Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 3. 2018,
22.54

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Miha Mevlja Kevin Kampl Benjamin Verbič Liga Europa

Četrtek, 15. 3. 2018, 22.54

6 let, 1 mesec

Liga Europa, osmina finala (povratne tekme)

Oblak na tribuni obnemel ob poškodbi Brazilca, Kamplovi izločili Mevljo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,49
Filipe Luis | Foto Reuters

Foto: Reuters

V četrtfinalu lige Europa bomo imeli Slovenci dva nogometaša. Jan Oblak, ki v Moskvi sicer ni igral zaradi težav s poškodbo, je v osmini finala brez težav izločil moskovsko Lokomotivo. RB Leipzig Kevina Kampla, tudi on ima težave z zdravjem in ni nastopil, je bil boljši od Zenita Mihe Mevlje.

Atletico je v Moskvi upravičil vlogo enega izmed glavnih favoritov tekmovanja in Lokomotivo, potem ko jo je že v Madridu odpravil s 3:0, premagal s 5:1. Jan Oblak zaradi težav s poškodbo ni igral, čeprav je v Rusijo odpotoval. Tekmo si je ogledal s klopi za rezerve. Škofjeločan je poskušal v sredo trenirati, a je začutil bolečine v mišici, zato strateg rdeče-belih ni hotel tvegati.

Slaba novica za Atletico je ta, da se je v drugem polčasu poškodoval njen pomemben branilec, Brazilec Filipe Luis, ki so ga morali z igrišča odnesti na nosilih. Po prvih informacijah, ki prihajajo iz Rusije, je poškodba izkušenega brazilskega reprezentanta hujše narave, zaradi česar je ogrožen tudi njegov nastop na letošnjem svetovnem prvenstvu. Luis je zaradi poškodbe izpustil že svetovno prvenstvo pred štirimi leti v Braziliji.

Roberto Mancini je doživel evropsko razočaranje na klopi Zenita Mihe Mevlje. | Foto: Reuters Roberto Mancini je doživel evropsko razočaranje na klopi Zenita Mihe Mevlje. Foto: Reuters

Miha Mevlja zakrivil enajstmetrovko, Kevin Kampl le gledalec

V Sankt Peterburgu je Zenit Roberta Mancinija izpadel proti RB Leipzigu, ta je v Nemčiji zmagal z 2:1, tokrat pa remiziral z 1:1. Pri gostih priložnosti za igro ni dobil Kevin Kampl, ki je imel v zadnjem obdobju težave z zdravjem. Povratnik v reprezentanco Slovenije je sicer sedel na klopi, a je tam ostal do konca tekme.

Pri Zenitu je spet od prve do zadnje minute igral slovenski branilec Miha Mevlja in v 81. minuti zakrivil prekršek za enajstmetrovko, a gostje velike priložnosti niso izkoristili. Njihov najboljši strelec Timo Werner je z 11 metrov namreč zgrešil.

Dinamo Benjamina Verbiča, ki pa v ligi Europa v tej sezoni nima več pravice nastopa, saj je v tem tekmovanju v prvi polovici sezone igral za Köbenhavn, je v Kijevu razočaral. Potem ko je v Rimu remiziral z 2:2, je tokrat proti Laziu izgubil z 0:2 in izpadel.

Navijaški neredi v Lyonu in Bilbau

Četrtkov večer v ligi Europa so zaznamovali tudi navijaški neredi. Navijači Lyona, ki se je meril s CSKA Moskvo, so v spopadih lažje ranili osem policistov, privrženci Marseilla, ki so igrali proti Athletic Bilbau, pa so poškodovali dva policista, poročajo tuje tiskovne agencije.

Težave v Lyonu so se začele pred tekmo, ko je skupina 100 do 150 navijačev Lyona pred stadionom začela spopad s policisti. Vanje so metali razne predmete in poškodovali policijska vozila. Policisti so aretirali tri izgrednike.

V Bilbau so navijači Marseilla poškodovali dva varnostnika. Prvega so zabodli v vrat in so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico, drugi pa je utrpel lažje poškodbe. Enega izgrednika so aretirali.

Arsenal je na obeh tekmah premagal Milan in vsaj malo pomiril razočarane navijače. | Foto: Reuters Arsenal je na obeh tekmah premagal Milan in vsaj malo pomiril razočarane navijače. Foto: Reuters

Hladni prhi za Borussio Dortmund in Lyon

Napredovali so še Marseille, ki je tudi na drugi tekmi premagal Athletic Bilbao, Sporting iz Lizbone, ki je po podaljških izločil Viktorio Plzen, moskovski CSKA, ki je v Franciji šokiral Lyon, Red Bull Salzburg, ki je v Avstriji ubranil prednost z 2:1, do katere je v Dortmundu presenetljivo prišel proti Borussii, in Arsenal, ki je zmago z 2:0 na San Siru v Londonu ubranil proti Milanu in ga še enkrat premagal.

Žreb parov četrtfinala, ki bo na sporedu 5. in 12. aprila, bo v petek ob 13. uri.

Liga Europa, osmina finala (povratne tekme):

Ne spreglejte