Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
7. 10. 2012,
7.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Maribor Triglav

Nedelja, 7. 10. 2012, 7.49

8 let

Lahko Maribor ujame domžalski rekord?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Če mariborski nogometaši ne bi igrali v Evropi, v tej sezoni sploh ne bi vedeli, kaj pomeni izgubiti. V 1. SNL ostajajo neporaženi že 26 tekem. Če bi jih vzdržali še sedem, bi postavili novi mejnik.

Se lahko v gorenjski prestolnici v ''nesrečnem'' 13. krogu ponovi zgodovina? Ko se je v minuli sezoni začel spomladanski del, je Maribor prispel v Kranj z največjim možnim statusom favorita, a nato zaigral bledo in izgubil (1:2). S tem je prekinil niz nepremagljivosti, ki je trajal 14 srečanj. Je bil pa poraz tudi dobra šola za nadaljevanje, saj ''vijolice'' od takrat sploh niso več izgubile. Serija se je podaljšala na 26, od rekordnega učinka ''Stojanovićevih'' Domžal, ki so zdržale kar 32 dvobojev, pa ni več veliko oddaljena, tako da so se Mariborčani nevarno približali še enemu rekordu. A ponovno bo treba v Kranj, najverjetneje brez rimskega ''osmoljenca'', kapetana Marcosa M. Tavaresa (stanje z gležnjem je sicer vsak dan boljše), tako da bo kapetanski trak nosil nekdanji ''orel'' Aleš Mertelj. Novopečeni reprezentant Robert Berić je že odpravil rimske bolečine, ne bo pa nared Nejc Potokar. Še en Gorenjec in nekdanji branilec Triglava. Tako kot Aleš Mejač, ki razmišlja v tej smeri: ''Verjamem, da bo vsak pri sebi preklopil misli z evropskega na domače tekmovanje. To smo doslej že velikokrat dokazali, kako se po vsaki evropski preizkušnji lotiti boja za ligaške točke. Znali se bomo motivirati, trener nas bo dobro pripravil in gremo v Kranj po vse tri točke,'' je povedal v zadnjem času razigrani branilec. Mariborčane pričakuje zahtevna preizkušnja, saj je Triglav na zadnji domači tekmi ponižal Koprčane. Žal tudi tokrat Siniša Brkić ne bo mogel računati na najmočnejšo postavo, saj je poškodbo obnovil Matic Sever, Ajdin Redžić pa je zaradi nujne operacije kolena že zaključil jesenski del. Vrača se Klemen Šturm, gorenjsko občinstvo, ki bi danes moralo napolniti tribune kranjskega objekta, pa veliko pričakuje od Enisa Đurkovića in Mateja Poplatnika. Sodil bo Andrej Tratnjek, velja pa dodati, da je znan še termin pokalnega srečanja med Zavrčem in Mariborom. ''Vijolice'' bodo pri drugoligašu pod žarometi gostovale 31. oktobra.

Ekipi se v tej sezoni pogosto srečujeta. To bo že njun tretji dvoboj, doslej pa so imeli več uspeha Kidričani. Najprej so se veselili odmevnega uspeha v Velenju in poskrbeli za ''novi'' šok na trenerski klopi Rudarja, nato pa ob uradnem debiju Aleša Čeha izločili ''knape'' iz pokalnega tekmovanja. ''To je ekipa, ki ima nekaj zelo kvalitetnih posameznikov in je vedno nevaren nasprotnik. Mi smo letos že pokazali, da lahko z njimi igramo zelo dobro, toda v pokalu tudi sreča ni bila na naši strani. Sedaj, ko smo osvojili nekaj točk več, je ravno Aluminij tisti naslednji na lestvici, ki ga bomo poskušali ujeti,'' je razkril cilj Andrej Goršek, pomočnik Ljubljančana na klopi ''knapov'', ki se je mudil na trenerskem izobraževanju v Franciji. V Kidričevem, kjer bo v prihodnjih dneh vladalo reprezentančno ozračje, saj bo tu trenirala Stojanovićeva zasedba, je v pokalu izpadel po strelih z bele točke, zdaj želi v prvenstvu osvojiti vsaj točko. Aluminij je prijetno presenečenje prvenstva. Na domači zelenici igra na vse ali nič, kar potrjuje statistični prikaz dosedanjih tekem. Trikrat je zmagal, trikrat je izgubil, na remi pa vselej pozabil. V ekipo se po odsluženi kazni vrača Semir Spahić, trener Bojan Flis pa po zadnjem porazu v Domžalah napoveduje nekatere spremembe. Pri gostih bosta srečanje izpustila kaznovani Senad Jahić in poškodovani Rusmin Dedić, glavni delivec na tekmi bo Dragoslav Perić.

Ne spreglejte