Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 8. 2015,
9.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

angleško prvenstvo Manchester United Chelsea Arsenal Liverpool Manchester City Jürgen Klopp Tottenham

Sobota, 8. 8. 2015, 9.19

8 let

Leicester spet na vrhu skupaj z Arsenalom, ki je remiziral v Liverpoolu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Derbi 21. kroga angleškega prvenstva med Liverpoolom in Arsenalom se je končal brez zmagovalca. Je pa zmagal Leicester, ki je spet na vrhu. Rdeči vragi prišli le do točke.

Na prvi tekmi kroga je Manchester United gostoval pri Newcastlu, ki se krčevito bori za obstanek v ligi. Rdeči vragi so prek Wayna Rooneyja in Jesseja Lingarda povedli že z 2:0, a so se borbene srake vrnile in prišle do izenačenja. Že v prvem polčasu je znižal izid Georginio Wijnaldum, v drugem pa je z bele točke zadel še srbski napadalec Aleksandar Mitrović.

Newcastle je po izenačenju prevladoval, a vseeno je po odbitku domače obrambe z razdalje za novo vodstvo zadel Rooney, a tudi to ni bilo dovolj za zmago, saj je v zadnji minuti rednega dela z najlepšim zadetkom na tekmi izenačil Paul Dummett.

Derbi brez zmagovalca

Na štadionu Anfield so gledalci uživali v derbiju med domačim Liverpoolom in vodilnim Arsenalom. Dež ni pokvaril spektakla, ki se je končal brez zmagovalca, a s številnimi zadetki. Domače je v vodstvo popeljal Roberto Fermino že v 10. minuti, a veselje ni trajalo dolgo, saj je bilo že v 14. izenačeno. V 19. minuti je še enkrat na noge gledalce spravil Fermino, a spet le za kratek čas. Olivier Giroud je izenalil le šest minut pozneje, v 55. minuti pa je Arsenal popeljal do prvega vodstva. Ko je že kazalo, da bo tako tudi ostalo, je v 90. minuti končni izid 3:3 postavil Joe Allen.

Manj zadetkov je bilo na štadionu White Hart Lane, kjer je gostovala letošnja senzacija iz Leicester Cityja. Pred skoraj 36 tisoč gledalci je Tottenham prejel zadetek v 83. minuti, ko je bil natančen Robert Huth. Z zmago se je Leicester izenačil na vrhu lestvice z Arsenalom.

Brez pomembnih točk v boju za naslov je ostal tudi Manchester City, ki je doma remiziral z Evertonom. Tekma se je končala brez zadetkov.

Ne spreglejte