Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 4. 2018,
23.06

Osveženo pred

6 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Kevin Kampl Liga Europa Atletico Madrid RB Leipzig

Četrtek, 5. 4. 2018, 23.06

6 let

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme)

Jan Oblak spet blestel in zaklenil vrata, vesel je tudi Kevin Kampl

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,33
Jan Oblak | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Tako Jan Oblak kot Kevin Kampl sta se veselila zmage na prvih tekmah četrtfinala lige Europa. Atletico je v Madridu z 2:0 odpravil lizbonski Sporting. RB Leipzig je bil z 1:0 boljši od Marseilla. Zmagala sta tudi londonski Arsenal in rimski Lazio.

Atletico Madrid, ki se je v ligo Europa preselil po presenetljivem izpadu iz lige prvakov, si želi iti do konca v tekmovanju, ki ga je do zdaj osvojil že dvakrat, nazadnje leta 2012. Po prvi tekmi proti lizbonskemu Sportingu ekipi Diega Simeoneja kaže odlično. Zmagala je z 2:0 in poskrbela, da zdaj njen niz domačih tekem brez prejetega zadetka traja že več kot 800 minut.

Za to je v veliki meri zaslužen Jan Oblak. Slovenski vratar, ki je izpustil zadnji dve tekmi reprezentance zaradi poškodbe, je tudi tokrat branil od prve do zadnje minute in se izkazal s tremi obrambami. Navdušil je predvsem ob strelu Gelsona Martinsa v 32. minuti in ob poskusu Bryana Ruiza povsem ob koncu tekme.

Atletico je prvi gol dosegel že po 23 sekundah tekme, ko je napako obrambe gostov kaznoval Koke. V 40. minuti je novo slabo posredovanje obrambe Lizbončanov izkoristil še najboljši napadalec madridske ekipe Antoine Griezmann.

RB Leipzig se je veselil minimalne zmage nad Marseillom. | Foto: Reuters RB Leipzig se je veselil minimalne zmage nad Marseillom. Foto: Reuters

Kevin Kampl vstopil, ko je bilo že odločeno

Dobre volje je lahko tudi Kevin Kampl, ki je z RB Leipzigom z 1:0 premagal krvnika Domžal v kvalifikacijah za ligo Europa, Marseille. Povratnik v slovensko reprezentanco tekme v Nemčiji ni začel v začetni postavi, na igrišče je prišel v 70. minuti. Ko je vstopil s klopi, je bil na semaforju že končni izid. Zanj je v zaključku prvega polčasa poskrbel mladi napadalec Timo Werner.

Veliko več zadetkov so gledalci videli v Londonu in Rimu. Arsenal je s 4:1 odpravil moskovski CSKA, medtem ko je Lazio pred domačimi navijači s 4:2 odpravil Salzburg.

Povratne tekme bodo prihodnji četrtek.

Liga Europa, četrtfinale (prve tekme):

Ne spreglejte