suarez –, je bil tisti, ki se je spet vpisal zgodovino. Lionel Messi je namreč postal prvi nogometaš, ki se je vpisal med strelce v treh finalih klubskih svetovnih prvenstev. Leta 2009 je pri zmagi nad argentinskim Estudiantesom z 2:1 zabil odločilni gol v podaljških. Dve leti pozneje je pri zmagi s 4:0 nad brazilskim Santosom zadel dvakrat.

Ne spreglejte