Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 4. 2018,
23.00

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Liga Europa Atletico Madrid RB Leipzig

Četrtek, 12. 4. 2018, 23.00

6 let

Liga Europa, četrtfinale (povratne tekme)

Oblak rešil Atletico, Kampl zapravil veliko priložnost

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,85
Jan Oblak | Foto Reuters

Foto: Reuters

Jan Oblak se je z Atleticom kljub porazu z 0:1 proti Sportingu uvrstil v polfinale nogometne lige Europa, a je v Lizboni z Madridčani precej trepetal. Kevin Kampl je z RB Leipzigom izpadel, potem ko je v Marseillu izgubil z 2:5. Med najboljše štiri sta se uvrstila še Arsenal in Salzburg.

Atletico je v Lizbono prišel z lepim vodstvom (2:0), a proti Sportingu trepetal za napredovanje. Madridčani, ki so v okvir vrat Portugalcev sprožili le dva strela - slab je bil predvsem njihov najboljši napadalec Antoine Griezmann -, so bili od 28. minute, ko je po ne najboljšem posredovanju Jana Oblaka zadel Fredy Montero, vseskozi v podrejenem položaju.

Prav slovenski vratar, ki je poskrbel za nekaj izjemnih obramb, skupaj jih je zbral šest, je bil eden izmed junakov napredovanja trenutno drugouvrščenega španskega prvoligaša, ki je morda celo glavni favorit za končno zmago.

Kevin Kampl v nekaj minutah zapravil veliko prednost

Slabše volje je Kevin Kampl, ki je odigral celotno tekmo za RB Leipzig. Nemški podprvak je v Marseille prišel s prednostjo 1:0 in jo že po dveh minutah igre povišal na 2:0. Takrat se je zdelo, da so Nemci z eno nogo že v polfinalu, a že sedem minut pozneje je bilo na semaforju 2:1.

Dimitri Payet je v Marseillu zapečatil usodo Kevina Kampla in soigralcev. | Foto: Reuters Dimitri Payet je v Marseillu zapečatil usodo Kevina Kampla in soigralcev. Foto: Reuters

Marseille je do konca polčasa zadel še tretjič, na začetku drugega dela igre pa so gostje zadeli za 2:3, kar je rezultat, ki bi jih popeljal naprej. Pet minut pozneje pa je s pravcatim evrogolom prvi zvezdnik Marseilla Dimitri Payet poskrbel za vodstvo domačih s 4:2. V zadnji minuti, ko so šli Nemci na vse ali nič, so Francozi zadeli še enkrat in se veselili napredovanja.

Zelo razburljivo je bilo tudi na preostalih dveh tekmah. Arsenal je v Moskvo prišel s prednostjo 4:1, pa nato proti CSKA zaostajal že z 0:2, a je na koncu stvari na svoje mesto postavil Danny Welbeck z golom 15 minut pred koncem tekme. V sodnikovem dodatku so gostje zadeli še enkrat in le potrdili uvrstitev med najboljše štiri.

Lazio je v Salzburgu izgubil z 1:4 in zapravil prednost s 4:2, ki si jo je priigral v Rimu. Italijani so z osmim golom Cira Immobileja najprej v 55. minuti celo povišali vodstvo, ko so gledalci videli šele prvega od petih zadetkov na tekmi, a nato prejeli štiri gole in se poslovili od sanj o lovu na evropsko lovoriko. Salzburžani so si odločilno prednost priigrali v petih minutah v drugem polčasu, ko so med 72. in 76. minuto zabili kar tri gole in proslavili velik evropski podvig.

Žreb polfinalnih parov lige Europa bo v petek ob 12. uri.

Liga Europa, četrtfinale (povratne tekme):

Ne spreglejte