Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
7.54

Osveženo pred

1 ura, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi tuja nogometna prvenstva tuja nogometna prvenstva

Četrtek, 3. 10. 2024, 7.54

1 ura, 5 minut

Inter Miami je najboljša ekipa rednega dela MLS

Messi z Miamijem prvič zmagovalec rednega dela sezone MLS

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,19
Lionel Messi | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Argentinec Lionel Messi se je z Interjem iz Miamija prvič veselil vmesnega pokala v severnoameriški nogometni ligi MLS. Inter, katerega solastnik je nekdanji velikan angleškega nogometa David Beckham, je najboljša ekipa rednega dela sezone. Pri tem dosežku je imel ključno vlogo tudi Messi.

Inter Miami si je z najboljšim izkupičkom rednega dela sezone zagotovil tudi prednost domačega terena v prihajajoči končnici.

Svetovni prvak z Argentino je v gosteh proti branilcu naslova Columbus Crew odigral ključno vlogo pri zmagi s 3:2 za tako imenovani navijaški pokal – supporters shield.

Messi je v 45. minuti zadel za 1:0, nato pa v sodnikovem dodatku pred odhodom v slačilnico z neposrednim prostim strelom z velike razdalje povišal na 2:0.

Po polčasu je Diego Rossi v 46. minuti znižal na 1:2, a se je izkazal Messijev prijatelj Luis Suarez, ki je v 48. minuti povišal vodstvo Floridčanov na 3:1. V 61. minuti je Cucho Hernandez uspešno izvedel enajstmetrovko za znižanje na 2:3.

Kljub številčni premoči Miamija je imel Columbus še veliko priložnost za izenačenje, vendar je Interjev vratar Drake Callender nov poskus z bele točke odbil.

To je bil Messijev peti dvoboj v tej sezoni MLS, na 17 tekmah je dosegel 17 golov in ekipi pomagal še s 15 podajami.

Lionel Messi | Foto: Reuters Foto: Reuters

Končnico začenja doma

Miami bo zdaj varno odprl končnico z domačo tekmo zadnji oktobrski konec tedna. Če bi Miami dobil nadaljevanje, bi imel tudi v naslednjih krogih domačo prednost.

Polfinale vzhodne konference bo predvidoma 23. ali 24. novembra, finale vzhodne konference pa teden dni za tem. Pokal MLS proti zmagovalcu zahodne konference bi bil nato 7. decembra.

"Vesel sem, da sem dosegel prvi cilj, in razmišljam o tem, kaj prihaja. Danes nam je nasproti stal zelo težek nasprotnik. Zavedali smo se, da so tekmeci zadnji prvaki. So odlična ekipa," je dejal Messi za Apple TV.

"Čeprav smo imeli številčno premoč, smo trpeli do konca in to kaže, kakšna je ta ekipa," je dejal.

Inter Miami ima 68 točk, do konca sta še dve tekmi. Če bi zmagal na obeh, bi si Miami zagotovil nov klubski rekord v eni sezoni.

Lionel Messi
Sportal Lionel Messi se je vrnil na izjemen način
Andres Iniesta
Sportal Legendarni Španec napovedal konec kariere
Atletico Madrid
Sportal Nikoli več na domačo tekmo Atletica
Thibaut Courtois
Sportal Udarec za Real Madrid
Ne spreglejte