Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
15. 9. 2024,
8.08

Osveženo pred

2 uri, 8 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14

Natisni članek

Natisni članek

Lionel Messi Lionel Messi

Nedelja, 15. 9. 2024, 8.08

2 uri, 8 minut

Argentinec sodeloval pri vseh treh zadetkih ob zmagi

Lionel Messi se je vrnil na izjemen način

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,14
Lionel Messi | Lionel Messi je po vrnitvi na zelenice dvakrat zadel in enkrat podal. | Foto Reuters

Lionel Messi je po vrnitvi na zelenice dvakrat zadel in enkrat podal.

Foto: Reuters

 Argentinski zvezdnik Lionel Messi je v soboto navdušil po vrnitvi po poškodbi, ko je v štirih minutah dosegel dva zadetka in dodal asistenco v zmagi floridske zasedbe Inter Miami v severnoameriški nogometni ligi Major League Soccer. Miami je slavil prepričljivo s 3:1 na tekmi proti ekipi Philadelphia Union, poroča AFP.

Osemkratni dobitnik zlate žoge ni igral, odkar si je poškodoval desni gleženj med finalom južnoameriškega nogometnega prvenstva copa America 14. julija, ko je pomagal Argentini do zmage nad Kolumbijo.

Od takrat je izpustil osem tekem MLS za klub iz Miamija in ta mesec kvalifikacije za svetovno prvenstvo za argentinsko reprezentanco.

Messi za Inter ni igral od 1. junija.

Philadelphia je prišla do prednosti v drugi minuti po strelu Mikaela Uhreja z levico izven kazenskega prostora.

Messi je na domačem stadionu Chase v Fort Lauderdalu dosegel izenačenje v 26. minuti, ko je sprejel podajo Luisa Suareza in premagal branilca Kaija Wagnerja, nato pa z desno nogo sprožil strel in zaključil akcijo, ki jo je sprožil Jordi Alba na levi strani.

Navdušeni navijači so še vedno slavili, ko je v 30. minuti izstrelil Inter v vodstvo, se spet povezal z Albo in z levico sprožil strel iz sredine prostora v spodnji desni kot.

Pri Interju so bili že prepričani, da je Suarez dosegel rezultat 3:1 pred polčasom, a je bil njegov gol po pregledu VAR razveljavljen.

Toda Suarez je dodal zadetek globoko v sodnikovem dodatku drugega polčasa, medtem ko je Messi, ki je prejel tudi svoj prvi rumeni karton v MLS zaradi dolgotrajnega strela iz kota, prispeval asistenco.

Zmaga je povečala vodstvo Inter Miamija na vrhu lestvice MLS na 62 točk, 10 točk pred najbližjim tekmecem iz vzhodne konference Cincinnatijem, do konca redne sezone pa je ostalo še šest tekem.

Zasedba s Floride si je že zagotovila mesto v končnici pokala MLS.

"Resnica je, da sem malo utrujen, a ..."

"Resnica je, da sem malo utrujen," je dejal Messi po tekmi. "Tudi vročina in vlaga v Miamiju ne pomagata kaj dosti, a res sem si želel vrnitve, saj sem bil dolgo časa odsoten z igrišč. Malo po malo sem treniral z ekipo, počutil sem se dobro in zato smo se odločili, da bom začel, in sem zelo vesel," je še dejal argentinski superzvezdnik.

Zasedba s Floride si je že zagotovila mesto v končnici pokala MLS. | Foto: Reuters Zasedba s Floride si je že zagotovila mesto v končnici pokala MLS. Foto: Reuters

Argentinec je navdušil 19.000 domačih navijačev na stadionu Chase, ki so toplo sprejeli vrnitev Messija na nogometno igrišče.

V igri za najboljšega strelca

Messi je na zgolj 13 tekmah, na katerih je igral, dosegel 14 zadetkov, s čimer se je vrnil v boj za naslov najboljšega strelca MLS. Ob tem ima tudi 15 asistenc. Suarez ima medtem 17 golov, na vrhu lestvice najboljših strelcev lige je Christian Benteke iz DC Uniteda z 19 zadetki.

Messi je pri 14 golih, na vrhu lestvice najboljših strelcev lige je Christian Benteke iz DC Uniteda z 19 zadetki. | Foto: Reuters Messi je pri 14 golih, na vrhu lestvice najboljših strelcev lige je Christian Benteke iz DC Uniteda z 19 zadetki. Foto: Reuters

Sedemintridesetletni Messi, ki igra v svoji drugi sezoni v ZDA, je postal igralec, ki je najhitreje dosegel prvih 15 golov in 15 podaj v ligi MLS na samo 19 tekmah.

Ne spreglejte